Niestety do sprzedania mój RX:

-Data produkcji 28.05.1999.
-2.0 125KM
-elektr. szyby, lusterka, radyjko, klimy brak
-Przebieg niecałe 153tys km.
-przy 150tys km wymieniony olej na Amsoil 10w40, filtr powietrza również.
-rozrząd wymieniony ok. 11 tys. km temu
-przegląd do 24.08.2012r
-OC do końca marca 2012r
Użytkuję ją od września 2010r i od tego czasu sprawuje się prawie bez zarzutu, problemy jakie wystąpiły to padnięty siłownik centralnego zamka i akumulator. Siłownik zamka wymieniony, aku też około miesiąca temu - więc nówka. Poprzednio wymienione też kable WN i rozrząd jakieś 11tys km temu.
Auto odkupiłem od forumowicza Arti, i za jego kadencji w MTS-ie zmodyfiowano wydech - kolektor z Legacy + końcowa puszka Prodrive. Dźwięk jak dla mnie rewelacja jak na wolnossaka.
Arti wymienił również amortyzatory na KYB AGX, sprawują się świetnie, z przodu 4 z tyłu 8 stopni regulacji, sprężyny seryjne. W tym momencie przebieg amortyzatorów to ok. 11tys. km.
W czasie mojego użytkowania auto nie miało żadnych dzwonów ani stłuczek itp. Za czasów poprzedniego właściciela na Imprezę spadł śnieg z dachu - wymieniono maskę, szybę przednią, poszycie dachu. Słupki były nietknięte. Przy okazji zrobiono też reperaturki tylnych błotników.
Kupiłem samochód na stalówkach z kończącymi się zimówkami, które wymieniłem na bieżnikowane Winter Extremy, które w zimie sprawują się na prawdę nieźle i nadają się jeszcze na 1-2 sezony co najmniej. Wyprodukowane były zdaje się w 2009r. Mięsa jeszcze sporo. Dodaję je do auta wraz z felgami stalowymi 14".
W tym momencie auto stoi na 15" ori Subaru, opony przód - Barum Bravuris 2, nowe; opony tył - Barum Bravuris - używane ale w stanie bdb. Do auta dołożyłem też rajdowe chlapacze

Wady:
-Na tylnych prawych drzwiach pod szybą zaczął złuszczać się lakier bezbarwny, nie jest to bardzo widoczne ale dla estetów może to być problem, podobnie jak mała wgniotka na tych samych drzwiach. Prawy róg tylnego zderzaka jest też lekko przytarty. ( 3 ostatnie zdjęcia.)
-Około miesiąca temu wymieniłem płyn wspomagania kierownicy i pasek na nowy, jednak czasem jak samochód jest nie rozgrzany to wspomaganie pracuje ciężej/skokowo. Po rozruszaniu układu problem zanika. Przeszukałem forum dość dokładnie i wszystko wskazuje na umierającą pompę wspomagania. Wycieków żadnych z pompy jak i z maglownicy brak. (Update 26.09.11r. - pompa wspomagania wymieniona, problem ustąpił)
-Szumi lekko tylne prawe łożysko.
-Tarcze hamulcowe przednie też można by wymienić.
-Czasem słychać osłonę któregoś z przednich tłumików
-Wnętrze czyste, nie wytarte, aczkolwiek w cup holderze są dwie małe dziurki po CB radiu a w boczkach drzwi gdzieniegdzie jakieś wgniotki/zadrapania.
Poza tym samochód jeździ tak jak powinien i myślę że jeszcze długo będzie godnie służył jeżeli ktoś będzie się nim należycie opiekował. Silnik, skrzynia, napędy, zawieszenie - wszystko suche, żadnych wycieków czy niepokojących odgłosów. Nie mam nic do ukrycia, wszystkie wady zostały wymienione, zapraszam na oględziny.
Oczywiście był używany nie tylko na co dzień, startowałem nim kilka razy w różnego rodzaju zimowych pojeżdżawkach, zawsze na mecie, kilka razy na pudle, dość konkurencyjne w swojej klasie na luźnych nawierzchniach. Frajda z jazdy niesamowita! Jak samochód jeździ i brzmi można zobaczyć na poniższych przykładowych filmikach lub na moim kanale YT.
Sprzedaję ponieważ dopiero co zakupione mieszkanie będzie wymagać jeszcze sporych nakładów, musi nastąpić chwilowe rozstanie z Subaru, chcę też kupić bardziej praktyczne/oszczędne auto stąd możliwość zamiany na Toyotę Yaris Verso

Natomiast powrót do Subaru nastąpi za jakiś czas na pewno.

Cena: 12500zł do małej negocjacji.
W tej cenie wspomniane wyżej zimówki na felgach stalowych, mogę też dorzucić nabę do kierownicy rajdowej i pasy szelkowe 3-calowe z centralną klamrą.
Samochód do obejrzenia przeważnie w Krakowie.
Kontakt ze mną:
-664-307-501
-[email protected]
-PW

Uploaded with ImageShack.us