Destination Nürburgring
Re: Destination Nürburgring
no właśnie o GT3 RS wspominałem i faktycznie kosztuje 3x tyle - w PL podstawowa wersja to 1 MILION złotych, a osiągami jest gorsze (zarówno przyspieszeniem, jak i trakcją) mimo, że waży 400kg mniej
Ale to prosię też jest w dechę, na Ringu było ich (wersji GT3 RS) chyba z 30 sztuk

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
jarmaj, no to nie milion tylko 900 tysi
?

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
I chyba jednak droższe od GT3 RSjarmaj pisze: Jest szybsze![]()

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
rrosiak, zawsze mozna wyciagnac z kieszeni GT2 RS 

a GT2 RS fakt, zgadzam sie. Też było ich trochę
Czy mi się dobrze kojarzy, że jedno z nich jest N/A, a drugie turbo?

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Chloru
- 6 gwiazdek
eMTi, GT2 sa turbo a GT3 sa N/A.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
a ja biorę pampersa i ustawiam się w kolejceAzrael pisze: jarmaj + GT2 + Norschliefe... ja się boję.

eMTi, dzieki za obrazowy opis, a ta procedura startowa to niby co robi ze skrzynią że lepiej nie stosowac ?
edit: już znalazłem ;) http://autofoto.pl/blogs/s4jm0n/archive ... -gt-r.aspx
edit: już znalazłem ;) http://autofoto.pl/blogs/s4jm0n/archive ... -gt-r.aspx
esilon, ten szum medialny wygenerowany przez dział PR Nissana ma tyle wspólnego z rzeczywistością co większość działań PR, skrzynie jak się psuły tak się psują, ze startami to nie ma wiele wspólnego za to ze sposobem ich montażu i jakością wykonania całkiem sporo. Wiem bo ich już sporo naprawiliśmy i wiem co się psuje. Wszystkie połamane 1. biegi które widziałem połamały się bo coś innego się rozpadło i wpadło między zęby.
Azrael, a koszt naprawy takiej skrzyni to pewnie w okolicy ceny całkiem sprawnego WRX MY05,
te informacje o coraz gorszej jakości wykonania nawet w wózkach z najwyższej półki cenowej sa naprawde smutne
te informacje o coraz gorszej jakości wykonania nawet w wózkach z najwyższej półki cenowej sa naprawde smutne
no tego mi właśnie brakowało w rundce GT-Rem... Naprawdę liczyłem, że będę się wreszcie bać, albo że mocno skoczy mi adrenalina.. Niestety fakt tego, że sam coś tam jeżdżę i jestem przyzwyczajony do pewnych odczuć, prędkości itp w połączeniu z trakcją GT-Ra oraz umiejętnościami kierowcy i jego znajomością toru spowodował, że kółko było po prostu bardzo przyjemne, ale bez strachu, na który liczyłem. Za to coś czuję, że do narobienia w gacie wystarczyłoby S1600, ale po wąskim szutrze w lesieAlan, Alan, Alan! pisze:a ja biorę pampersa i ustawiam się w kolejceAzrael pisze: jarmaj + GT2 + Norschliefe... ja się boję.

To kiedy lecimy forumowo na ring? Zrzcucimy się na wypożyczenia prosiaka, a jarmaj będzie nas woził

VDC off nigdy nie było pomyślane jako procedura startowa.eMTi pisze: żeby ruszyć z procedury startowej
Jak na wielką i ciężką krowę -- piekielnie szybka.jarmaj pisze: Wielka (i ciężka) krowa, wyglądająca bardziej na muscle cara, niż sportowe auto. W dodatku tak przeładowana elektroniką, że zastanowić by się trzeba, czy jeszcze można to nazywać zelektronizowanym samochodem, czy może raczej samobieżnym komputerem.![]()
Sęk w tym, że wraz z kosztami eksploatacji wcale nie musi być dużo droższy.jarmaj pisze: I chociażby kosztował 4x wartość tego GT-R'a, to i tak byłby wart tych pieniędzy![]()
Gran Turismo.jarmaj pisze: To ociekające zbędnym luksusem bardzo szybkie limuzyny włożone to nadwozia coupe (tak wiem że są sportowe wersje takowych).![]()
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
a kto mówił o wyłączaniu kontroli trakcji?? Ja wspominałem o ruszaniu z procedury startowej, a nie o wyłączaniu VDC..ky pisze: VDC off nigdy nie było pomyślane jako procedura startowa.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Azrael pisze:jarmaj + GT2 + Norschliefe... ja się boję.
Bez obaw. Ani nigdy nie zarobię na takie auto, ani zapewne nigdy nawet się nim nie przejadę. Nie ma się czego bać.

Ale fakt, pomarzyć piękna rzecz

- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
jarmaj pisze:Sportowe auto które nie wygląda ociężale (i nie jest ważącym tyle co supertankowiec mastodontem) to np to:
I chociażby kosztował 4x wartość tego GT-R'a, to i tak byłby wart tych pieniędzy![]()
Konkurent GTRa (przynajmniej wedle Nissana) to 911 Turbo i z tego co czytam to wychodzi, że ono jest zdecydowanie tańsze.

Nie chce mi się szukać wywiadu z jednym z inżynierów odpowiedzialnych za GT-R-a, ale z jego wypowiedzi jasno wynika, że nigdy nie było w GT-R czegoś takiego jak procedura startowa. A VDC off w połączeniu z gazem w podłodze i hamulcem jest znęcaniem się nad napędem (i wyraźnie w karcie gwarancyjnej jest napisane, że taki start unieważnia gwarancję).eMTi pisze: Ja wspominałem o ruszaniu z procedury startowej, a nie o wyłączaniu VDC..
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
jarmaj, zawsze można wypożyczyć, żeby zrealizować marzenie, wychodzi taniej niż kupno i utrzymanie
W rent a race car i RSR mają co prawda GT3, ale chyba takim byś nie pogardził
Ciekawe, czemu nie mają GT2... czyżby za duże ryzyko uszkodzenia przez amatora turbo??

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Prosiak może być tylko tyłem pędzony.Witek pisze: No i Jarmaj, Turbo jest 4x4, a GT2 nie, więc chyba bardziej dla Ciebie?

- Witek
- 6 gwiazdek
jarmaj pisze:
Prosiak może być tylko tyłem pędzony.![]()
Wydawało mi się, że kiedyś Wam z Luckiem podobało się 993 Turbo.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Ja miałbym się utożsamiać z gustami miłośników ludowych wozów kombi z beżową tapicerką?Witek pisze:Wydawało mi się, że kiedyś Wam z Luckiem podobało się 993 Turbo.

Jak jesteśmy przy tych najfajniejszych, to tylko 964 turbo

jak prosię marzeń to chyba tylko takie

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Witek
- 6 gwiazdek
jarmaj pisze: Ja miałbym się utożsamiać z gustami miłośników ludowych wozów kombi z beżową tapicerką?
Jak mi to mówił, to nie wiedziałem, że jest miłośnikiem beżu w kombi... może on wtedy też nie wiedział.

burat, widzę, że Ty też nie umiesz jeździć i dlatego najbardziej Ci się podoba to samo co mnie, nafaszerowane elektroniką Porsche.

jarmaj, po Tobie nie spodziewałbym się niczego gorszego niż to, a Ty wyskakujesz ze zwykłym 964.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=w6Thomd4BQg
Filmik jak ulał pasuje do tego wątku, a dawno go na forum nikt nie zamieszczał.