Chyba że o inną zabawę autem chodzi, to co innego.

Gregu coś wspiminał o ALu etc. A autobahny pewno by siłą rzeczy zaliczał.jarmaj pisze: Chyba że o inną zabawę autem chodzi, to co innego.
Alan, Alan, Alan! pisze: Gregu coś wspiminał o ALu etc. A autobahny pewno by siłą rzeczy zaliczał.
Лукашэнка pisze: To nie jest warte ani dodatkowych kosztów finansowych, ani wyższego ryzyka, ani w ogóle niczego.
gregski pisze: zaskoczylo mnie potwornie kilka starych testow opisujacych WRXa: ze ponoc auto o duzym skoku zawiasu, mimo tego, ze sztywno jadace po drodze DOSKONALE NA KIEPSKIE POLSKIE DROGI....
prawda Ci to???
niestety, znam takie sytuacje...gregski pisze:czasem po prostu trzeba uciec z gromadki z ktora nie chcesz dalej jechac 180 kmh bo nie podoba Ci sie ich styl jazdy
prawda...gregski pisze:zaskoczylo mnie potwornie kilka starych testow opisujacych WRXa: ze ponoc auto o duzym skoku zawiasu, mimo tego, ze sztywno jadace po drodze DOSKONALE NA KIEPSKIE POLSKIE DROGI....
są dużo większe szanse, że gromadka zwolni niż przyspieszy.Лукашэнка pisze: na 10 minut ograniczyć prędkość z 180km/h do 150km/h, potem wrócić do 180km/h...
w ten sposób stracisz natrętów z oczu, bo odjadą około 5 km...
a na mecie będziesz tylko niecałe 2 minuty później... można to przeżyć
gregski pisze: zaskoczylo mnie potwornie kilka starych testow opisujacych WRXa: ze ponoc auto o duzym skoku zawiasu, mimo tego, ze sztywno jadace po drodze DOSKONALE NA KIEPSKIE POLSKIE DROGI....
prawda Ci to???
przecież nie zabraniam im próbowaćЛукашэнка pisze: inna szkoła mówi, że zwykle lepiej mieć bandytę na celowniku niż na ogonie
gregski pisze: no dobrze, a co trzeba wiedziec o service planie wrxa?
Dlaczego Motul powinien być wymieniany częściej, niż inne oleje?Witek pisze: Jeśli motul to jeszcze częściej.
no wlasnie?So What! pisze: Dlaczego Motul powinien być wymieniany częściej, niż inne oleje?
Nie ma praktycznie żadnych różnic.gregski pisze:duze roznice w porownaniu do obka?
Лукашэнка pisze: Jedyna jest taka, że nie będziesz nasłuchiwał, czy koło dwumasowe już ćwierka, czy jeszcze nie...
Witek, moim niefachowym zdaniem idealnie byłoby zmieniać olej silnikowy na podstawie stopnia jego zużycia. W każdym aucie. Niestety ilość przejechanych kilometrów od ostatniej wymiany jest kiepskim wskaźnikiem.Witek pisze:Fachowcy mówią, że należy często zmienić olej. Max co 10.000km, jeśli było dużo autostrad i upalania to częściej. Jeśli motul to jeszcze częściej.
Ten jest jakiś podejrzany...Лукашэнка pisze: Możesz wydac trochę więcej, to takiego:
viewtopic.php?f=5&t=7177
Jak często mam w takim razie wymieniać w moim Legacy olej Motul Power 300V 5W40? Raz na rok/co 15 kkm, czy częściej?Azrael pisze: gregski, teoretycznie oleje z serii 300V są do wyczynu i trzeba je zmieniać częściej czasowo, ale przebiegowo nie widzę przeciwskazań w jeździe wg. książki jak auto nie jest używne sportowo. Ja jeździłem na 300V do przebiegu chyba 80kkm i zmieniałem co 15kkm normalnie. Teraz jeżdżę po prostu na nie-wyczynowym Motulu.