Nietypowe zachowania seksualne

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Nietypowe zachowania seksualne

Post 9 wrz 2011, o 10:16

FUX, aleś właśnie wizerunek opisał. I wcale nie jest powiedziane, że gdzieś w dzieciństwie, po jakimś filmie o wczesnokapitalistycznych kamienicznikach z Lalki wdrukowało ci się, że chcesz mieć kamienicę. I tak Prus zmusił cię do budowania takiego wizerunku.

Czy mi się wydaje, czy jest powrót do RWD?

Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 9 wrz 2011, o 10:31

Arno pisze: Co mówi EVO o kobiecie, która nim jeździ jedynie 80? No to, że uważa się za żyletę.
No to wreszcie znam swoje miejsce na ziemi. Może nie EVO, tylko WRX, ale liga podobna :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 9 wrz 2011, o 10:50

Arno, a masz na myśli "kamienicę" DIV, czy kamienicę>
Tą drugą sprzedałem, robię następną.

RWD...hm.... :oops:
Disco raczej nie będę szybko sprzedawał. Podróżuje tym się zacnie, ale na wypady z Żoną, jakieś cabrio....
We Włoszech jest tak pięknie... ;-)
Dolce far niente ;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2011, o 10:56

barbie pisze:
Arno pisze: Co mówi EVO o kobiecie, która nim jeździ jedynie 80? No to, że uważa się za żyletę.
No to wreszcie znam swoje miejsce na ziemi. Może nie EVO, tylko WRX, ale liga podobna :mrgreen:
Niekoniecznie. Nawet się zastanawiałem, czy Ciebie nie wstawić do posta jako przypadek przeciwny. I pamiętaj tamta ma ryj znany - to już w ogóle inne zjawisko przyrody jest.

Wyboraźcie sobie co się dzieje z wizerunkiem osób publicznych...

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 9 wrz 2011, o 13:39

WitAce pisze: To sa w wiekszosci b. mocne wyjatki (powyzej 400KM) i jeden przypadek przerostu formy nad trescia z proba naprawy napedu na przod w kupetce (Audi TT).

Te inne audi nie mają 400 koni. ;-) Nie wiem jak z drugim audi tt, ale tam już chyba nie musieli naprawiać napędu na przód dodając quattro.
WitAce pisze:Ja mam 230 KM w RX-8, naped na tyl i inaczej sobie nie wyobrazam.
Nie dobija Cię fakt, że głupi WRX jest szybszy, mniej pali i ma wytrzymalszy silnik? Serio pytam, kiedyś to auto mi się bardzo podobało, ale te trzy fakty mnie wyleczyły.
FUX pisze: Miesiąc po zakupie była stosownie w rowirach WiS-a o Esiego z krzakami zaznajomiona... ;-)
To fajnie. :thumb: Może się mi kiedyś uda załapać na taką przejażdżkę? :-)
ky pisze: Bob Hall, wszystkim płaczkom, że Miata taka słaba, zwykł odpisywać w swej rubryce, że jak nie umiesz szybko jeździć 90-konną Miatą, to 900 koni tez Ci nie pomoże.
Czy to ma jakikolwiek związek z cytatami moich wypowiedzi, które zamieściłeś w moim poście? :roll:

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: komis

Post 9 wrz 2011, o 13:57

Witek, RX-8 ma bardzo wytrzymaly silnik. 3 lata z rzedu ten silnik wygral jakastam prestizowa nagrode w Niemczech. Testowali go na pelnych obrotach przez 24h non stop, a ze na pelnych obrotach kreci sie tylko 3tys. obr/minute to po prostu nic mu sie nie dzieje. Wal wtedy kreci sie 3x szybciej stad wskazowka pokazuje 9tys. Swoja zla slawe zdobyl po uzytkowaniu przez roznego pokroju "uzyszkownikow", ktorzy to pilowali go na zimnym silniku i nie dbali o poziom oleju, ktory tam najzwyczajniej trzeba dolewac. O takich ludzi nie trudno. Ostatnio trafil mi sie klient, ktory jezdzil z migajaca lampka poziomu plynu chlodniczego wyjasniajac to w ten sposob, ze auto pewnie ma jakis blad wiatraka :wall:
Co do spalania - to tutaj sie zgadzam. RX-8 pali bardzoooo duzo. Srednie spalanie to 15L/100km. Na trasie schodzi do 12.
Co do szybkosci. To jest akurat sprawa wzgledna. Na kretej asfaltowce, albo na torze WRX zostanie w tyle. Moze na poczatku bedzie mial lepsze przyspieszenie, ale na zakretach RX-8 jedzie jak przyklejona i nie jest b. latwa w prowadzeniu. Poza tym jest lzejsza od WRX i mniej podsterowna.
Na prawde szczerze polecam.

