Rajdy 2011

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Rajdy 2011

Post 25 wrz 2011, o 03:09

Barthol, lepszy ten kawałek z tej relacji:
Chmielewski Team informuje: Ponieważ jedna z załóg ma problem z rozpoznawaniem na oesie tekturowego Janka od prawdziwego, i stwarza to dla nich niebezpieczeństwo - gorąco proszę właścicieli o zaprzestanie stawiania go przy trasie oesów. Jeśli ktoś z was zna tych chłopaków (prawdopodbnie byli też na Karkonoskim) proszę o kontakt z nimi i przekazanie im tych informacji, które dotarły do nas z biura rajdu.
:giggle:

Czy ja wiem, czy Hołek gwiazdorzył? Było go swego czasu bardzo dużo wszędzi w TV (włącznie z Laysami i jakimś teleturniejem ;-) ), ale żeby jakoś przez niego przemawiało zadufanie czy poczucie wyższości, to nie pamiętam. :-)

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 25 wrz 2011, o 03:52

burat, dokładnie tak. Pamiętam jak oszołomy się nabijały z reklam Lays i występów w TV.
Hołek to jedyny polski rajdoka, który od początku do końca zrobił to z jajem.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 25 wrz 2011, o 11:06

Ja tam Hołka zawsze postrzegam jako bardzo normalnego , nie zadufanego gościa . Dla mnie to najlepszy Polski kierowca :thumb:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 wrz 2011, o 15:44

i chyba najsympatyczniejszy, ma w sobie mega magnetyzm i dar fantastycznego opowiadania :thumb:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 25 wrz 2011, o 19:24

ale jego opowieści,(na zakrapianych imprezach-miałem przyjemność być uczestnikiem ), że imprezą "popylał" z Warszawy do Olsztyna w 1.5 h, wyprzedzając na 3 i idąc pełnym ogniem raczej mu wielbicieli nie przynosiły a jego udział potem w kampanii o bezpiecznych drogach był raczej lekko niepoważny :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 wrz 2011, o 19:28

jak dla mnie w jego przypadku to, że upalał warszawa-olsztyn wcale nie oznacza, że nie może mówić zwyłym przeciętniakom, żeby jeździli spokojnie ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 25 wrz 2011, o 19:53

Alan to się "ociera" o Uwielbienie :mrgreen: bo o Sekcie nawet nie wspominam :cofee:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 25 wrz 2011, o 20:04

To fakt, Hołek jeździł i pewnie jeździ na codzień szybko, to nic złego, dośc jest ciot drogowych na drogach.
Ale fakt, że w świetle tego te kampanie typu wleczmy się jak żółwie zgodnie z przepisami itp, to był taki niefajny dysonans był.

GoTo
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza GT MY00 blue
Polubione posty: 0

Post 25 wrz 2011, o 20:57

burat pisze:
Arti pisze: ja też nie pamiętam żeby tak było ale wiele osób zarzucało, że gwiazdorzy.
mówili to ci którzy marketingowo nie dorastali mu do pięt ,a sportowo czasami tylko się podpinali ;-)
dokładnie....takie były czasy, jak rajdy upadały po wycofaniu papierosiarzy, i budżet ciężko było zebrać...z resztą niewiele lepiej jest teraz :razz: więc chłop się starał jak mógł a reszta tylko zazdrościła.
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 wrz 2011, o 21:05

Konto usunięte pisze: Alan to się "ociera" o Uwielbienie
jestem jego fanem, to coś złego? ;-)
sami święci nie jesteśmy.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 25 wrz 2011, o 21:07

hehe widzę ,że jestem wśród swoich :thumb: :thumb:
Konto usunięte, uważaj bo trafisz na stół ofiarny jak nas ujawnisz światu :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 25 wrz 2011, o 21:10

jarmaj pisze: To fakt, Hołek jeździł i pewnie jeździ na codzień szybko,

Dość szybko. Kiedyś jechaliśmy z Azraelem z Warszawskiego, nie dogonił Hołka :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 wrz 2011, o 21:14

Chloru, to dobrze o obu świadczy. O Hołku, że potrafi i o Kubie, że nie jest głupi :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 25 wrz 2011, o 21:15

