Ale oni są przyzwyczajeni do wyborczego lania, a SLD już się widzialo w ogródku i z gąską witałoleon pisze: Na Polską Partię Protestującą też nikt.
polityka, polityka... tym razem kreska głosuje
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: polityka, polityka... tym razem kreska głosuje
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
byłoby pięknie gdyby nie weszli ale niestety wejdą.WiS pisze: 2. Serio - w Sojuszu chyba panika, do debaty gospodarczej w TVN wysłali Millera, który szarżował jak pijany szwoleżer; watpię, czy to coś pomoże temu Stowarzyszeniu Leniwych Dinozaurów.
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
SLD ma niestety niezbyt trafionego lidera, że tak to oględnie nazwę. Myślę, że to dla wielu jest odstraszające. Dla mnie zdecydowanie też deterrentem jest niejaki Dariusz Szwed - galopujący ekolog i prawdopodobny minister ochrony środowiska - a wtedy atomu nie budiet
Ciekawe, jak głosowanie na Palikota będzie wyglądać, tuż przed po ostatnich sondażach. Chyba od tego dużo będzie zależeć.
Ciekawe, jak głosowanie na Palikota będzie wyglądać, tuż przed po ostatnich sondażach. Chyba od tego dużo będzie zależeć.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
a ja tym razem na serio, zastanawiam się nad PiS - mimo, że mi całkiem, jak z całą resztą lewicową nie po drodze.
chociaż w ankiecie zaznaczyłem inaczej
chociaż w ankiecie zaznaczyłem inaczej

-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
CZyżby przekonywało cię to:
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/wikil ... omosc.html
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/wikil ... omosc.html
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
- WiS
- 6 gwiazdek
Grzegorz, to obraz chwili - warto pamiętac, że temu silnemu premierowi, ponoć całkowicie kontrolującemu sytuację, w kilkanaście miesięcy później rząd się rozlazł w rękach, koalicja rozsypała, a jego ludzie w większosci musieli sobie szukać uczciwej pracy, od Świnoujscia po Ustrzyki 
).

SLD ma NA SZCZĘSCIE niezbyt trafionego lidera i niech tak pozostanieArno pisze: SLD ma niestety niezbyt trafionego lidera, że tak to oględnie nazwę

Wejdą, ale garsteczka - a apetyty były, oj były... W moim okręgu nawet niejaki Jerzy Jaskiernia zamierzał powrócić, z 5 miejsca na liście...Grzegorz pisze: niestety wejdą
Jest niedoszacowany, bo ludzie się jeszcze wstydzą do niego przyznawać, ale ogólny nastrój zrobi swoje. Plus "błogosławieństwo" Wałęsy i Olechowskiego (w tym drugim przypadku perełeczka, wygłoszone dziś rano przy Tuskobusie, u boku premiera - mina Tuska i Grasia warta wszelkich pieniędzyArno pisze: Ciekawe, jak głosowanie na Palikota będzie wyglądać, tuż przed po ostatnich sondażach. Chyba od tego dużo będzie zależeć

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Patrząc na te forumowe zabawy w głosowanie wygląda na to, że Palikot może ciut zamieszać.
Muszę to obejrzeć, mam nadzieję, że gdzieś puszczą
WiS pisze: est niedoszacowany, bo ludzie się jeszcze wstydzą do niego przyznawać, ale ogólny nastrój zrobi swoje. Plus "błogosławieństwo" Wałęsy i Olechowskiego (w tym drugim przypadku perełeczka, wygłoszone dziś rano przy Tuskobusie, u boku premiera - mina Tuska i Grasia warta wszelkich pieniędzy).
Muszę to obejrzeć, mam nadzieję, że gdzieś puszczą

- WiS
- 6 gwiazdek
Tomek, tutaj relacja w tekście (bliżej końca), niestety bez stosownego fragmentu wideo:
http://www.tvn24.pl/12690,1719301,0,1,g ... omosc.html
hehe...
Mój komentarz: jesli dobrze czytam intencje Palikota, to koalicja z PO po wyborach wcale nie jest w jego interesie, przynajmniej przy dużej dysproporcji mandatów PO - Palikot (bo to współodpowiedzialność bez wspołdecydowania). Jesli nie będzie wystarczająco mocny, aby realnie współrządzić (a to jednak mało prawdopodobny scenariusz), raczej zagra na dłuższy dystans - najpierw opozycja wobec układu PO-PSL-SLD (?) lub PiS-PSL-fragmenty PO, potem wybory samorządowe (2014), zeby obsadzić konkretne przyczółki w terenie, a potem główna gra o prezydenturę i wzmocnienie partii w parlamencie. Nawet jesli nie wygra prezydenckich, będzie wtedy mocnym premierem lub wicepremierem. I to go chyba znacznie bardziej kręci, niż krótkotrwały splendor teraz i ryzykowanie losu Samoobrony, jako zjadanej przystawki.
http://www.tvn24.pl/12690,1719301,0,1,g ... omosc.html
W innych relacjach, z tego co widzę, w ogole tego fragmentu jakoś się nie podkreślaPóźniej głos zabrał Andrzej Olechowski. Mówił, że w latach zawirowań, które jego zdaniem nadejdą potrzebna jest "mocna ręka z doświadczeniem czterech lat rządzenia". - Jest jedyną osobą, z którą będę się czuł pewnie - mówił o Tusku. Olechowski dodał, że nie widzi innej osoby, która mogłaby poprowadzić politykę międzynarodową tak jak Tusk. - Życzę powodzenia, trzymam kciuki, będę obserwował - zakończył Olechowski, wróżąc jednak po wyborach rządy koalicyjne. Dał przy tym do zrozumienia, że koalicja byłaby dobra z Ruchem Palikota. - Ja, tak jak Lech Wałęsa, bardzo życzę Januszowi Palikotowi, by znalazł się w Sejmie. Uważam, że byłby to odświeżający ruch. I ta część Polaków, która dziś nie czuje się reprezentowana politycznie, znalazłaby swoją reprezentację.

