@ suse dzięki za lekturę! Własnie ostatnio mi się zapalił CHCEK, trochę się zdenerowałem bo dopiero co zmieniłem czunjnik ale jak się okazało miałem luźną blachę osłony jednego z katalizatorów, która mocno się tłukła i być może to własnie przez nią zapalił się check!
Przydatne info.
czujnik spalania stukowego, wysoki sygnał wejściowy bank 1
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: czujnik spalania stukowego, wysoki sygnał wejściowy bank 1
@suse
bardzo podoba mi się Twoję podejście-tak samo podchodzę do tematu. Zamiast w aso płacic 2500zł za rozrząd i łączniki stabilizatora dałem samochód młodemu kumatemu mechanikowi, który poczytał serwisówkę poszprerał w necie zrobił mi to za 0,5 ceny bez najmniejszego problemu.
to tyle tematem offtopu :)
wracając do czujnkia spalania stukowego - niestety ostatnio zdiagnozowałem w swoim s-turbo r99 uszkodzony czujnik (oznaczenie 22060 AA070)
nowy jak wiadomo nie jest tani...używki nie chce bo to czuły element i boje sie ze moze ulec uszkodzeniu podczas np przesyłki
zacząłem szukać nowych zamienników jednak stanąłem na problemie czułości czujnka [mV/g]
orientujesz się może jaką czułość ma oryginał 22060 AA070 ?
bardzo podoba mi się Twoję podejście-tak samo podchodzę do tematu. Zamiast w aso płacic 2500zł za rozrząd i łączniki stabilizatora dałem samochód młodemu kumatemu mechanikowi, który poczytał serwisówkę poszprerał w necie zrobił mi to za 0,5 ceny bez najmniejszego problemu.
to tyle tematem offtopu :)
wracając do czujnkia spalania stukowego - niestety ostatnio zdiagnozowałem w swoim s-turbo r99 uszkodzony czujnik (oznaczenie 22060 AA070)
nowy jak wiadomo nie jest tani...używki nie chce bo to czuły element i boje sie ze moze ulec uszkodzeniu podczas np przesyłki

zacząłem szukać nowych zamienników jednak stanąłem na problemie czułości czujnka [mV/g]
orientujesz się może jaką czułość ma oryginał 22060 AA070 ?
Re: czujnik spalania stukowego, wysoki sygnał wejściowy bank 1
odrzałowałem i kupiłem oryginał - troszkę bolało ale mój subarak przestał mrugać mi check enginem 
zobaczymy czy poczuje coś w spalaniu

zobaczymy czy poczuje coś w spalaniu