Rozmiar klucza do korka skrzyni
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Rozmiar klucza do korka skrzyni
Jaki jest rozmiar klucza do korka oleju w skrzyni manualnej Impreza 2,0 N/A?
Re: Rozmiar klucza do korka skrzyni
Byłem przekonany że jest tam kwadrat taki sam jak do dyfra. W takim razie potrzebuję jeszcze ustalić rozmiar klucza do korków dyfra.
Faktycznie, ruska serwisówka potwierdza TORX® T70.
Jakby ktoś potrzebował Moment obrotowy:
44 Nm (4,5 kgf-m, 32,5 lbf-ft) (aluminiowa uszczelka)
70 Nm (7,1 kgf-m, 51,6 lbf-ft) (miedziana uszczelka)
Niestety rozmiaru klucza do dyfra nie podają. Jeżeli ktoś wie jaki to rozmiar to bardzo proszę o podpowiedź. Mam wersję korków z kwadratowym otworem.
A i jeszcze jedno pytanie odnośnie uszczelnienia korków dyfra. Ruska serwisówka pisze coś o uszczelce a z tego obrazka nie wynika żeby tam coś było
http://opposedforces.com/parts/impreza/ ... tration_1/
Może trzeba korki smarować jakimś uszczelniaczem?
Faktycznie, ruska serwisówka potwierdza TORX® T70.
Jakby ktoś potrzebował Moment obrotowy:
44 Nm (4,5 kgf-m, 32,5 lbf-ft) (aluminiowa uszczelka)
70 Nm (7,1 kgf-m, 51,6 lbf-ft) (miedziana uszczelka)
Niestety rozmiaru klucza do dyfra nie podają. Jeżeli ktoś wie jaki to rozmiar to bardzo proszę o podpowiedź. Mam wersję korków z kwadratowym otworem.
A i jeszcze jedno pytanie odnośnie uszczelnienia korków dyfra. Ruska serwisówka pisze coś o uszczelce a z tego obrazka nie wynika żeby tam coś było
http://opposedforces.com/parts/impreza/ ... tration_1/
Może trzeba korki smarować jakimś uszczelniaczem?
Do dyfra po prostu kostka 1/2" bez żadnej nasadki. Sugeruję użyć raczej sztywnej wajchy niż grzechotki, bo możesz ją zmielić. Fabryka zaleca uszczelniacz 'THREE BOND 1105' lub odpowiednik. Ja za późno zajrzałem do serwisówki, więc mam bez uszczelniacza :)
Dzisiaj byłem w salonie po filtr oleju i kilka innych drobiazgów. Z ciekawości zapytałem o ten specyfik
pan zrobił takie oczy