Majster-sztyk czyli Bob Budowniczy radzi...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Majster-sztyk czyli Bob Budowniczy radzi...
Bergen,napisz jeszcze ile mb musisz ogrodzic nieprzeziernie ?
mój teść np. z pralki zrobił wszelkie cudeńka ( pompy, kosy zyłkowe itd) na działkę także kto wie
maty przy korzystaniu z istniejacej siatki itp http://edart.pl/oferta/maty-ogrodzeniowe
Konto usunięte pisze: a może być wirówka
mój teść np. z pralki zrobił wszelkie cudeńka ( pompy, kosy zyłkowe itd) na działkę także kto wie

maty przy korzystaniu z istniejacej siatki itp http://edart.pl/oferta/maty-ogrodzeniowe
Jeżeli jestr teraz siatka, rozważ maty z trzciny. Całkiem pasztetowo to wychodzi. Trytytki i po sprawie.
Dolce far niente 

Widzę że maks 2.0m. Ale i tak pasztet. Dobry pomysł, przedstawię gremium.
Bergen pisze: Pytanie czy są maty o wysokości np. 2,5 m?
ja widziałem max 2m, Bergen, pożycz betoniarke razem z sasiadem i perdyknij se podmurówkę 50cm ( + fundament u Ciebie chyba na 80-90 cm wykop wystarczy-sprawdx w załączniku )
trochę sie narobisz ale potem jak będzie więcej keszu to każdy rodzaj ogrodzenia na tym postawisz, maty dwu metrowe tymczasowo super ale co jakis czas wymiana a jak pies to róznie może być,
pomurówka ( zaczątek solidnego muru sąsiedzkiego :) ) przy użyciu sił własnych oraz sąsiada z betoniarka nie powinna byc kosmicznie droga tylko kopanie jeżeli ręczne bedzie upiredliwe,
ale zrobisz sobie raz a dobrze , teraz zalejesz słupki dla siatki w pomurówce na fundamenncie, potem możesz nawet mur kamienny miec
blachy bym sobie na podwórku nie zrobił, juz chyba wolałbym maty co dwa-cztery lata wymienieć
Jeśli sąsiad leje na Twój płot to to nie jest najlepsze rozwiązanie.FUX pisze:Jeżeli jestr teraz siatka, rozważ maty z trzciny. Całkiem pasztetowo to wychodzi. Trytytki i po sprawie.

czarne jest piękne...
vibowit, na szczęście nie mam takiego sąsiada....
mb betonowego płotu z montażem w mojej okolicy to ca. 200pln
Właśnie przerabiam różne opcje. Domek na narzędzia 2,5x3,6 z dużą bramą i drzwiami ca. 2.500 brutto.
Do malowania. Chłopaki robią eksport do Norwegii.
mb betonowego płotu z montażem w mojej okolicy to ca. 200pln
Właśnie przerabiam różne opcje. Domek na narzędzia 2,5x3,6 z dużą bramą i drzwiami ca. 2.500 brutto.
Dolce far niente 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Ja tam lubię oznaczyć swoje terytorium
tyle tylko, że nie robię tego sąsiadowi pod płot, no i mieszkam w lesie
Że niby Bergen sobie powinien postawić domek zamiast płotu?

FUX pisze: Domek na narzędzia 2,5x3,6 z dużą bramą i drzwiami ca. 2.500 brutto.
Że niby Bergen sobie powinien postawić domek zamiast płotu?

Konto usunięte, wiesz...
Zawsze można sąsiada z psem zamknąć...
Zawsze można sąsiada z psem zamknąć...

Dolce far niente 

-
gajowy_marucha
- 2 gwiazdki
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ale u siebie sąsiadowi domek stawiać??
Chyba żeby ściany domku rozwinąć na kształt płotu.... tylko co z dachem wtedy? Może ze dwa dodatkowe słupy i będzie jeszcze zadaszenie.... tak w sam raz coby samochód pod chmurka nie stał.
Chyba żeby ściany domku rozwinąć na kształt płotu.... tylko co z dachem wtedy? Może ze dwa dodatkowe słupy i będzie jeszcze zadaszenie.... tak w sam raz coby samochód pod chmurka nie stał.
Konto usunięte, no nie mów że traktujesz mocznikiem własne ogrodzenie z piaskowca 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
esilon, ja mam tyle drzew wkoło, że mogę codziennie inne wybierać i nie skończą się w rok ;)
Esi, jak na razie, to ogrodzenie z piaskowca Fido olewaesilon pisze:
Konto usunięte, no nie mów że traktujesz mocznikiem własne ogrodzenie z piaskowca![]()

jeżeli ktos chce zobaczyc jak powinien wyglądac oraz dowiedziec sie jak powinien byc zrobiony doskonały i piekny w swej prostocie kominek to szczerze polecam wizytę u Konto usunięte_Dido 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Konto usunięte pisze: Dzięki esilon, z Twoich ust to duża pochwała.
esilon, ładne masz usta?
poka poka!esilon pisze:jeżeli ktos chce zobaczyc jak powinien wyglądac oraz dowiedziec sie jak powinien byc zrobiony doskonały i piekny w swej prostocie kominek to szczerze polecam wizytę u Konto usunięte_Dido

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Dużevicu pisze:Konto usunięte pisze: Dzięki esilon, z Twoich ust to duża pochwała.
esilon, ładne masz usta?

Widzę, że kominek Vibków się nie podobał

Jak ma być pasztetowo a metalowe to warto pojeździć po skupach złomu i popytać, często można z rozbiórki kompletne zestawy nabyć.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
A ja powoli ku końcowi z ociepleniem mojej podłogi
. Za radą mądrych , podziękowania za Esilona
Użyłem styropianu 10 , teraz powoli z kolegą pokrywam go ( jakimś specyfikiem knaufa ) , po samym położeniu styropianu ( jakieś 10-12 dni ) , podłoga zmieniła swoja temperaturę
Mam nadzieję ,iż w zimę będzie jeszcze lepiej .

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
A nie lepiej było łóżko kupić...?Piter 35 pisze: Użyłem styropianu 10 ,(...) podłoga zmieniła swoja temperaturę Mam nadzieję ,iż w zimę będzie jeszcze lepiej

Możesz doprecyzować z tymi specyfikami i warstwami?Piter 35 pisze: Użyłem styropianu 10 , teraz powoli z kolegą pokrywam go ( jakimś specyfikiem knaufa ) , po samym położeniu styropianu ( jakieś 10-12 dni ) , podłoga zmieniła swoja temperaturę
Dolce far niente 

Na przykrycie poszła specjalna zaprawa z włóknami szklanymi knauffa wraz z siatką .FUX pisze: Możesz doprecyzować z tymi specyfikami i warstwami?
Myślę ,że na lata

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
A dlaczemu nie dałeś betonu z miksokreta ze zbrojeniem dosypywanym do betonu. Wychodzi jakieś 10 pln/m2 +żwirek i cement.
Dolce far niente