Mój komentarz: jesli dobrze czytam intencje Palikota, to koalicja z PO po wyborach wcale nie jest w jego interesie, przynajmniej przy dużej dysproporcji mandatów PO - Palikot (bo to współodpowiedzialność bez wspołdecydowania). Jesli nie będzie wystarczająco mocny, aby realnie współrządzić (a to jednak mało prawdopodobny scenariusz), raczej zagra na dłuższy dystans - najpierw opozycja wobec układu PO-PSL-SLD (?) lub PiS-PSL-fragmenty PO, potem wybory samorządowe (2014), zeby obsadzić konkretne przyczółki w terenie, a potem główna gra o prezydenturę i wzmocnienie partii w parlamencie. Nawet jesli nie wygra prezydenckich, będzie wtedy mocnym premierem lub wicepremierem. I to go chyba znacznie bardziej kręci, niż krótkotrwały splendor teraz i ryzykowanie losu Samoobrony, jako zjadanej przystawki.
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
Tomasz Lipnicki, z mojego ulubionego Illusion
napisał taką piosenkę
Można ją dedykować Wszystkim politykom

Można ją dedykować Wszystkim politykom

piotruś, oprócz jednoznacznego przekazu to jeszcze jest to zajebisty kawałek 

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
albo tak:Konto usunięte pisze:wszystkie rynce na pokład![]()
http://bi.gazeta.pl/im/8/10396/z10396778X.jpg

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
A może bardziej go kręci rola ogona, który kręci psem?WiS pisze: I to go chyba znacznie bardziej kręci, niż krótkotrwały splendor teraz i ryzykowanie losu Samoobrony, jako zjadanej przystawki.

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Powoli zaczynam się bać otworzyć lodówkę żeby mnie polityka nie zaatakowała...
Chyba weselej raczej nie będzie...
Dolce far niente 

- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Hej,hej
Głosujcie ludziska z miast najważniejszych bo mi się coraz ciężej w górach żyje
Głosujcie ludziska z miast najważniejszych bo mi się coraz ciężej w górach żyje

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
ej, no...
zróbcie chociaż reprezentatywną próbę ok. 100 osób. do wieczora mnóstwo czasu....

zróbcie chociaż reprezentatywną próbę ok. 100 osób. do wieczora mnóstwo czasu....

No teraz to poszalałeśdamaz pisze: zróbcie chociaż reprezentatywną próbę ok. 100 osób. do wieczora mnóstwo czasu....

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
-
subarutux
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0D 09
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Głosujemy, głosujemy, ale nic to nie daje...Gump pisze:Głosujcie ludziska...
no i proszę jakie ciekawe wyniki.
wychodzi na to, że aktywne nicki są zaangażowane politycznie jednak. albo może nie są obojętne na to, kto wymyśla wszystkie te głupie ustawy.
i że są raczej wykształciuchy
i że z miasta.
i że JEDNAK może sobie rozmawiać normalnie "zwolennik" PiS ze "zwolennikiem" PO

wychodzi na to, że aktywne nicki są zaangażowane politycznie jednak. albo może nie są obojętne na to, kto wymyśla wszystkie te głupie ustawy.
i że są raczej wykształciuchy
i że z miasta.
i że JEDNAK może sobie rozmawiać normalnie "zwolennik" PiS ze "zwolennikiem" PO

Wczoraj z Devlinem gadałem i takie marzenie wyartykułowałem - że porozmawiałbym sobie z inteligentnym, niezaślepionym rozsądnym człowiekiem który mimo wszystko wybiera świadomie prawicę. Nie znam takiego.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Azrael, może dlatego, że u nas prawdziwej prawicy nie ma. Są tylko socjalistyczne wilki poprzebierane dla niepoznaki w prawicowe ciuchy babci i czasami rzucający tylko nacjonalistyczne hasła.
Więc niby skąd mielibyśmy się nauczyć?
Więc niby skąd mielibyśmy się nauczyć?
Ale co za różnica. Oglądając kampanię można było odnieść wrażenie, że nie jest ważne na kogo się głosuje i co wybiera. Istotniejsze było czego się nie wybiera i na co nie głosuje. 
EDIT. kolejność wyrazów mi się pomieszała. rrosiak

EDIT. kolejność wyrazów mi się pomieszała. rrosiak

czarne jest piękne...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
vibowit pisze: EDIT. kolejność wyrazów mi się pomieszała. rrosiak![]()
To ja tu do Ciebie po cichu na PW, a Ty mi na publiku z FUX'em wyskakujesz

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.