COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Re: COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........

Post 5 paź 2011, o 12:57

Alan, Alan, Alan! pisze: nie wiem czy było czy nie było, ale ROTFL :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Marchewka ?

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 5 paź 2011, o 15:01

LIST ZARZĄDU DO PRACOWNIKÓW

1. Sposób ubierania się w pracy Wskazane jest, abyś przychodził do pracy ubrany zgodnie z wysokością swojej płacy. Jeżeli przychodzisz w butach Prady za 350 i z torbą Gucci za 600 to zakładamy, że powodzi ci się dobrze i nie potrzebujesz podwyżki. Jeżeli ubierasz się skromnie, to znaczy, że powinieneś nauczyć się lepiej dysponować swoimi pieniędzmi żeby kupić sobie lepsze ubranie. Dlatego też nie potrzebujesz podwyżki. Jeżeli twój strój jest średniej klasy to znaczy, że twoja płaca jest na odpowiednim poziomie i nie potrzebujesz podwyżki.

2. Zwolnienia chorobowe
Nie honorujemy już zwolnień lekarskich. Jeżeli byłeś w stanie pójść do lekarza, to równie dobrze mogłeś przyjść do pracy.

3. Urlopy
Każdy pracownik dostanie 104 dni urlopu w roku. Terminy zostały już ustalone: są to soboty i niedziele.

4. Zwolnienia na wypadek pogrzebu
Nie ma żadnego usprawiedliwienia nie stawienia się do pracy. Nie możecie już nic zrobić dla zmarłych kolegów, członków rodziny czy współpracowników. W rzadkich przypadkach, kiedy pracownik MUSI wziąć udział w pogrzebie, ceremonia powinna odbywać się późnym wieczorem. Wtedy pracownik może pracować w przerwie na lunch, aby wyjść godzinę wcześniej.

5. Korzystanie z toalety
W toalecie spędza się stanowczo za dużo czasu. Dlatego też wprowadzono 3-minutowy limit użytkowania toalety. Po tym czasie włączy się syrena alarmowa, papier toaletowy zostanie schowany, drzwi od kabiny zostaną otworzone i zostanie zrobione zdjęcie. Jeżeli przekroczenie czasu zdarzy ci się dwukrotnie, twoje zdjęcie zostanie umieszczone w biuletynie firmowym w rubryce "Recydywiści".

6. Przerwa na lunch
Wychudzeni na zjedzenie lunchu mają 30 minut, żeby mogli zjeść więcej i nabrać zdrowego wyglądu. Pracownicy z normalną wagą mają na zjedzenia lunchu 15 minut. Tyle akurat wystarczy, aby zjeść posiłek pozwalający utrzymać stałą wagę. Otyli mają 5 minut. Akurat tyle zajmuje wypicie Slim Fasta.

Dziękujemy za lojalność wobec naszej firmy. Jesteśmy tutaj, aby zapewnić dobre samopoczucie wynikające z pracy dla nas. Dlatego też wszystkie pytania, komentarze, uwagi, skargi, insynuacje, oskarżenia i wyzwiska powinny być kierowane gdzie indziej.

Udanego tygodnia życzy,
KIEROWNICTWO
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 5 paź 2011, o 16:38

Stowarzyszenie Obrońców Monte Cassino

http://pokazywarka.pl/zkckug/

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 5 paź 2011, o 19:48

Bergen pisze:Stowarzyszenie Obrońców Monte Cassino

Smaczne. 8-)
Kluzik - Rostkowska ma refleks (albo w ogóle czyta co się do niej pisze), reszta działa z automatu.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 5 paź 2011, o 22:08

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 5 paź 2011, o 22:14

Gal pisze: Kluzik - Rostkowska ma refleks (albo w ogóle czyta co się do niej pisze), reszta działa z automatu.
no właśnie z tym jest jeden mały problem. To rozmowy telefoniczne. Nie zmienia to faktu, że tak chętnie brali poparcie nic nie wiedząc, ale jakby mieli mniejsze szanse na zapoznanie się z prawdziwym charakterem strony.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 5 paź 2011, o 22:41

Gal pisze: Smaczne. 8-)
Kluzik - Rostkowska ma refleks (albo w ogóle czyta co się do niej pisze), reszta działa z automatu.

