Fabia vs. Subaru
Fabia vs. Subaru
Siemanko. Jak namówić ojca na zmianę samochodu, a mianowicie Skody Fabii 1.2 HTP 6V na Subaru Imprezę ? Czy dałby radę okiełznać ciut większą moc, czy miałby z tym problem ?
Re: Fabia vs. Subaru
Weź go na jakiś spot i przejażdżkę . Potem posadź na prawym u jakiegoś kolegi . Choroba jak w bankuMalyMiki pisze:Siemanko. Jak namówić ojca na zmianę samochodu, a mianowicie Skody Fabii 1.2 HTP 6V na Subaru Imprezę ? Czy dałby radę okiełznać ciut większą moc, czy miałby z tym problem ?
Ach, od razu mi się przypominają przypowieści kolegi naszego serdecznego, Wolaka...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Konto usunięte, nie HTP ... to skrót od cHujowo To Przyspiesza 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
słuchajta, dajcie facetowi spokój. prosi o pomoc.
MałyMiki - nie każda impreza jest potworem. Może niech tatuńcio zacznie od zwykłej Imprezy, nie jakiegoś WRX i będzie zadowolony jak ta lala. Albo Forester. I do dealera na jazdę próbną.
MałyMiki - nie każda impreza jest potworem. Może niech tatuńcio zacznie od zwykłej Imprezy, nie jakiegoś WRX i będzie zadowolony jak ta lala. Albo Forester. I do dealera na jazdę próbną.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Wolakos był u mnie na kawie dzisiaj. Pierdoła se nową furę sprawiła ...Bergen pisze: Ach, od razu mi się przypominają przypowieści kolegi naszego serdecznego, Wolaka...

MalyMiki, moc się da okiełznać. Jak weźmiesz coś z turbo to na początku trzeba uważać, głównie na wolniejsze wynalazki wyjeżdżające z podporządkowanej

A takie Imprezy bez turbo to zwykłe dynamiczne autka.
Poczekaj do zimy i weź kogoś na jazdę próbną, przejdzie ojcu ośka

Do tego trzeba namawiać?MalyMiki pisze:Siemanko. Jak namówić ojca na zmianę samochodu, a mianowicie Skody Fabii 1.2 HTP 6V na Subaru Imprezę ?

Myślę że jedna przejażdżka wystarczy

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Arno, a tak teraz calkiem na powaznie. Dla mnie to jakas prowokacja, ewentualnie mlody, pewnie 12-letni fan motoryzacji
Taka fabia ma jakies 50 KM i pierwsze 100 km/h osiąga w tydzień. Tata powinien zacząć od dowolnego auta które robi 100 w okolicy 10 sekund. To już będzie przepaść. Nie ma co od razu wsiadać na prawy do 350-400 KM auta bo potem każde będzie takie .... normalne.

Taka fabia ma jakies 50 KM i pierwsze 100 km/h osiąga w tydzień. Tata powinien zacząć od dowolnego auta które robi 100 w okolicy 10 sekund. To już będzie przepaść. Nie ma co od razu wsiadać na prawy do 350-400 KM auta bo potem każde będzie takie .... normalne.
barbie,
Uwierz mi że ludzie się boją . Nigdy nie mieli do czynienia i nie wiedza o co chodzi . Nasłuchaja się o wyższości świąt ......
Uwierz mi że ludzie się boją . Nigdy nie mieli do czynienia i nie wiedza o co chodzi . Nasłuchaja się o wyższości świąt ......

Kubik, jak kupowałam WRXa to też się zastanawiałam czy ogarnę, całkowicie to rozumiem.
Ale jakoś dało radę, wystarczy odrobina pokory i znajomości własnych słabości
Ale jakoś dało radę, wystarczy odrobina pokory i znajomości własnych słabości

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Chloru, za dużo po onetach latasz. Człowiek pyta, może i ma 12 lat, może bardzo chciałby aby ojciec jeździł Imprezą, może milion może. I kij.
Co to za pomysł, żeby 12 letniego fana motoryzacji z buta traktować. To czego na dzień dobry nauczyłem się za kałużą to dać się wypowiedzieć każdemu, bez względu na wiek

[e] wyedytowałem literówki
Co to za pomysł, żeby 12 letniego fana motoryzacji z buta traktować. To czego na dzień dobry nauczyłem się za kałużą to dać się wypowiedzieć każdemu, bez względu na wiek

no wiesz. Każdy posiadacz wiatraka może to samo napisać o ośkach N/A z lekko ponad 100 km.Chloru pisze: Taka fabia ma jakies 50 KM i pierwsze 100 km/h osiąga w tydzień.

[e] wyedytowałem literówki

- Chloru
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan!, z buta potraktowałem potencjalnego trolla, potencjalnego fana motoryzacji powitałem odpowienia ikonka. Czytaj uważniej.
Alan, Alan, Alan!, przywykłem już do tego, że tacy co to nie mają kredytu na mieszkanie uważają, że AWD turbo to jedyna słuszna droga
Pewnie robiłbym tak samo 
Alan, Alan, Alan!, przywykłem już do tego, że tacy co to nie mają kredytu na mieszkanie uważają, że AWD turbo to jedyna słuszna droga

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Mówiąc zupełnie poważnie, to taty nie da się namówić na imprezę. Jeśli ma skodę fabię 1.2 6V to jego głównym priorytetem jest oszczędność i niskie koszty utrzymania. Tych dwóch aut nie da się porównać biorąc pod uwagę te kryteria.
A prowadzenie... tata na pewno jeździ spokojnie i nie miał wypadku od 30 lat. Po cholerę mu paliwożerny wynalazek? Nie masz wyjścia drogi MalyMiki, na imprezę będziesz musiał zarobić sam.
A prowadzenie... tata na pewno jeździ spokojnie i nie miał wypadku od 30 lat. Po cholerę mu paliwożerny wynalazek? Nie masz wyjścia drogi MalyMiki, na imprezę będziesz musiał zarobić sam.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
z 1.2 16V przesiadłem się do ŻabyKonto usunięte pisze: Jeśli ma skodę fabię 1.2 6V

to tym lepszy wybór, o ile nie jedynym kryterium jest oszczędnośćKonto usunięte pisze: tata na pewno jeździ spokojnie i nie miał wypadku od 30 lat

Ja się przesiadłam z Lanosa 1.5 na LPG do Subarbie I. Oczywiście to się okazało pewnym wysiłkiem finansowym (głównie zmiana z LPG na benzynę), ale do przeniesienia. Nie zarabiałam dużo, ale jakoś dałam radę. I to razem z kredytem na ten samochód. Za to spełniłam swoje marzenieAlan, Alan, Alan! pisze:z 1.2 16V przesiadłem się do ŻabyKonto usunięte pisze: Jeśli ma skodę fabię 1.2 6V![]()

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
A po co inny do pokonywania tych niekończących się, zakorkowanych prostych, ze średnią prędkością góra 5 km/h 

jarmaj, ale my tu nie mówimy o normalnym użytkowniku dróg tylko o koliberku szlak moi mentorzy wyemigrowali do krainy tysiąca prostych i kto mi teraz zima na szwarcwaldzie będzie krzyczał "TRZYMAJ KURWA TRZYMAJ"
normalnie zamordowali chłopa

normalnie zamordowali chłopa

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
burat, zostaliście z Artisiem ostatnimi wymiataczami szwarcwaldu, więc nie rozpaczaj.