Witam i od razu tłumaczę się że nie wiedziałem gdzie ten temat umieścić więc padło że tu gdzie jest będzie mu dobrze- za swe zachowanie przepraszam
A teraz do sedna i w ogóle o co się rozchodzi .
Potrzebuję Waszej porady co byście wybrali gdybyście mieli kupować autko i macie 2 możliwości : Renault Megane w cabrio i silnik 150 KM czy Subarau Impreza z motorem załóżmy że minimum czyli te 1.6 i całe 90 kucy
Troszkę szczegółów : Renata rocznik 97 w stanie wręcz idealnym- wsiadać i jechać, z pewnych rąk , a no i zagazowana, spalanie max 12 l LPG
Subaru Impreza rocznik teoretycznie np 96,97 , stan powiedzmy że b. dobry benzyna lub gaz
pytam gdyż w grudniu muszę kupić autko ( akurat przed świętami więc sobie prezent zrobię

) i mam do wyboru jedno autko z pewnych rąk i jest to ta renatka z 2 litrowym motorem i 150 kucami, fakt że cabio na zimę niezbyt odpowiednie ale nie to jest istotne , ważne że stan auta jest tip top, no ale zawsze jest jakieś ale, więc brzmi ono- ale zawsze chciałem subaru imprezę ( legacek i leone już byli ) :) Moi drodzy jesteście obeznani w tematach i powiedzcie czy do 8 tysi da się wyrwać zadbaną imprezę?? (legacek też wchodzi w sumie w grę ale w sedanie bo ładniejszy ) Nie musi być młoda ale żeby sprawna i bez rudego.Nawet w benzynie zniosę

Podałem przykładowy motor 1.6 gdyż autka z większymi silnikami to przypuszczam że są droższe. Powiedzcie mi ile taka 1.6 spala i czy tym da się normalnie jeździć?? Nie chodzi o szaleńczą jazdę ale o taką zwykłą, czasem kogoś wyprzedzić itp.
A no i najważniejsze powiedzcie co byście sobie wybrali,bo ja już nie mam sił rozkminiać. Wiem że renault w stanie git majonez ale to tylko fwd a ja bym chciał coś na 4 buty jako że śnieg itp a subaru to najlepsze 4x4 jakie znam
Pozdrawiam