WRX czy STI ???? Potrzebuję wsparcia... informacji ;-)
Re: WRX czy STI ???? Potrzebuję wsparcia... informacji ;-)
bleee.... porsche dla ubogich, taka A-klasa 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Żebyś się nie zdziwił...
Patrząc na Justy i Forka vs. Impreza, to mamy to samo, a skowyt zachwytu jest gloryfikowany na każdym kroku, tylko dlatego, że subaru...
Ot inny klient docelowy, inne oczekiwania, a Ty zaraz wyjeżdżasz z tekstem, że dla ubogich...

Patrząc na Justy i Forka vs. Impreza, to mamy to samo, a skowyt zachwytu jest gloryfikowany na każdym kroku, tylko dlatego, że subaru...
Ot inny klient docelowy, inne oczekiwania, a Ty zaraz wyjeżdżasz z tekstem, że dla ubogich...

Dolce far niente 

Nie do końca wiem co chciałeś powiedzieć, ale i tak odpowiem.FUX pisze:Żebyś się nie zdziwił...![]()

Mówisz, że Justy i Forek to to samo co WRX np? yhm...
Justy to zupełnie inna bajka, a co do Forka, to ta sama płyta podłogowa nie oznacza jeszcze, że to ten sam samochód.

czarne jest piękne...
no właśnie, co tu porównywać... Boxter to nie kompakt, ani kombiak ani nic innego, to jest dokładnie ten sam typ samochodu, co "proper Porsche".
Mawiają, że Boxtera kupują Ci, których nie stać na 911

Mawiają, że Boxtera kupują Ci, których nie stać na 911

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
vibowit, nikt nie jedzie po Justy czy Forku lub Legacy, bo w nazwie ma subaru, a do Imprezy im daleko...
eMTi, powielasz obiegowe opinie nadętch właścicieli wyższych modeli...
Poczytaj sobie, co napisano o caymanie, to zmienisz zdanie. Ten model wyszedł im za dobrze.
Popytaj Azraela...
BTW polowa kasy zostaje w kieszeni, w porównaniu z kultowozem.
Nie każdy ma aspiracje do władowania w serię 911 pierdyliona banknotów, aby fura była jeszcze o 0,5s. szybsza.
Poza tym, gdzie tymi furami jeździć. W minionym tygodniu zjechałem pół Polski w te i wewte. Na poprawę jakości podróżowania nie liczę.
Pomijając odcinek koło Strykowa do Wrześni i paru innych, to nie za bardzo jest gdzie się szybciej poruszać.
Ja torowych aspiracji nie mam, więc Caymana lub Boxstera bym chętnie przygarnął.
4,8 vs. 3,3 robi różnicę. Dla jednych wielką, dla innych mniejszą.
Nie rozważam zakupu ani jednego, ani drugiego.
Na razie...
eMTi, powielasz obiegowe opinie nadętch właścicieli wyższych modeli...
Poczytaj sobie, co napisano o caymanie, to zmienisz zdanie. Ten model wyszedł im za dobrze.
Popytaj Azraela...

BTW polowa kasy zostaje w kieszeni, w porównaniu z kultowozem.
Nie każdy ma aspiracje do władowania w serię 911 pierdyliona banknotów, aby fura była jeszcze o 0,5s. szybsza.
Poza tym, gdzie tymi furami jeździć. W minionym tygodniu zjechałem pół Polski w te i wewte. Na poprawę jakości podróżowania nie liczę.
Pomijając odcinek koło Strykowa do Wrześni i paru innych, to nie za bardzo jest gdzie się szybciej poruszać.
Ja torowych aspiracji nie mam, więc Caymana lub Boxstera bym chętnie przygarnął.
4,8 vs. 3,3 robi różnicę. Dla jednych wielką, dla innych mniejszą.
Nie rozważam zakupu ani jednego, ani drugiego.
Na razie...

Dolce far niente 

FUX, ale Co Ty mi tu o Caymanie, ja mówię o starym Boxterze
Po ostatniej wizycie na Ringu już wiem, gdzie tym jeździć

Po ostatniej wizycie na Ringu już wiem, gdzie tym jeździć

Cayman, Boxster-prawie
to samo.
Ten "stary", co pokazałeś, to faktycznie jest stary...
BTW na Ring to co tydzień jeździć raczej nie będziesz...

Ten "stary", co pokazałeś, to faktycznie jest stary...
BTW na Ring to co tydzień jeździć raczej nie będziesz...

