Chce kupić imprezę. TOWARZYSZE POMOŻECIE??
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Chce kupić imprezę. TOWARZYSZE POMOŻECIE??
A więc witam was jestem Veto i chce dołączyć do grona szczęśliwych posiadaczy subaru. Mam do zainwestowania 30000zł +/- kilka tysięcy i nie wiem co wybrać. Do gustu najbardziej przypadły mi imprezki z lat 1993–2000 w sedanie z doładowanym silnikiem. Powiedzcie mi na co uważać przy zakupie na co zwrócić szczególną uwagę czego się wystrzegać. A może dacie jakąś fajną propozycje?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Chce kupić imprezę. TOWARZYSZE POMOŻECIE??
veto753, bardzo dobry budżet na ten rocznik. Nie ma się co oszukiwać, że za czapkę śliwek da się kupić zadbany egzemplarz. Popytaj Pitera 35 - ma chyba dwa takie auta gotowe do sprzedaży.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Uważać na "okazje" i się ich wystrzegać. Cudow nie ma, a tymi autami raczej nie jeżdżą emeryci do kościoła. Zwrócić uwagę na to, co w każdym aucie, plus turbina, napędy...veto753 pisze: imprezki z lat 1993–2000 w sedanie z doładowanym silnikiem. Powiedzcie mi na co uważać przy zakupie na co zwrócić szczególną uwagę czego się wystrzegać.
Użytkownicy zapewne dodadzą więcej.
No i oczywiście: nie kupować auta za wszystkie pieniądze (bo cudów nie ma - coś się niebawem ukręci), warto sobie te kilka tysięcy albo i kilkanaście zostawić "na wydatki".
Inwestycja, to by była ewentualnie, gdybyś szukal auta na taksowkęveto753 pisze: do zainwestowania

... i słusznie

Inwestorom zostawmy Merce (rozsądniejszym: Skody)

W dziele ogłoszeniowym wiszą dwie Imprezy turbo, sedan, obie chyba z 99, granatowa i zielona, wystawiane przez użytkownika Piter35. To nasz sprawdzony i zaufany dostawca Subaraków; oba egzemplarze warte zainteresowania i w Twoim budżecie.veto753 pisze: A może dacie jakąś fajną propozycje?
na co zwracać uwagę przy napędach? sprzęgło to wiadome
Po podniesieniu auta jak zakrecisz przednim kolem to drugie przednie musi sie krecic w odwrotnym kierunku, a tylne maja stac.
Jak zakrecisz tylnym kolem do przodu to wszystkie sie maja krecic w tym samym kierunku.
Niech mnie ktos poprawi jak sie myle.
Jak zakrecisz tylnym kolem do przodu to wszystkie sie maja krecic w tym samym kierunku.
Niech mnie ktos poprawi jak sie myle.
- kuzi4
- 4 gwiazdki
- Auto: STi TypeR "22B", GT GF 98, Outback 2,5 '00
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Zadzwoń do 4Turbo w Katowicach. Jakiś czas temu stał tam doinwestowany, mocny GT'ek wymagający tylko kosmetycznych poprawek i odświeżenia wnętrza. Z tego co pamiętam to miał min. DCCD, chyba skrzynię i dyfry z Sti, hamulec z Porsche. Ale jak jest jeszcze do sprzedania to chłopaki Ci wszystko powiedzą. Tel.: 32 786 93 13. Gdyby nie to, że kupiłem trochę wcześniej GT'ka i kaski miałem ciutkę mało to bym go brał na 100%. Pozdrawiam, Marcin.
Ja ze swego doświadczenia bym sprawdził wiskozę. Moja idealnie udawała sprawną, dopóki się nie zagrzała po nieco dłuższej jeździe. Wtedy przy manewrach parkingowych koła przeskakiwały trochę, były zbyt zblokowane przy skręcaniu, zbyt spięte. Co ciekawe objaw ten występuje tylko po dłuższej jeździe, gdy olej w skrzyni się nagrzeje. Domyślam się, że zimą można by tego (przynajmniej u mnie) nie odczuć. Nowa wiskoza kosztuje ok 2000 plus z 400 zł na wymianę, więc warto się tym zainteresować przy oględzinach.