WRX czy STI ???? Potrzebuję wsparcia... informacji ;-)

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Azrael
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 3 razy

Re: WRX czy STI ???? Potrzebuję wsparcia... informacji ;-)

Post 14 paź 2011, o 23:35

WitAce, z całym szacunkiem ale mam bardzo silne wrażenie że nie rozumiesz o czym mowa

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 14 paź 2011, o 23:38

WitAce pisze: Kochasz sie w Subaru, a nie wiesz, ze cala historie z AWD zapoczatkowalo Audi ze swoim Quattro?
Ale Ty tak serio ? :giggle:

Dwa linki:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jensen_FF
http://en.wikipedia.org/wiki/Subaru_Leone

Dziękuję, dobranoc.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubione posty: 0

Post 14 paź 2011, o 23:41

barbie pisze: Trzeba zaczekać aż wpadnie Burat i opowie, jak go chłopcy w czterech bezwładnych na pokładzie uczyli jeździć wolnym ssakiem po jodłowniku ;-) Myślę że raczej nikt się nie boi porównania z Audi tutaj, naprawdę. Nawet gdyby okazało się że dostanie baty.
:thumb: :thumb: to było piękne i nie ma znaczenia jakieś siły bezwładności czy co tam jeszcze dawaj tą audicę zimą do nas ja swoim wolnym ssakiem podejmuję rękawicę ,a jak mnie sklepiesz będą inni , różnicą w kilogramach będzie różnica w mocy ja ma jakieś 125 kucy (ciekawe ile jeszcze zostało :whistle: :-d ) najszybszy na trasach nie jestem więc możemy się popróbować 8-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Azrael
6 gwiazdek

Post 14 paź 2011, o 23:42

WRC fan, no wiedział ze dzwoni, ale nie wiedział w jakim kościele - zapoczątkowało historię AWD w rajdach - to owszem.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 14 paź 2011, o 23:44

Copyboy'e :mrgreen:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 14 paź 2011, o 23:45

WRC fan pisze: Jarmaj w A8 w świni i patyku i na dodatek w automacie - to byłoby dobre :mrgreen:

I gaz, a świnia beżowa. :lol: :giggle: :lol:

WRC fan pisze:
WitAce pisze: Kochasz sie w Subaru, a nie wiesz, ze cala historie z AWD zapoczatkowalo Audi ze swoim Quattro?
Ale Ty tak serio ? :giggle:

Jakby się kto pytał to on ma takie same imię takie jak p. Rogalski. Nie ja, czy WiS :!:

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: komis

Post 14 paź 2011, o 23:50

No pewnie, ze chodzilo mi o rajdy.
I ciesze sie, ze ktos chociaz podejmuje rekawice. Burat, tak trzymac :thumb: Ja ostatnio wyladowalem w rowie, wiec moze bedzie powtorka z rozrywki ;-)

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 14 paź 2011, o 23:51

Azrael pisze:WitAce, z całym szacunkiem ale mam bardzo silne wrażenie że nie rozumiesz o czym mowa
Łojezu, czyli nie tylko ja ;-)
WitAce pisze:barbie, Kochasz sie w Subaru, a nie wiesz, ze cala historie z AWD zapoczatkowalo Audi ze swoim Quattro?
Pomijając, że już koledzy odpowiedzieli o historii AWD, to nawet gdyby przyjąć, że tego nie wiem (chociaż nie wiem po czym wnosisz), to co z tego? Czy nawet gdyby Audi zapoczątkowało AWD to by znaczyło, że ma już monopol na najlepsze auta na świecie na zawsze? No kaman.
WitAce pisze:To Ty chyba nie czytasz co pisza inni. O kuniach pisalem wczesniej. I boki to mozesz w tej audi na sniegu takie robic, jakie tylko chcesz. Na prawde umowmy sie na ta zime to przyjade nia na jakies szkolenie i zobaczysz, ze to nie taka krowa jak Ci sie wydaje i kupa z tego frajdy.
Niestety opuszczam nasz kontynent na zimę, więc ciężko będzie, ale na szczęście moje auto nie jest jedyne w kraju. Burat Cię chętnie ugości :mrgreen:
WitAce pisze:Nie chce tutaj nikogo nawracac i caly czas twierdze, ze Subaru jest lepsze do zabawy, co tez juz z reszta pisalem i przepraszam, ze sie powtarzam. Caly czas pisze, ze to byla propozycja kompromisu, a zrobil sie offtopic na kilka stron :-p
Ale przecież nikt nie mówi że nie była. Tylko mam wrażenie, że strasznie strasznie mocno chcesz udowodnić że to Audi rzondzi. A ja się np. przekonać nie dam. Również dlatego że w parze z A8 spędziłam kilka podróży i nie mam wątpliwości, że jest kanapą. Tam gdzie WRX może przyspieszyć i pójść bombą przez zakręt, A8 się już kładło. Praw fizyki nie oszukasz ;-)

