Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: Coś niedobrego

Post 30 wrz 2011, o 20:25

Do czego to doszło :wall:
Na Placu Bankowym w Warszawie, o godz. 14.00 rozpocznie się jutro impreza z cyklu eSafety Challenge - kampanii promującej bezpieczne systemy elektroniczne w samochodach
http://www.autoklub.pl/news/esafety-cha ... dami,38653

I jeszcze tą gów....ą elektronikę Kajto i Chmielwewki będą reklamować :x

Paweł C
3 gwiazdki
Auto: Forester
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re:

Post 30 wrz 2011, o 22:28

mizoo pisze:
Kubik pisze:Ja mam laptopa i notebooka (...)
:giggle:
mizoo, nie śmiej się z Kubika, bo jest pod ochroną, Bergen Cię zaraz opierdoli...
ps
żeby nie było, nie czepiam się już kubika, tylko informuję mizoo żeby był ostrożny :mrgreen:

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 1 paź 2011, o 00:48

Na okrase urlopu i na jego zakonczenie, dzis kobitka postanowila mi zrobic wide body kit w cytronecie matki.
Matka przyjela to nawet nad wyraz spokojnie :)
Jacek "AMI" Rudowski

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 1 paź 2011, o 07:52

jarmaj, Kuchar chyba też się miał pokazać ,a Kubek się wykręcił ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 1 paź 2011, o 10:23

AMI pisze: Matka przyjela to nawet nad wyraz spokojnie :)
Syn na zmywaku jedzie, to dziany jest, ogarnie :>

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Re: Re:

Post 2 paź 2011, o 20:37

Paweł C pisze: żeby nie było, nie czepiam się już kubika, tylko informuję mizoo żeby był ostrożny :mrgreen:
Odpuść, uprzejmie Cię proszę.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 3 paź 2011, o 14:51

Tydzień urlopu i nie ogarniam tej kuwety. ;-)
czarne jest piękne...

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 3 paź 2011, o 15:17

Ty tydzień, ja z 3 dni nie zaglądałem a oni w barze 20 stron natrzaskali :o
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 paź 2011, o 15:19

vicu pisze:Ty tydzień, ja z 3 dni nie zaglądałem a oni w barze 20 stron natrzaskali :o
Tam to zupełnie nie zaglądam, bo to ponad moje siły i ponad stężenie alkoholu w mojej krwi. 8-)
czarne jest piękne...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 3 paź 2011, o 22:11

Szybko będę swoje miano pierwszego spamera oddać....
A,A,A depcze mi o piętach... :giggle:
Dolce far niente ;-)

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 3 paź 2011, o 22:46

Nosz kurwasz, że tak zaklnę szpetnie. :x
Ale krew mnie właśnie zalała, bo kolejny tor ma problemy z mieszkańcami. A takie fajne miejsce do bezpiecznego pojeżdżenia i pościgania się było... :wall: :wall: :wall:

10.09.2011 miała odbyć się 7 runda Mistrzostw Tychów. Niestety się nie odbyła - przyczyny niezależne od organizatora.
Już podczas 6 rundy dyrektor zawodów informował o problemach z okolicznymi mieszkańcami.
7 runda została została przeniesiona na najbliższą sobotę i jakieś 15 min. po tym jak wysłałam zgłoszenie i kasę na stronie pojawiło się:
Uwaga!!! WAŻNY KOMUNIKAT

Z przykrośćią musimy zawiadomić wszystkich uczestników SMT o odwołaniu 7 rundy, która była zaplanowana na dzień 08.10.2011 na torze FIATA

Przyczyną odwołania zawodów w tym terminie są skargi mieszkańców mieszkających obok toru prób FAP na wysoką głośność podczas rozgrywania naszych zawodów samochodowych.

Prosimy o zaglądanie na stronę AZT - tam powiadomimy o dalszych terminach rund SMT 2011.

Piszcie do nas w tej sprawie , jakie macie pomysły na rozgrywanie takich zawodów.