Podobało mi się wyszczególnienie, że niektórzy byli historykami z wykształcenia. :giggle:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 5 paź 2011, o 23:08

Bergen, ten Twój kumpel jest niesamowity... Błagam, weź go na Chlejady następnym razem!! :thumb:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 6 paź 2011, o 10:00

Alan, Alan, Alan! pisze:
Gal pisze: Kluzik - Rostkowska ma refleks (albo w ogóle czyta co się do niej pisze), reszta działa z automatu.
no właśnie z tym jest jeden mały problem. To rozmowy telefoniczne. Nie zmienia to faktu, że tak chętnie brali poparcie nic nie wiedząc, ale jakby mieli mniejsze szanse na zapoznanie się z prawdziwym charakterem strony.
No mieli, tak jak Wziątek np., który poprosił o adres strony i oddzwonił żeby spadali.

Ogólnie to LOL :lol:
Czarownica prawdę Ci powie :D

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 6 paź 2011, o 10:22

eMTi pisze:Bergen, ten Twój kumpel jest niesamowity... Błagam, weź go na Chlejady następnym razem!! :thumb:
Nie ma takiej możliwości, on jest socjopatą.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 6 paź 2011, o 13:59

niby większym, niż wolak i lucek razem wzięci? nieeee.... :lol:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 6 paź 2011, o 23:24

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 7 paź 2011, o 10:19

rrosiak pisze: Arti napisał(a):
LOL http://allegro.pl/za-darmo-wynajme-stud ... 40683.html

Ciąg dalszy śmieszny już raczej nie jest.
Wykorzystywanie ludzi to czyste chamstwo ale z drugiej strony, jezeli babka przezyla x-dzisiat lat i dorobila sie domu ( odpicowanego ), to powinna byc "kumata". Jesli nie rozumiala, co podpisuje zawsze mozna sie zastanowic/zapytac/ zrezygnowac.

Podobnie jest ze wszystkimi "poszkodowanymi" w wyniku klesk zywiolowych. Najpierw "po ch.. sie ubezpieczac" a pozniej lape wyciagaja. Ja place ciezkie tysiace za ubezpieczenie aut, firmy, lokali, bo nie chce zeby pol polski skladalo sie na moja ignorancje...
Life is a Joke !

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 7 paź 2011, o 11:12

@lbert, sporo racji, mam wrażenie że w tym przypadku cwaniak trafił na lepszego, "poszkodowana" brała pożyczki których nie spłacała z premedytacją i myślała że znajdzie następnego a tu się nie udało.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: komis

Post 7 paź 2011, o 11:25

@lbert, Z tego co wyczytalem i wysluchalem to ta kobieta byla jedyna wlascicielka tego domu i wziela pozyczke pod jego zastaw w tajemnicy przed mezem i doroslymi dziecmi. Wynika z tego, ze najprawdopodobniej odziedziczyla go po rodzicach.
Moja mama jest w podobnym wieku i wpakowala sie w podobna sprawe. Na szczescie jej juz byly maz pozaciagal kredyty w roznych bankach tez w tajemnicy przed nia. Gdy banki zaczely domagac sie swojego przez komornikow, wyblagal na mojej dobrodusznej rodzicielce, zeby wziela kredyt konsolidacyjny na siebie i pomogla mu splacic te wszystkie pozyczki. Tak tez sie stalo.
Dwa tygodnie po wzieciu tej pozyczki i splaceniu wszystkich dlugow kochanego mezusia, pan Waldemar D. wzial kolejna pozyczke z banku i wyprowadzil sie z mieszkania. Po 6 miesiacach nieobecnosci wrocil po tym jak dowiedzial sie, ze budujemy dom i mama bedzie tam mieszkac, a mieszkanie zostanie wynajete lub sprzedane. Oczywiscie byl tam zameldowany i nie moglem sie go pozbyc. Musialem zaplacic mu kase, zeby sie wyprowadzil i wymeldowal.
Co do pozyczki, ktora wziela moja rodzicielka - gosciu obiecal, ze bedzie ja splacal. Oczywiscie nie zobaczylismy od niego ani grosza, a moja mama ze strachu przed komornikiem (raty kredytu wynosily ponad 80% jej emerytury) powiedziala mi w koncu cala prawde. Oczywiscie pozyczke konsolidacyjna splacilem ja, a facet urabia sobie kolejna naiwna kobiecine z dobrym sercem.
Po zapoznaniu sie z faktami dotyczacymi tego "przedsiebiorcy" z W-wy mialbym szczera ochote wymusic na nim podpisanie aktu notarialnego nakazujacego natychmiastowa kastracje i przepisanie wszystkich bezprawnie zajetych nieruchomosci na pokrzywdzonych wlascicieli. Obicie mordy to w takim przypadku zbyt malo. :x :wall:

edit: literowki

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 7 paź 2011, o 13:07

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 7 paź 2011, o 14:11

Range odważny ale i tak najlepszy ten od cięzarówek :-) http://www.zczuba.pl/zczuba/56,111296,1 ... zyzni.html