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 15 paź 2011, o 00:02

barbie, A8 byla zawsze moim marzeniem i w koncu udalo mi sie je spelnic. Tylko, ze ja nie stoje w miejscu i mam coraz to nowsze marzenia motoryzacyjne. Nie mam tez klapek na oczach i probuje wszystkiego na wlasnej skorze i nie obrzydzam innym. Moze warto sie zastanowic nad opinia kogos kto ma i Subaru i Audi i chwali i jedno i drugie. A moze lepiej w kolko powtarzac jak na rozancu. Subaru to, Subaru tamto... :-p

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 paź 2011, o 00:05

WitAce pisze: Moze warto sie zastanowic nad opinia kogos kto ma i Subaru i Audi i chwali i jedno i drugie.

Dlatego wszyscy słuchają vibowita i liwit, którzy nie dość, że mają i Subaru i Odi, to jeszcze jeździli na pojeżdżawkach. :-p

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 15 paź 2011, o 00:05

Ma Gregski sporo racji, że Japończycy nie projektowali aut dla bardzo wysokich kierowców.

Ale, prawdą jest też, że były wyjątki.

Znalazłem na niemieckiej giełdzie pięknie utrzymane Subaru Libero z 1984r., za jedyne 1000 euro... :whistle:

Obrazek

Pytanie techniczne: dałoby radę włożyć do niego jakiś mocniejszy silnik? :roll:

;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 15 paź 2011, o 00:07

WitAce pisze: A moze lepiej w kolko powtarzac jak na rozancu. Subaru to, Subaru tamto... :-p
Trafiłeś na złe forum. A teraz uklęknij, złóż łapki do modłów i powtarzaj: Wierzę w Subaru Wszechjeżdżące, połykacza śliskich zakrętów... ;)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 paź 2011, o 00:08

Лукашэнка pisze: Pytanie techniczne: dałoby radę włożyć do niego jakiś mocniejszy silnik? :roll:

Pewnie. Zobacz ile miejsca jest z tyłu w przedziale bagażowym, a spodnim jest silnik, więc można czerpać z Clio V6. :mrgreen: Dodatkowo jak odpowiednio dociążysz takie Libero to będzie jeździć jak Audi A8, co będzie olbrzymią zaletą przy jeździe powyżej 200km/h. 8-)

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 15 paź 2011, o 00:09

Witek, 4,2 Quattro? Nie wiedzialem. Chetnie sie wymienie swoimi doswiadczeniami...

edit: to a propos vibovita i livita, bo juz cos nowego zdazyles napisac.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2011, o 00:12 przez WitAce, łącznie zmieniany 1 raz.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 paź 2011, o 00:10

WitAce, nie, ale też duże i ciężkie, a mowa była o zakrętach, a nie przyśpieszaniach na prostych, tak?

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 15 paź 2011, o 00:13

ky pisze:Trafiłeś na złe forum.
No przecież nie przyszedł tu ze względu na audi, czy inne beemwu. ;-)
czarne jest piękne...

Azrael
6 gwiazdek

Post 15 paź 2011, o 00:20

Лукашэнка pisze: Pytanie techniczne: dałoby radę włożyć do niego jakiś mocniejszy silnik?

