Impreza GG9 - skrzynia biegów - problem

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Pio84
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: bugeye 2.0 N/A
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Impreza GG9 - skrzynia biegów - problem

Post 14 paź 2011, o 19:01

Witam

Pierwszy post w dziale technicznym i od razu poważny probem.

Sprawa wygląda następująco.

Pacjent:
Subrau Impreza Kombi 2001r GG9 2.0 N/A 125KM

Problem:
Wyjąca skrzynia biegów i problem z wkładaniem ( synchronizatorami ??? ) 3 biegu

Zapadła decyzja ze taniej powinno być kupić drugą używana skrzynie niż reanimować obecną ( tak wiem ze ryzyko z używką - zdaje sobie z tego sprawę ).

I teraz pojawia się problem. Skrzynia która siedzi w moim aucie to 2Y-TY752VF2AA

Według oznaczenia wychodzi ze to skrzynia ze starego Legacy, a tam sprzegło było sterowane linką a u mnie jest wysprzęglik .
Czy ktoś miał do czynienia z takimi hybrydami ???
Czy natrafiłem na kolejna fantazje polskich handlarzy i jestem posiadaczem super ulepka :evil:

Czy może kupić taka skrzynie jak teraz siedzi i cieszyć sie ulepkiem z niewyjącą skrzynia :lol:

Proszę o pomoc bo sprawa dość pilna

Dzięki za odpowiedz

pozdr

Pio84

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Re: Impreza GG9 - skrzynia biegów - problem

Post 14 paź 2011, o 19:29

Pio84, z odczytywaniem tych oznaczeń to byłbym ostrożny, bo czasami się dublują w zależności od modelu - np. silnik 1.8 z mojej Imprezy ma takie same oznaczenia jak jeden z silników 2.5 z Legacy. I ktoś mógłby się nabrać, że nie ma tam 1.8 tylko 2.5 legacowe.

Więc może po prostu jakieś przekłamanie związane z oznaczeniem.

Pio84
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: bugeye 2.0 N/A
Polubione posty: 0

Re: Impreza GG9 - skrzynia biegów - problem

Post 14 paź 2011, o 19:33

Bergen pisze:Pio84, z odczytywaniem tych oznaczeń to byłbym ostrożny, bo czasami się dublują w zależności od modelu - np. silnik 1.8 z mojej Imprezy ma takie same oznaczenia jak jeden z silników 2.5 z Legacy. I ktoś mógłby się nabrać, że nie ma tam 1.8 tylko 2.5 legacowe.

Więc może po prostu jakieś przekłamanie związane z oznaczeniem.

na to liczę ale oglądając skrzynie o takim oznaczeniu na allegro widze ze jest taka sama jak moja w aucie :wall:
kurcze obawiam sie ze moja skrzynia moze sie skonczyc w kazdym momencie i chcialem kupic druga aby juz lezala w garazu a tu same problemy. fajnie zaczynam przygode z subaru :wall:

ODPOWIEDZ