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 7 paź 2011, o 14:26

esilon, prawie jak Fuxa :mrgreen: Tylko troszkę inny odcień różu ma :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 7 paź 2011, o 14:41

WitAce,
Moze byc i tak, jak opisujesz, dlatego w zadnym razie nie wybielam pana "przedsiebiorcy". Ludzie pod wplywem emocji/ pod sciana roba rozne, dziwne rzeczy ale zastawienie domu pod Krakowem za 40 kPLN'ow to nie jest sprzedaz pudelka zapalek - i tego nie moge zrozumiec ( co innego gdyby poszkodowana miala sto lat i nie byla w stanie sama sie podpisac... ). Z tej historii ( i podobnych ) wynika jedno: SZCEROSC MOZE URATOWAC CI DUPE :idea: w pewnych sytuacjach ;-)
Na poczatku prowadzenia dzialalnosci nie mialem ubezpieczenia kontraktu. Klient "przewiozl" mnie na 35 kEUR i to Ja, i tylko Ja ponosze tego konsekwencje
Life is a Joke !

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 7 paź 2011, o 21:02

Kruszyn, ten Tfój paździerz, nie jest jednostką wyjściową do takich "modyfikacji"...
Marta by zapewne nie narzekała... ;-)

Złośliwcze!
Dolce far niente ;-)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 7 paź 2011, o 22:31

FUX, :giggle: :giggle: :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 7 paź 2011, o 23:31

Komencik na applefobii pisze:Już zaczyna się kult (iPhone) 4S... jakiś mądry wymyślił, że 4S to skrót od FOR STEVE
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 8 paź 2011, o 00:30

Bergen pisze:Stowarzyszenie Obrońców Monte Cassino

Piękne! :lol:
Żal mi kobiety,jeśli to prawda, co mówi. Wpadła w spiralę kredytową, a wtedy to już z górki. Ludzie postawieni pod murem, nachodzeni dziennie przez komorników czy windykatorów są skłonni wiele dać (lub stracić :idea: ) dla świętego spokoju. A pożyczanie pieniędzy u takich lichwiarzy jak Rafał K. niesie za sobą poważne konsekwencje. Za nie spłacone w w terminie raty straciła dom. Dobrze, że nie życie :whistle:
A ten notariusz też mi podpada jakoś. Co prawda podpisywałam w życiu tylko 3 akty notarialne, ale za każdym razem notariusz głośno i powoli odczytywał całość na głos, co jakiś czas pytając, czy wszystko jest dla obu stron zrozumiałe :?
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 8 paź 2011, o 00:41

Doxa, szkoda kobiety zwłaszcza, że ona najwyraźniej nie rozumie, co i dlaczego się stało. Tak przy okazji, nie zdarzyło mi się, aby wszystkie twierdzenia którejkolwiek ze stron sporu okazały się prawdziwe - każda ze stron, w mniejszym lub większym stopniu, kreuje rzeczywistość na swoją korzyść.

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 8 paź 2011, o 00:58

So What! pisze: Tak przy okazji, nie zdarzyło mi się, aby wszystkie twierdzenia którejkolwiek ze stron sporu okazały się prawdziwe - każda ze stron, w mniejszym lub większym stopniu, kreuje rzeczywistość na swoją korzyść.
Jasne, że tak. Wierzę w to. Bo wiesz..., w myśl zasady : sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie :giggle:

Dla mnie sprawa jest ewidentna. Kobieta miała długi w bankach, zero szans na jakikolwiek kredyt oddłużeniowy. Poszła więc do pana Rafała K. i wzięła pożyczkę pod zastaw domu :wall: . Pożyczki u tych lichwiarzy udzielane są na ogromny procent, i zwykle taki pożyczkobiorca z góry skazany jest na przegraną. Jak nie spłaci jednej raty w terminie, to już się nie wygrzebie potem. A Rafał K. przyszedł tylko po swoje :whistle: , on z tego żyje.
Tak się wymandrzam, bo miałam 2 podobne historie jak pracowałam w banku :-/
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

ODPOWIEDZ