Dałoby, nawet gdzieś widziałem taki projekt.

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 15 paź 2011, o 00:24

vibowit, No pewnie, ze trafilem tutaj nieprzypadkowo. Caly czas odpowiadam wszystkim, ze najwiecej frajdy z jazdy ze wszystkich moich aut daje mi wlasnie Impreza i zdania nie zmienie.
No moze kiedys, jak bedzie mnie stac na cos na prawde wyjatkowego...

Azrael
6 gwiazdek

Post 15 paź 2011, o 00:25

WitAce pisze: Moze warto sie zastanowic nad opinia kogos kto ma i Subaru i Audi i chwali i jedno i drugie. A moze lepiej w kolko powtarzac jak na rozancu. Subaru to, Subaru tamto...

Może warto posłuchać ludzi którzy coś wiedzą o jeżdżeniu szybko samochodami ;) Parę osób tutaj nawet jak tego nie umie pięknie wyeksplikować to bardzo sprawni kierowcy, parę innych osób ma coś więcej wspólnego ze sportem samochodowym niż to że widzieli rajd w telewizji, a parę jeszcze naprawdę sporo wie o samochodach w ogóle, nie tylko o Subaru.
Forumowicze Subaru bywają zaślepieni, szczególnie gdy pada w rozmowie Mitsubishi Lancer Evo, ale w tym wypadku to Ty nie masz racji.

Na koniec podsumuję temat obrazkiem ze starych dobrych czasów: Obrazek

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 15 paź 2011, o 00:27

Azrael pisze:
Лукашэнка pisze: Pytanie techniczne: dałoby radę włożyć do niego jakiś mocniejszy silnik?

Dałoby, nawet gdzieś widziałem taki projekt.
To byłby dopiero zwariowany bączek!!
:thumb:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 15 paź 2011, o 00:29

Лукашэнка, z naciskiem na zwariowany.

Jak widzę takie auta, to się boję, że one stojąc się przewrócą, więc bałbym się tam włożyć cokolwiek mocniejszego. :-)
czarne jest piękne...

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 paź 2011, o 00:29

WitAce pisze:barbie, A8 byla zawsze moim marzeniem i w koncu udalo mi sie je spelnic. Tylko, ze ja nie stoje w miejscu i mam coraz to nowsze marzenia motoryzacyjne. Nie mam tez klapek na oczach i probuje wszystkiego na wlasnej skorze i nie obrzydzam innym. Moze warto sie zastanowic nad opinia kogos kto ma i Subaru i Audi i chwali i jedno i drugie. A moze lepiej w kolko powtarzac jak na rozancu. Subaru to, Subaru tamto... :-p
Trochę kulą w płot trafiłeś z tym tekstem. Gdybyś może troszkę lepiej mnie znał i więcej bywał na forum, to wiedziałbyś jak abstrakcyjnymi autami zdarza mi się jeździć i że naprawdę często inne auta chwalę. W moim mi bardzo dobrze, ale znam też jego wady. A różańca w życiu w ręku nie miałam :-p

Mam wrażenie, że bardzo chcesz się pokłócić, a mnie się nie chce.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 15 paź 2011, o 00:30

Azrael pisze:nie umie pięknie wyeksplikować
Wyeks-co??? :?

Czy to aby nie jest obrażliwe?

:mrgreen:

Azrael
6 gwiazdek

vibowit pisze: Jak widzę takie auta, to się boję, że one stojąc się przewrócą, więc bałbym się tam włożyć cokolwiek mocniejszego.

Wbrew pozorom są bardzo stabilne, mają środek cieżkości niżej niż wiele współczesnych mini-SUVów.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

jarmaj pisze:
Azrael pisze:nie umie pięknie wyeksplikować
Wyeks-co??? :?

Czy to aby nie jest obrażliwe?

:mrgreen:
Nie wiem czy obraźliwe, ale na szczęście zaraźliwe chyba nie jest ;-)

ODPOWIEDZ