znajomy nabył i wczoraj oglądałem coś takiego, http://allegro.pl/ssang-yong-korando-19 ... 66475.html , jest bardzo zadowolony, nic mu się nie sypie a silnik od sprintera trudny do zajechania. a ceny dość przystępne.ky pisze: Nienienie. Nigdzie nie użyłem magicznych zaklęć takich jak ,,lift'', ,,30"'' czy ,,wyciągarka''. Proste auto na codzienne zmagania z łódzkimi ulicami :) A że przy okazji miałbym totalnie wy... na to, czy je odśnieżają, czy nie? Gdyby Jimny był trochę większy i miał wolnossącego zjadacza mazutu, to byłby to dla mnie ideał.
Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Trochę większy Jimniak nazywa się krótka Vitara albo Łada Niva, i ma co trzebaky pisze: Gdyby Jimny był trochę większy i miał wolnossącego zjadacza mazutu, to byłby to dla mnie ideał.

No weźżesz powiedz kumplowi wprost, ze prawdziwy mężczyzna, z francuszczyzny, to bierze pod uwagę kobiety, wina, sery... i ewentualnie służbę w Legii Cudzoziemskiej, a nie autaWRC fan pisze: Meganka akurat z początku produkcji wersji Sport - 2004.

oby się sam nie posypał w trakcie wypadku, bo pod tym względem ta chińszczyzna to jest przetragedia
nie wiem, czy słyszeliście, jaki karambol był wczoraj na Indy... 15 bolidów zniszczonych, po poniższych zdjęciach trudno uwierzyć, że 14 kierowcom nic się nie stało... Natomiast jeden zginął - mistrz Indy z 2005r, Dan Wheldon
Po takim locie trudno, żeby było inaczej
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... FVXDNbi40k

nie wiem, czy słyszeliście, jaki karambol był wczoraj na Indy... 15 bolidów zniszczonych, po poniższych zdjęciach trudno uwierzyć, że 14 kierowcom nic się nie stało... Natomiast jeden zginął - mistrz Indy z 2005r, Dan Wheldon

Brytyjczyk doznał tak rozległych obrażeń, że służby medyczne, które wydobywały go z samochodu rozpięły wokół wraku kotarę, by uchronić kibiców przed drastycznym widokiem.
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... FVXDNbi40k
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
smutna sprawa z tym wypadkiem... Aczkolwiek ludzie przychodzą na takie zawody również w takim celu by zobaczyć efektowne kraksy (jedzie taki ciasny peleton 300km/h wtedy np. jednemu nagle pęka opona i zaczyna się efektowne rozbijanie pojazdów). Oczywiście nikt nie chce by padł trup, najwyżej klient się połamał... Kierowcy też zdają sobie sprawę jakie jest ryzyko z balansowania na krawędzi, a jednak to robią bo mają do zyskania: sławę, kasę, dupeczki oraz możliwość samorealizacji 

Ostatnio zmieniony 17 paź 2011, o 14:34 przez barton, łącznie zmieniany 2 razy.
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
no o ile w przypadku fur serii nascar bezpieczeństwo jest relatywnie duże, to w bolidach a'la F1 jest zgoła inaczej 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
wydaje mi się, że to bardziej wynik kształtu toru, który wymusza taką a nie inną technikę jazdy... Pod tym względem F1 jest bezpieczniejsza, może i same bolidy też są bezpieczniejsze (ale to ktoś musiałby porównać oba wozy ze sobą)eMTi pisze: to w bolidach a'la F1 jest zgoła inaczej
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Kwestia otwartego nadwozia - tak zginął Senna, Massie niewiele brakło i również w przypadku Wheldona prawdopodobnie uderzenie głową w barierę było główną przyczyną śmierci.eMTi pisze: to w bolidach a'la F1 jest zgoła inaczej
W Indy monocoque też spełnia swoją rolę :Barthol pisze: Pod tym względem F1 jest bezpieczniejsza, może i same bolidy też są bezpieczniejsze (ale to ktoś musiałby porównać oba wozy ze sobą)
Link: http://www.youtube.com/watch?v=Hy8fgGiI1WA
Za późno...już kupiłWiS pisze: No weźżesz powiedz kumplowi wprost, ze prawdziwy mężczyzna, z francuszczyzny, to bierze pod uwagę kobiety, wina, sery... i ewentualnie służbę w Legii Cudzoziemskiej, a nie auta![]()

smutna sprawa ale tak jak pisze WRC fan, po prostu pechozol ,tak trafił i tyle ,ale jak eMTi zacytował ,ze musieli zasłonić kotarą jak go wyciągali z środka to pewnie nie tylko głowa była uszkodzona