Alan, Alan, Alan!, nie no, jak śmignął w stronę Warszawy to właśnie na BP hot-dogi zamawialiśmy :mrgreen: Kuba po prostu dał mu za duże fory :giggle:

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 25 wrz 2011, o 21:23

Powiem tak - spotkałem parę razy Hołka na drodze, jeździłem też z/za/przed przeróżnymi rajdowcami z polskiej czołówki - w przypadku Hołka jest grubo.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 wrz 2011, o 21:23

Azrael, tylko nie pamiętam czym wtedy podróżowaliśmy. Sierra czy Focusem...

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 25 wrz 2011, o 21:41

Chloru pisze:Azrael, tylko nie pamiętam czym wtedy podróżowaliśmy. Sierra czy Focusem...
Chloru,
trzeba było wypić na tej stacji po puszce monstera...
bo to dodaje fordom skrzydeł:

Obrazek

:mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 wrz 2011, o 21:50

Лукашэнка, to była taka prehistoria, że Impreza była jeszcze sedanem i takich napojów na stacjach nikt nie sprzedawał ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 wrz 2011, o 22:53

..a benzyna była na kartki :mrgreen:
Azrael, ale próbowałeś za nim jechać, czy widziałeś jakieś przegięte akcje, typu właśnie wyprzedzanie na 3ego?

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 26 wrz 2011, o 11:01

No kochani, ciekawie zapowiada nam się ostatni rajd w sezonie, bo właśnie tam rozegra się walka o mistrzowski tytuł :-d
Po Rajdzie Polskim Kajto wyprzedza Bouffiera o 9,5 pkt.

Wiadomo, że na asfalcie Pan Żabka może być szybszy od Kajtka. Kajtkowi do tytułu wystarczy natomiast 2-gie miejsce (z tym, że musi to być 2-gie pierwszego dnia, drugiego dnia i w całym rajdzie) - wtedy wygra tytuł z przewagą 0,5 pkt.

No a z kolei Bouffier nie ma na to wpływu - musi być pierwszy i liczyć, że chociaż w jednym dniu Kajto nie dojedzie drugi, tylko np. trzeci.

Będzie się działo. Obaj będą mieli mega ciśnienie :thumb:

No dobra, trochę się pospieszyłam ;-)
Nie doczytałam w regulaminie RSMP, że odejmuje się jedną najgorszą rundę od wyniku. Ponieważ Bouffier nie jechał Polskiego, to odejmuje mu się 0 pkt. Najgorszy wynik Kajto to 12 pkt i ten wynik zostanie odjęty na koniec.

A zatem emocje jeszcze większe :thumb: Każdy z nich żeby wygrać, musi wygrać 8-)
Jeśli Kajto wygra, zdobędzie kolejne 9 pkt przewagi nad Brianem (zakładając, że wygra oba dni), będzie mieć 18,5 z czego odejmie się "tylko" 12. :->
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2011, o 21:22 przez zofija, łącznie zmieniany 1 raz.
Czarownica prawdę Ci powie :D

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 wrz 2011, o 11:05

zofija, jeszcze nic pewnego Sołowow złożył protest i auto Kajtka poleciało na badanie do Wawy ,wyniki zawieszone zobaczymy :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 26 wrz 2011, o 11:13

burat, nie przeczytałeś mojego podpisu:

:mrgreen:

I mam nadzieję, że się nie pomyli
:whistle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 wrz 2011, o 11:19

zofija, trzymam za słowo ,tylko zastanawia mnie co się stało i czy przypadkiem nie będzie jakiegoś smrodu bo Sołek do tej pory nie wykazywał ochoty załatwiania spraw przy zielonym stoliku :-/ oby nie było coś na rzeczy bo Kajto fajny chłop :cofee:

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 26 wrz 2011, o 13:05

eMTi pisze: Azrael, ale próbowałeś za nim jechać, czy widziałeś jakieś przegięte akcje, typu właśnie wyprzedzanie na 3ego?

Nie będę wchodził w szczegóły, zbyt grubo na pewno dla mnie.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 wrz 2011, o 12:44

ODPOWIEDZ