Komisja sportowa AZT
:wall: :wall: :wall:

Srata tata. Nie będzie po prostu kolejnych rund. :evil: :-( ;-(

Już od dłuższego czasu wyłączony był tyski owal toru, od ostatnich zawodów wyłączona była część jego części środkowej, a teraz zamknęli w pizdu całość, bo na bieruńskim owalu też za głośno. Pomiary przy zabudowaniach wykazały przekroczenie poziomu dopuszczalnego hałasu o 2 dB. Słownie DWA. :!:

Dlaczego ten kraj jest tak popieprzony, że wydaje się zezwolenia na budowę osiedla w pobliżu toru, na którym od lat rozgrywane są zawody i nie wymusza się na deweloperze zmierzenia poziomu hałasu, a w przypadku jego przekroczenia uwarunkowania budowy od ustawienia ekranów dźwiękochłonnych :?: :?: :?:

Pomijam już ludzi, którzy są takimi idiotami, żeby nie sprawdzić w jakiej okolicy kupują dom/mieszkanie.
A później jakaś pani pielęgniarka musi się wyspać w sobotę, czy tam w niedzielę. :-/

Najlepiej zamknąć wszystkie tory w tym kraju. Na pewno będzie bezpieczniej na drogach, jak wyżyć się będzie można tylko na ulicy, bo KJSy wrócą na malutkie parkingi z pierdylionem słupków i jeżdżeniem w kółko trzepaka i nikt już nie będzie chciał w nich startować.
:evil:
Czarownica prawdę Ci powie :D

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 3 paź 2011, o 22:53

" Bo Polska to być bardzo dziwny Kraj " :evil:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 3 paź 2011, o 23:06

zofija, i to jest kurwa straszne :x
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

AMI
5 gwiazdek

Post 3 paź 2011, o 23:07

Bo chodzi o to, zeby "nic nie bylo"
To taki kraj Kononow...

No ok, moze nie do konca - bo kazdy chce, zeby cos sie dzialo, byly imprezy, rozrywki, byle nie u niego pod domem.
Kazdy chce autostrady, byle nie obok jego domu. Kazdy lubi sobie przez komoreczke ponawijac, byle masz nie stal obok jego domu.
I tak dalej, i tak dalej...
Jacek "AMI" Rudowski

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 paź 2011, o 23:09

O!
Dlaczego ja nie mogę sobie przez komórę w samochodzie pogadać, a laska może sobie pazury, czy oczy malować i nic jej za to nie grozi!? :evilgrin:
czarne jest piękne...

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 3 paź 2011, o 23:32

zofija pisze: Nie będzie po prostu kolejnych rund.
Dramat... :evil:

zofija pisze: przekroczenie poziomu dopuszczalnego hałasu o 2 dB. Słownie DWA.
Akurat przy pomiarze hałasu pojedyncze decybele mają znaczenie - hałas większy o 3 dB ludzkie ucho odbiera jako dwa razy mocniejszy.
No ale nie to jest tu najistotniejsze. Na szybko wygooglałem, że ponoć pociąg jadący w pobliżu toru generuje większy hałas niż zawody na torze :wall:

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 4 paź 2011, o 00:32

WRC fan pisze: zofija napisał(a):
Nie będzie po prostu kolejnych rund.

Dramat...

Może Fiatowi, który jest chyba dysponentem terenu zależy na świętym spokoju i nie potrzebuje jakiegoś smrodkowego PR dla wyciągnięcia kilku groszy za wynajem toru

WRC fan pisze: Na szybko wygooglałem, że ponoć pociąg jadący w pobliżu toru generuje większy hałas niż zawody na torze
Ale "ciapong" jedzie raz na jakiś czas (i generalnie się toczy), a furaki za zawodach są piłowane przez 6h ;)

Ja się zastanawiam czy gdzieś w okolicy nie zostały podjęte jakieś ruchy związane z developerką albo ekologcznym fiu-bździu ;) (i to jest główny powód, a nie że głośno)...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 4 paź 2011, o 07:29

zofija, mam pomysł. BK z badaniem głośności auta. Wsadzisz jakiś zwykły wydech i wygrasz w klasie ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 4 paź 2011, o 09:03

Się normalnie wszystkiego odechciewa. I po ch... w przyszłości inwestować w jakąś rajdówkę, jak nią sobie będzie można co najwyżej po mieście poupalać?