P.S. Czasy z Top Gear Track:
142. 1:31.8 - Mazda RX-8
194. 1:39:0 - Subaru Impreza WRX (Europe-spec)

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2011, o 14:06

WitAce, widziałem też wyścig japońców na Tsakubie i tam RX8 mimo bycia dużo szybszą na wejściu w zakręt, na wyjściu traciła wszystko. Ktoś mi na forum nawet ten link podesłał.

Mnie nawet w salonie mazdy mówili, że ten silnik nie jest wytrzymały. ;-) Subarowe 2,5turbo też jakieś tam nagrody wygrywało. :mrgreen:

Bywasz może tym autem we Wrocławiu? :whistle:

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 9 wrz 2011, o 14:15

Witek, To auto mam na miejscu w Eire. Co do wyjscia z zakretow to sie zgadza. Niski max. moment obrotowy jest za to odpowiedzialny, ale za to jest dostepny od 5-9 tys. obr walu korbowego. Wystarczy umiec nie tracic tej predkosci w zakrecie (a jest to mozliwe w tym aucie), byc zawsze na odpowiednim biegu i wygrywasz z WRX no problem. Jeszcze jedna zaleta tego silnika. Pojedzie absolutnie na wszystkim. Nie ma zadnych zaworow, a liczba czesci ruchomych w calym silniku rowna sie 3 :giggle:

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 9 wrz 2011, o 14:27

WitAce, a jak sie podrozuje z wysokimi predkosciami rxem? jakie dzwieki wydaje ten silniczek?

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2011, o 14:37

A ten maniak tylko o jednym. Greg, kup sobie jakiegoś Niebieskiego Ptaszka i tyle. :mrgreen:

;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 9 wrz 2011, o 14:41

gregski, a gdzie tam szybko można jeździć... :lol:
Dolce far niente ;-)

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 9 wrz 2011, o 14:49

WitAce,
miałem okazję pojeździć wszystkimi modelami Mazdy z najmocniejszymi silnikami. To bylo na torze pod okiem zawodowych kierowców.

W RX-8 przy wyłączonej trakcji próbowałem pojeździć kontrolowanymi poślizgami po mokrym torze.
Niestety zamiast długich slajdów, zawsze kończyło się to widowiskowymi bączkami. Oczywiście, ewidentnego braku umiejętności nie udało mi się nadrobić w kwadrans. Ale zauważyłem, że również zawodowcy mieli problem, żeby kontrolować to auto w poślizgu.

Jeśli chodzi o Mazdy RWD, to bardziej mi się gęba cieszyła kiedy jeździłem ciasne slalomy Mazdą MX-5 z odkrytym dachem. :-)

A kiedy już pojeździłem wszystkimi modelami, to stwierdziłem, że gdybym miał jakieś auto Mazdy kupić i nim jeździć to była by to przednionapędowa Mazda 3 z 260-konnym silnikiem turbobenzynowym.

Ja się jakoś klaustrofobicznie czuję w tych niskich coupe.
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2011, o 14:50 przez Gootek, łącznie zmieniany 1 raz.

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 9 wrz 2011, o 14:50

gregski, Zupelnie inne jak wszystkie inne spalinowce, ktorymi jezdzilem. Przede wszystkim silnik nie ma zadnych wibracji i bardzo szybko wkreca sie na obroty. Dodatkowo przy max. obrotach jest brzeczyk, ktory rzeczywiscie jest potrzebny po to, zeby przypomniec, ze juz czas na zmiane biegu. Dzwiek silnika bardzo dobrze oddaja filmiki na youtube. Wyobraz sobie ze to tak na prawde sa dwa niezalezne silniki polaczone w jedna calosc i kazdy z nich ma dwa razy wiecej cykli pracy niz tradycyjny czterosow. Muzyka dla uszu ;-)
Skrzynia jest tak zestrojona, ze na 2. biegu przekraczasz 100km/h.

gregski
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2011, o 14:51

:giggle: sie nie smiac, wiem, mialem nie myslec o nastepcy.. i nie mysle. :roll:

gregski
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2011, o 14:53

WitAce pisze: Skrzynia jest tak zestrojona, ze na 2. biegu przekraczasz 100km/h.

podobnie jak w mojej mx5 1.6
mialem ze dwa lata mx5 i bardzo zalowalem, ze musialem sprzedac z powodow praktycznych
mieszkalem na peryferiach i potrzebne byly dwa auta min 3 osobowe

do rx8 bym sie z dzieckiem zmiescil..

gregski
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2011, o 14:54

Лукашэнка, czym jezdzisz?