Dolce far niente 

wiadomo, to tak trochę było zaczepne, ale widziałem np. ferrarkę, która przyjechała sobie z Norwegii 

No to Chłop ma prze... , mając taką furę w tym restrykcyjnym Kraju...eMTi pisze: z Norwegii

Dolce far niente 

a może ma na tyle budżetu, że wiesz....
takim padłem gość się dotoczył

takim padłem gość się dotoczył

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Pomijając orgazm na Ringu, to po drodze pewnie tez miał fajnieeMTi pisze: takim padłem gość się dotoczył

Ale, ale... tak przy okazji mnie naszla refleksja, co jest w gruncie rzeczy większą frajdą:
- bycie najszybszym gościem na niemieckim autobahnie, przy uzyciu Ferrari lub jakiegoś Bentleya, względnie nawet Audi 8, 10 czy 36;
- bycie najszybszym gościem na polskiej DK, przy uzyciu Yarka albo ForSexa

Ja tam nie wiem, nie mam porównania

- jedynym, który przejechał przez Warszawę w ciągu jednego dnia - przy uzyciu wrotek i paralotni;
- najszybszym przez plac budowy zwany polską drogą - przy uzyciu zmotanego landcruisera;
- najoszczędniejszym między Zakopanem a Gdańskiem - przy uzyciu fabii 1.0 tdi greenline

Franek niechetnie jezdzi w bagaznikuWRC fan pisze:gregski, a może Boxter ?

gdyby ktos widzial jakiegos fajnego WRXa czy STIa w PL zgodnego z zalozeniami (kolor nie istotny

to dajcie znaka.
FUX pisze: No to Chłop ma prze... , mając taką furę w tym restrykcyjnym Kraju...
ale tam sa drogi gdzie wolno jechac 80kmh a da sie zwyklym autem w porywach do 50 wiec cos w tym jest...
gregski, a jaki to miałbyć rocznik? bug-eye się już nie łapie? Bo jest jeden chłopak z forum z dolnego śląska, który ma WRXa bug-eye'a niebieskiego do sprzedania, dokładnie tego (robiliśmy mu obstawę na ślubie):

eMTi, jak by sie dalo to blobeye.. mam czas, jutro wylatuje do chin, potem rosja i monako (man jak to brzmi..a ja tyrac jade..) wiec i tak auta nie kupie na dniach..
jak cenowo ten z fot?
jak cenowo ten z fot?
Dzięki!

Zauważylem też, że wkleiłeś "zabytkowe" Subaru. Tym bardziej, dzieki!

Wybrałeś, bardzo fajne moim zdaniem, zabytki.
Ale to nie dokładnie to co miałem na myśli pisząc o Sti bugeye.
Auta z poprzeniej dekady, o kótrych w tym wątku rozmawiamy, jeszcze się do tej kategorii nie zaliczaja.
Jednak turbodaładowane Subaru Imprezy generacji GC i GD już zdobyły swoje miejsce w historii motoryzacji.
Więc teraz po prostu trzeba tylko poczekać jeszcze kilkanaście lat, żeby tych aut zostało mniej.
Myślę, że wtedy taki na przykład dobrze zachowany bugeye'2002 będzie budził spore zainteresowanie.

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
ta sprzedaż jakoś dziwnie pasuje do napisu na tylnej tabliczcegregski pisze: ma WRXa bug-eye'a niebieskiego do sprzedania, dokładnie tego (robiliśmy mu obstawę na ślubie):

gregski pisze: gdyby ktos widzial jakiegos fajnego WRXa czy STIa w PL zgodnego z zalozeniami (kolor nie istotny )
Jest na sprzedaż zakute sti 06 chyba 360 czy 370KM za 60k pln.

411KM @ 575Nm
owoc666 pisze: Jest na sprzedaż zakute sti 06 chyba 360 czy 370KM za 60k pln
podlinkujesz?
ale to 2,5 ? chili beee ?
ten jest sliczny:
Ostatnio zmieniony 17 paź 2011, o 15:29 przez gregski, łącznie zmieniany 1 raz.
gregu, fura chyba na Ciebie poczeka, bo jeszcze się nie sprzedała, dzwonią sami ludzie, którzy nie mają pojęcia o subaru i pierwsze co, to się pytają o spalanie
Cena jest (uwzględniając dzisiejszy kurs) jakieś 30% niższa niż Twój budżet, więc nawet jak się coś wysypie (włącznie z silnikiem lub skrzynią) to ogarniesz to w tych pieniądzach, więc może i to sensowny pomysł..

up to you, mi też się bardziej podoba nowszy
Przecie nie jestem pośrednikiem i nic z tej transakcji nie mam 

gregski, nie marudź wybałuszone gały maja swój urok, idealnie do nalesnika pasują
eMTi, napisz coś więcej o tym niestety niebieskim z paskudnymi felgami
eMTi, napisz coś więcej o tym niestety niebieskim z paskudnymi felgami

esilon pisze: gregski, nie marudź wybałuszone gały maja swój urok, idealnie do nalesnika pasują
bierz!

cóż mogę napisać, szczegółów za dużo nie znam, oprócz tego, że był odpicowany polerką na ślub, miał też lekką zimową przygodę z jakimś ogrodzeniem, więc przód był lekko uszkodzony, ale zostało to naprawione i jest cacy, dużo jeżdżony nie jest, bo właściciel jest zawodowym kierowcą i często go nie ma w domu. Na ślubie dymił, ale nie wiem, czy coś w tej kwestii zostało zrobione. Jakby co, to namiary mogę dać.