Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki
Re: Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki
rrosiak, musisz się zgłosić do tego Polskiego " Pimp My Ride " czy jakoś tak by zrobili Ci przewoźne terrarium
7
gratulacje :thumb:z resztą nie wiem
A jadowite to 

gratulacje :thumb:z resztą nie wiem

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Bo, jak tłumaczył w sklepie zoologicznym pewnej pani pewien starszy pan, zółw to zła ryba jest. Śmierdzi toto, to zła ryba jest!Bergen pisze: żółw
Nie ważne jaki kamień, ważne, jaki jaszczur pod nim siedzi! (i od tamtej pory jeden z coworkerów posiada ksywę jaszczur :))Bergen pisze: jaszczur
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
rrosiak, gratuluję
. Ładny nawet
.
Będzie sypiał w łóżku w nogach
. Wietrzyli dom przez tydzień
I słyszałam, że karmić lepiej tylko małymi myszkami albo szczurkami, bo już np. chomiczki strasznie płaczą gdy są konsumowane

Będzie sypiał w łóżku w nogach

Mojej koleżanki mąż hodował pytony. Jeśli dobrze pamiętam, jadł raz w miesiącu kilkanaście/kilkadziesiąt szczurów, ale co gorsza... robił kupkę też raz w miesiącudamaz pisze:że żywe to się domyślam. znajoma miała "na przechowaniu" pytona kiedyś. bardzo wszystko było spoko. do czasu karmienia. bo pyton działał na szczury.

I słyszałam, że karmić lepiej tylko małymi myszkami albo szczurkami, bo już np. chomiczki strasznie płaczą gdy są konsumowane

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Doxa pisze: I słyszałam, że karmić lepiej tylko małymi myszkami albo szczurkami, bo już np. chomiczki strasznie płaczą gdy są konsumowane
A mojemu koledze od boa, najbardziej żal było szczurów, bo to bardzo inteligentne zwierzaki, w odróżnieniu od chomików i świnek morskich. Kiedy nie było nic innego niż szczur, to wychodził z pokoju i wracał dopiero po karmieniu, które oczywiście było niezłą atrakcją dla zgromadzonej gawiedzi

Ja póki co zostanę raczej przy myszach.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
a nie można jakiegoś chomika w konserwie kupić czy coś?
Teoś żre tuńczyka w puszcze i nie wybrzydza.
Teoś żre tuńczyka w puszcze i nie wybrzydza.
rrosiak pisze: a kota ma sąsiad![]()
Chciałbym donieść ,ze to plotka ...już nie ma sąsiada ...

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
ile kosztuje taka mysza? albo jakiś 10-pak?rrosiak pisze: Ja póki co zostanę raczej przy myszach.
ale tak normalnie, to ta gadzina jest zamknięta w jakimś terrarium?
Na tubiku można sobie konsumpcję różnorakich stworzonek obejrzeć. Niezbyt widok przyjemny. Świnki morskie się drą w niebogłosy.Doxa pisze: chomiczki strasznie płaczą gdy są konsumowane![]()
Myślisz o Bolku?j33mbo pisze: ile kosztuje taka mysza?

Pamiętam że ktoś na Allegro sprzedawał gryzonie laboratoryjne na palety

fucking mindreader!Bergen pisze: Myślisz o Bolku?

za każdym razem jak oglądamy z Magdą wystawy w zoologicznych to próbuję ją przekonać do zakupu małej myszki, żeby zobaczyć czy w Bolku pozostały jakieś resztki drapieżnika, czy wszystko zostało mu wycięte razem z jajami

- rrosiak
- 6 gwiazdek
j33mbo pisze: ile kosztuje taka mysza? albo jakiś 10-pak?
W sklepach zoologicznych 4-5PLN za sztukę, ale hodowcy gadów mają własne hodowle myszy i szczurów, bo mnoży się to to na potęgę i wtedy koszty są znikome.
Mój gad będzie zjadał 1-2 myszki na 2-3 tygodnie, więc wydatek nieduży. A jak podrośnie to jest trochę dorodnych kotów w pobliżu, np. u Pana mieszkającego naprzeciwko

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

a Bolek, to kot?j33mbo pisze:żeby zobaczyć czy w Bolku pozostały jakieś resztki drapieżnika
jeśli tak, to się Wojtek nie łudź. drapieżnik nie został wycięty. a jak chcesz mu kupić mysz, to zaplanuj sobie wycieczkę od razu. koteczki w konkursie na najbardziej wq...jący sposób uśmiercania plasują się PRZED wężami.
P.S.
nasza kanapowa pierdoła o masie małego słonia, pokonująca codziennie imponującą trasę 20 metrów (fotel-micha-kuweta-fotel) skorzystał z naszego pomysłu coby zostawiać balkon otwarty w ciepłe noce. trzy sikorki za...ne w tempie jedna na dwa dni wyleczyły nas z tego otwierania. zwłaszcza, że przyduszoną (jeszcze żywą) sikorką trzeba pochwalić się szefom stada. a że szefowie stada o 5.00 przebywają w łóżku, no to...
rrosiak pisze: A jak podrośnie to jest trochę dorodnych kotów w pobliżu, np. u Pana mieszkającego naprzeciwko![]()
Dawaj Pan sznurowadło ustawimy pojedynek