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
burat pisze: ,ze musieli zasłonić kotarą jak go wyciągali z środka to pewnie nie tylko głowa była uszkodzona![]()
![]()
Nie. Teraz taki zwyczaj ukrywania rannych w tv, nie zależnie od tego jak mocno są.
Dwa lata temu w Formule 2 zginal syn John'a Surtees'a. Zostal zabity przez kolo, ktore urwalo sie z samochodu jadacego przed nim, po tym jak tamten mial spotkanie ze sciana.
W samochodach wyscigowych tego typu najbardziej narazona jest glowa, ale cale szczescie tego typu wypadki zdarzaja sie niezwykle rzadko. Szkoda Wheldon'a, ale z drugiej strony dobrze, ze nikt wiecej nie zginal, bo karambol byl z lekka masakryczny
Na filmie widac jak Wheldon jedzie na ostatniej pozycji i widzi jak rozpoczyna sie caly karambol. Ciekawe czy probowal hamowac? Podobno mial dostac 5 milionow dolarow premii jesli udaloby mu sie wygrac ten wyscig z ostatniej pozycji startowej. Czy to spowodowalo, ze nie zdjal nogi z gazu i probowal przejechac przez to pobojowisko? Wiem, ze to sa ulamki sekundy przy takich predkosciach, ale mimo wszystko jestem ciekawy czy zrobil wszystko zeby uniknac kolizji, czy poczul w tej kraksie swoja szanse i probowal np. za jednym zamachem nadrobic kilkanascie pozycji?
W samochodach wyscigowych tego typu najbardziej narazona jest glowa, ale cale szczescie tego typu wypadki zdarzaja sie niezwykle rzadko. Szkoda Wheldon'a, ale z drugiej strony dobrze, ze nikt wiecej nie zginal, bo karambol byl z lekka masakryczny

Na filmie widac jak Wheldon jedzie na ostatniej pozycji i widzi jak rozpoczyna sie caly karambol. Ciekawe czy probowal hamowac? Podobno mial dostac 5 milionow dolarow premii jesli udaloby mu sie wygrac ten wyscig z ostatniej pozycji startowej. Czy to spowodowalo, ze nie zdjal nogi z gazu i probowal przejechac przez to pobojowisko? Wiem, ze to sa ulamki sekundy przy takich predkosciach, ale mimo wszystko jestem ciekawy czy zrobil wszystko zeby uniknac kolizji, czy poczul w tej kraksie swoja szanse i probowal np. za jednym zamachem nadrobic kilkanascie pozycji?
Vitara ma niezależny zawias i samonośne nadwozie. Niva. Hmmm... Chyba nie lubię za dużo leżeć pod autem.WiS pisze: Trochę większy Jimniak nazywa się krótka Vitara albo Łada Niva, i ma co trzeba![]()
Za dużo wypasu w środku. ;)inquiz pisze: znajomy nabył i wczoraj oglądałem coś takiego, http://allegro.pl/ssang-yong-korando-19 ... 66475.html , jest bardzo zadowolony, nic mu się nie sypie a silnik od sprintera trudny do zajechania. a ceny dość przystępne.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Aktualna. Starsze niekoniecznie.ky pisze: Vitara ma niezależny zawias i samonośne nadwozie
To fakt, poza tym też samonośne - ale za to tanioky pisze: Niva. Hmmm... Chyba nie lubię za dużo leżeć pod autem.

a mocno pieściłeś? 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
z tyłu po wjechaniu na policjanta dobiega zły odgłos
chyba będziemy działali z tyłem
no i chyba trzeba zimowe balony wrzucić
chyba będziemy działali z tyłem
no i chyba trzeba zimowe balony wrzucić

No to rzeczywiście ma to ogromny związek zKubik pisze:To jakieś regulowane KW![]()
FUX pisze:Wiadomo, subaru....

czarne jest piękne...
vibowit, no co, w końcu jesteśmy na Forum Subaru. To takie miejsce, gdzie zbierają się wyznawcy innych marek i udowadniają wszystkim za wszelką cenę, że Subaru to zło i najgorszy możliwy życiowy wybór. Że też jeszcze się dziwisz 

vibowit, pisałem to z
w kontekście problemów, które opisywał Arno...
barbie, może czasami zapytać, co kto ma na myśli, niż mają rodzić się nieporozumienia, związane z inną interpretacją...

barbie, może czasami zapytać, co kto ma na myśli, niż mają rodzić się nieporozumienia, związane z inną interpretacją...

Dolce far niente 

Albo forum anty-subaru. Łatwiej zmienić nagłówekcitan pisze:To co nam pozostaje, chyba tylko forum Skody.

FUX, to była refleksja natury ogólnej. Taki klimacik jest tu wszędzie, nie koniecznie w tej konkretnej wypowiedzi