Ja tego też nie mogę pojąć. Nie znam się na tym, ale chyba ktoś wydaje te pierdolone pozwolenia na budowę i nie musi on sprawdzić, czy teren pod względem hałasu nadaje się na zabudowę???
Bo że żądny zysku developer ma to w dupie to akurat mnie nie dziwi.

A dwa czy ktoś wydający setki tyś na dom jest tak ograniczony i przed zakupem nie sprawdza nawet w jakim terenie jest dom, czy nie na powodziowym, nie ma tam szkód górniczych, lotniska/toru itp???

Ręce kurwa opadają.....

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 paź 2011, o 10:23

Chloru pisze:zofija, mam pomysł. BK z badaniem głośności auta. Wsadzisz jakiś zwykły wydech i wygrasz w klasie ;-)
Właśnie wsadziłam nowy jeszcze bardziej wrzaskliwy :evilgrin:
Tak więc ta opcja odpada ;-)

A tory wrócą do łask pewnie dopiero wtedy jak wszystkie auta będą zajebiście eko i ciche, czyli elektryczne. :wall:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 4 paź 2011, o 11:03

zofija pisze: Właśnie wsadziłam nowy jeszcze bardziej wrzaskliwy :evilgrin:

Z tej rury co przez lazienke biegla? :evilgrin: :mrgreen:

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 paź 2011, o 11:08

Taaaa, a tłumik ze zlewozmywaka :razz:
Gupi! Nowa piękna rura jest i nowy piękny płaski tłumiczek środkowy (końcowego jak nie było tak nie ma) :evilgrin:

mizoo
Awatar użytkownika
Administrator
Auto: U r a bus (GT)

Post 4 paź 2011, o 11:14

Szkoda, bo w Tychach byl zawsze fajny klimat.
Nie moga zrobic BK z badaniem glosnosci, tak jak to Chlorian wspomnial i ograniczyc dozwolonej glosnosci do takiej, ktora nie przekroczy dozwolonej normy?
W UK na wiekszosci torow widze ograniczenia dB podczas pojezdzawek wiec temat pewnie jest do rozwiazania.
Obrazek
Subaru - the source of wanderlust. || http://mizoo.pl - foto galeria

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 paź 2011, o 11:16

zofija, pieknie :thumb: Mam pomysl.... zostan konsultantka Kuzaja d/s sponsoringu i pokaz mu jak sie zbiera budzet na sprzet i na zawody :mrgreen: Gratuluje samozaparcia i dawaj filma jak burczy 8-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 4 paź 2011, o 11:53

jarmaj pisze: A dwa czy ktoś wydający setki tyś na dom jest tak ograniczony i przed zakupem nie sprawdza nawet w jakim terenie jest dom, czy nie na powodziowym, nie ma tam szkód górniczych, lotniska/toru itp???
1. Developer -- developer miał wszystko w dupie, skoro na pniu schodziły mu dziury w ziemi.
2. Indywidualny inwestor -- kasa, kasa, kasa! Dało się przyoszczędzić? Dało. To przyoszczędził (jak mawia jeden mój coworker: masz głowę i chuj, to kombinuj). Teraz oczywiście będzie piłował ryja, że złe otoczenie, przyroda, pogoda, itd, itp. Idealna ilustracja do mądrości i rozsądku przeciętnego obywatela (tego, do którego lubią się odwoływać np. korwiniści).
3. Plany zagospodarowania: ich brak, brak wyznaczonych stref ochronnych, niedbalstwo, a czasem po prostu zła wola urzędnika (taka nie bez przyczyny) zezwalającego na budowanie na takim terenie -- wszak z tego jest kasa: dla firm budowlanych, dla gminy, etc.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

ODPOWIEDZ