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Ale tuńczyk żywy w tej puszce?Alan, Alan, Alan! pisze: Teoś żre tuńczyka w puszcze i nie wybrzydza
Sprowokowany, zajrzałem.Bergen pisze: Na tubiku można sobie konsumpcję różnorakich stworzonek obejrzeć. Niezbyt widok przyjemny.
No drodzy moi, ja rozumiem, zabijać żeby jesć (ale wtedy koszernie, tzn. starając się zadawać mozliwie mało bólu zabijanemu stworzeniu).
Rozumiem też zabijanie ludzi w imię racji wyższych (w tym wypadku, nawet połączone z zadawaniem bólu, w specyficznych przypadkich).
Nie rozumiem natomiast zabijania dla zabawy i czerpania przyjemności z cierpienia zywej istoty, a te filmiki, w dużej części, takim czymś mi brzydko trącą.
Dedykacja dla humanitarnych inaczej:
z węży* to niestety sposób karmienia jest dla mnie dyskwalifikujący
ale chyba jaszczura to bym sobie sprawił zamiast rybek które mnie już trochę nudzą
*chyba że są jakieś gruszkojady

*chyba że są jakieś gruszkojady

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Re: Re: Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki
Do walk wystawiam póki co 3,5 metrowego pytona, sznurówka jest maskotką szkodników :-PKruszyn pisze:rrosiak pisze: A jak podrośnie to jest trochę dorodnych kotów w pobliżu, np. u Pana mieszkającego naprzeciwko![]()
Dawaj Pan sznurowadło ustawimy pojedynek
Dla gadów jest to naturalny sposób konsumpcji i nie wymagaj od nich humanitarnego traktowania ofiaryWiS pisze: Nie rozumiem natomiast zabijania dla zabawy i czerpania przyjemności z cierpienia zywej istoty, a te filmiki, w dużej części, takim czymś mi brzydko trącą.

Osobną kwestią jest oczywiście radość towarzysząca nierzadko obserwatorom. Niezależnie od poglądów zadecydowaliśmy, że dzieci nie będą świadkami karmienia.

- WiS
- 6 gwiazdek
Do gadów oczywiście nie mam pretensji, natomiast żenujące jest dla mnie kręcenie filmików z makabry, wrzucanie ich do netu i ogladanie tegorrosiak pisze: Dla gadów jest to naturalny sposób konsumpcji (...) Osobną kwestią jest oczywiście radość towarzysząca nierzadko obserwatorom

- rrosiak
- 6 gwiazdek
WiS pisze: natomiast żenujące jest dla mnie kręcenie filmików z makabry, wrzucanie ich do netu i ogladanie tego
Te filmiki są i tak niczym w porównaniu do tego co serwowała czasami AlJazeera, ale tak to już jest z homo sapiens^2

A wracając do uśmiercania, to deratyzacja tez chyba nie opiera się na "humanitarnych" metodach.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Czasem nie ma się wyjścia.Bergen pisze:co takiego decyduje o tym, że człek zaczyna hodować gada w domu.
Teściową może być trudno namówić do wyjazdu

rrosiak pisze: Do walk wystawiam póki co 3,5 metrowego pytona
hehe, taki zawodnik to połknie kota razem z panem Kruszynem
ustaliliście już termin ?

- rrosiak
- 6 gwiazdek
esilon pisze: hehe, taki zawodnik to połknie kota razem z panem Kruszynem
Na Kruszyna to tylko taki

http://www.youtube.com/watch?v=aIOSK7WWAzw#t=0m24s
- WiS
- 6 gwiazdek
rrosiak pisze: Te filmiki są i tak niczym w porównaniu do tego co serwowała czasami AlJazeera, ale tak to już jest z homo sapiens^2
I jakby to nie było - być może - szokujące, to podtrzymuję.WiS wcześniej już zastrzegł i pisze: Rozumiem też zabijanie ludzi w imię racji wyższych (w tym wypadku, nawet połączone z zadawaniem bólu, w specyficznych przypadkich).
Nie rozumiem natomiast zabijania dla zabawy i czerpania przyjemności z cierpienia zywej istoty
Nie pochwalam talibskiego bojowca, który przed kamerą odrzyna głowę zakładnika a potem publikuje to w necie (Aljazeera ma wewnętrzną cenzurę, i tak dość ostrą). Ale rozumiem, ze on o coś, w swoim przekonaniu szlachetnego i wielkiego, walczy taką własnie metodą (bo nie stać go na inną).
Rozumiałem książąt Wiśniowieckiego i Radziwiłła, którzy w połowie XVII wieku ozdobili kraj kozacki dziesiątkami tysięcy pali, a każdy ze starannie nanizanym człowiekiem, bo oni w ten sposób robili politykę i prowadzili wojnę - paraliżując przeciwnika zgrozą.
Rozumiem dowódców alianckiego lotnictwa, którzy nad miasta Rzeszy i Japonii posylali bombowce z bombami zapalającymi, bo...
I tak dalej.
Rozumiem, acz nie rozgrzeszam.
Natomiast gostka, który o nic nie walczy, ale się nudzi i potrzebuje jakiejś emocji, więc jara się filmikiem z krzyczącą świnką morską pożeraną zywcem przez gada - nie rozumiem.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
WiS, w pełni się z Tobą zgadzam, bo w żaden sposób nie popieram podniecania się samym widokiem zabijanego zwierzęcia, ale gad też "człowiek" i potrzebuje zjeść, a że zazwyczaj żywe, cóż poradzić?

- WiS
- 6 gwiazdek
Pisałem wczesniej, że do gada pretensji nie mam. Ale teraz sobie pomyślałem, że może by tak go umowić na terapię z Zielonymi, ewentualnie jakimiś innymi lewakami, to oni mu wytłumaczą, że to niehumanitarne obyczaje i się gad jeden z drugim nawróci na fistaszki i selera?rrosiak pisze: gad też "człowiek" i potrzebuje zjeść, a że zazwyczaj żywe, cóż poradzić?
I możnaby na to jakąś dotację z Unii może załatwić