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 9 wrz 2011, o 14:56

Лукашэнка, RX-8 ma LSD z tylu i dodatkowo idealne rozlozenie masy przod/tyl (50/50), a to oznacza, ze tylko nieliczni beda w stanie opanowac to auto w poslizgu na zakrecie. Ja tez ostatnio chcialem przykozaczyc na swiezo polozonym asfalcie z luznymi kamyszkami na powierzchni i musielismy wyciagac auto z pobocza, bo zawiesilo sie na drenazu idacym wzdluz drogi :wall:
To jest podstawowy blad tych, ktorym sie wydaje, ze juz dobrze czuja to autko. Wylaczaja trakcje na mokrym i koncza na bandzie na pierwszym zjezdzie z autostrady :-p

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 9 wrz 2011, o 15:08

Witek pisze: Nie dobija Cię fakt, że głupi WRX jest szybszy, mniej pali i ma wytrzymalszy silnik?
Jedno i drugie jest tak praktyczne i trwałe, że rzeczywiście jest się czym przejmować.
Witek pisze: Czy to ma jakikolwiek związek z cytatami moich wypowiedzi, które zamieściłeś w moim poście? :roll:
Ja go dostrzegam, Ty potrzebujesz chodaczka (AWD), żeby móc chodzić po śliskim :P
Лукашэнка pisze: Ale zauważyłem, że również zawodowcy mieli problem, żeby kontrolować to auto w poślizgu.
Bo tego auta nie ma czym kontrolować: brakuje mu momentu, żeby je ustawiać gazem, więc albo robisz krótkie slajdziki, albo przeginasz mocno i kręcisz bąki ;)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Gootek
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2011, o 15:11

gregski pisze::giggle: sie nie smiac, wiem, mialem nie myslec o nastepcy.. i nie mysle. :roll:
Tylny napęd? Nie musi być duże?

Nowe BMW 1M.

Wielkość, parametry, cena – porównywalne z nowym Sti.

Tyle, że napęd oczywiście RWD.

Parametr Sti BMW

Rozstaw osi (mm) 2625 2660
Masa (kg) 1520 1570
Silnik H4 2.5 R6 3.0
Moc (KM) 300 340
Przysp.0-100km (s) 5,2 4,9
V-max (km/h) 255 250(elektr.ograniczona)

Cena w DE (kEUR) 50 50

To dopiero ładnie tańczy:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=15bQjiwzgUA

:-)

PS
Gregski, S-Max 2.0t (203KM) - rodzinny autobus.

EDIT

A tak 1M wygląda na żywo, w róznych kolorach:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=m6XE_MYy2xg

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2011, o 15:24

Lukaszenka, zobacz ile BMW M1 kosztuje w Polsce i co do niego trzeba dorzucić żeby miał podstawowe ręce i nogi.
Ja już myślałem jakiś czas temu o 135 --- tylko za mały był.

Gootek
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2011, o 15:28

Arno pisze:Lukaszenka, zobacz ile BMW M1 kosztuje w Polsce i co do niego trzeba dorzucić żeby miał podstawowe ręce i nogi.
Ja już myślałem jakiś czas temu o 135 --- tylko za mały był.
W Polsce jeszcze nie ma 1M w cenniku.
Ale prawdopodobnie będzie kosztować podobnie jak Sti w SIP, bo taka sama akcyza.
W Niemczech jest taniej, bo bez tej tuskowej akcyzy.

Moim zdaniem dla 2 dorosłych + 1 dziecko (max. 2 małych dzieci) jest miejsca w sam raz.
Dla większej rodziny - już nie.

EDIT
M1, inaczej niż zwykłe 1, ma w standarcie w zasadzie wszystko co potrzeba.
Dodałem w konfiguratorze pare rzeczy, które bym chciał mieć dodatkowo i wyszło w sumie 52 kEUR.
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2011, o 15:38 przez Gootek, łącznie zmieniany 1 raz.

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 9 wrz 2011, o 15:30

Лукашэнка, A ja myslalem, ze dzisiaj na Monza jezdza F1, a nie M1 :giggle:

Gootek
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2011, o 15:41

WitAce pisze:Лукашэнка, A ja myslalem, ze dzisiaj na Monza jezdza F1, a nie M1 :giggle:
No bo te eMki to już tam 2 miesiące temu jeździły...
teraz to już można iść do sklepu i kupować !! ;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2011, o 15:56

Łukaszenka, M1 w Polsce - jest w konfiguratorze. Zaczyna się od 238tysięcy a trzeba dodać jakieś 20-30 np Ksenony...
Czyli masz 260 tys czyli jakieś 63 tysiace Euro

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 9 wrz 2011, o 16:15

Arno pisze: Zaczyna się od 238tysięcy a trzeba dodać jakieś 20-30 np Ksenony...
Czyli masz 260 tys czyli jakieś 63 tysiace Euro
Biksenon masz w standardzie, adaptacyjne +2kPLN. Elektryka foteli +6k, podparcie lędźwiowe i grzanie +3k, czarna podsufitka +1k, automatycznie przyciemniane lusterka 3k, radio 1k, czyli razem +16k. 254k, czyli około 60kE. Jakbym dysponował takimi sumami, to bym się nie zastanawiał.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

ODPOWIEDZ