Rajdy 2011

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Re: Rajdy 2011

Post 24 paź 2011, o 19:35

eMTi, no i sie wygadaleS :wall: :wall: Teraz Vibek bardzo dokladnie obejrzy obiektyw :mrgreen: A tak na powaznie - troche fot strzelonych bylo dodatkowo dolaczonym oryginalnie do mojego D80 kitowym Nikkorem 18-55 ;-) Czy mam dostatecznie duze jaja czy na kolejny rajd powinienem zabrac jakiegos fish-eye 8-10 mm ? ;-)

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 24 paź 2011, o 19:40

Chloru, co się będziesz cackał, makra trzaskaj! :-d
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 24 paź 2011, o 20:50

Prawdziwi tfardziele, to walą fotki z ipada, czy co to tam było. :-d
Obrazek
czarne jest piękne...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 24 paź 2011, o 20:59

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: MySza

Post 24 paź 2011, o 22:07

Chloru pisze:\
Było przezajebiście. Szutry, asfalty, hiszpańskie drogi, piękna szynka i jakiś 1000 zdjęć kurzu do przejrzenia. ;-)
Normalnie....czekam na relację!!!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: komis

Post 25 paź 2011, o 12:26

Chloru, Mi tylko raz udalo sie popstrykac zdjecia na rajdzie WRC w Irlandii w 2007r. Wtedy jezdzily jeszcze firmowe Subaraki. Ponizej moim zdaniem najladniejsze zdjecie jakie wtedy udalo mi sie zrobic.

Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 25 paź 2011, o 14:15

Dzisiaj w Genewie odbyło sie posiedzenie Zespołu Sędziów Sportowych 68. Rajdu Polski w związku z protestem z dnia 25.09.2011, Dokument nr 2.3, wniesionym przez Cersanit Rally Team reprezentujący załogę samochodu nr 2 Michał Sołowow/Maciej Baran a dotyczącym samochodu nr 4 załogi Kajetan Kajetanowicz/Jarosław Baran.

Członkowie ZSS po zapoznaniu się z informacją Wydziału Technicznego FIA dotyczącą badania samochodu nr 4 załogi Kajetan Kajetanowicz/Jarosław Baran, podjęli następujące decyzje:

- protest został uznany jako bezzasadny, ponieważ wszystkie części objęte protestem są zgodne z regulaminem.

- Klasyfikacja Końcowa Oficjalna 68. Rajdu Polski jest ostateczna.

Cersanit Rally Team nie wniósł odwołania od decyzji Zespołu Sędziów Sportowych
Czyli jednak Sołowow wyszedł na ..... :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 25 paź 2011, o 15:29

Ihaaaaaaa :-d :thumb: 8-)
Kajto oficjalnie mistrzem Polski :thumb: :thumb: :thumb:

burat, a nie mówiłam..... :whistle:
zofija pisze:No kochani, ciekawie zapowiada nam się ostatni rajd w sezonie, bo właśnie tam rozegra się walka o mistrzowski tytuł :-d
Po Rajdzie Polskim Kajto wyprzedza Bouffiera o 9,5 pkt.
......
Będzie się działo. Obaj będą mieli mega ciśnienie :thumb:
burat pisze:zofija, jeszcze nic pewnego Sołowow złożył protest i auto Kajtka poleciało na badanie do Wawy ,wyniki zawieszone zobaczymy :cofee:
zofija pisze:burat, nie przeczytałeś mojego podpisu:

Czarownica prawdę Ci powie :D

:mrgreen:
:evilgrin: :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 25 paź 2011, o 16:08

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!! :thumb: niech Sołowow idzie sprawdzić, czy przypadkiem kibelki nie są popękane i czy mają szkliwienie zgodne z homologacją :mrgreen:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 25 paź 2011, o 16:13

Ej no, słuchajcie. Zaryzykował i przegrał (kasę). Wolno mu było zgłosić ten protest. Dlaczego to zrobił tak na prawdę, tego nigdy się nie dowiemy.
Z pewnością go na to stać, żeby zaryzykować. I tyle. Ale IMO nie ma co z gościa łacha drzeć ;-)

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 25 paź 2011, o 18:59

Super :thumb:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 paź 2011, o 00:38

Moniqa, niedoczekanie Twoje :mrgreen: :razz:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 paź 2011, o 00:45

zofija, no nie do końca się zgodzę ,jak pisałem wcześniej jeden z nich po tej aferze wyszedł w moich oczach na ,mówiąc delikatnie, wała bo chciał przekręcić drugiego ,wyszło na to ,że Sołek chciał załatwić sprawę w dość "brudny" sposób jak widać i tyle.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 26 paź 2011, o 00:59

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 26 paź 2011, o 10:14

burat, sorry, ale nie. Tzn. nie że nie, ale nie koniecznie.
Sądzisz, że na prawdę Sołowow wierzyłby w to (liczyłby na to), że taki zespół jak Kajtka nie będzie mieć na Koszyce drugiej rajdówki? No nie sądząę. Nie sądzę też, żeby chciał załatwiać sprawy przy zielonym stoliku.
Ale tak jak pisałam wcześniej prawdy nie poznamy. Tak czy siak, ja sie jakiejś brudnej gry nie dopatruję w tym. Może dotarły do niego jakieś plotki, jak widać bzdurne o tym, że auto Kajtka być może nie jest w 100% zgodne? A może chciał po prostu sprawdzić, bo tak jak pisał wcześniej WRC fan, zapisy homologacyjne dla klasy R4 są co najmniej nie do końca jasne? A może po prostu powiedział "sprawdzam", wykorzystując do tego rundę ME, żeby badanie było rzetelne i zrobione przez FIA, a nie naszych leśnych dziadów z PZMłotu? Wolno mu złożyć protest? Wolno. No to złożył i tyle. Teraz zapłaci.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 paź 2011, o 10:28

WRC fan, mam dość dobrego newsa co do IRC ale jeszcze bardzo nieoficjalnego zobaczymy czy się sprawdzi ;-)

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 26 paź 2011, o 10:36

zofija pisze: bo tak jak pisał wcześniej WRC fan, zapisy homologacyjne dla klasy R4 są co najmniej nie do końca jasne

To jest w ogóle ciekawy temat. Konia z rzędem temu kto wskaże regulamin tej klasy na stronach FIA czy PZM.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 paź 2011, o 10:36

zofija, ja nie twierdzę ,że mu nie wolno jednak zrobił to w takim momencie i przy takim rajdzie ,gdzie przebudowa auta naprawdę wymagała czasu , a robienie jej na szybko mogło spowodować jakiś błąd i awarię na Koszycach gdzie wiadomo było ,że musiał cisnąć. Ja na prawdę nie jestem za Kajtem ,bo tak jak pisałem wcześniej i jeden i drugi mają u mnie duży szacunek ,ale jeżeli nic nie wylazło to podejrzewam ,że Sołek zrobił to co zrobił dlatego i w tym momencie licząc na to jak wcześniej napisałem.
Mógł to zrobić już wcześniej gdy R4 wchodziła dopiero i wtedy bardziej było prawdopodobne ,że coś jest nie tak ale jakoś do tej pory nigdy z tego nie korzystał. Co jeszcze bardziej mnie zastanawia dlaczego właśnie teraz. A Sołka stać na to ,żeby inni co rajd rozbierali auto ale czy to jest fer :cofee:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 26 paź 2011, o 17:15

burat pisze: WRC fan, mam dość dobrego newsa co do IRC
Strzelam - Polski włączony do IRC ? ;>

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 paź 2011, o 21:50

WRC fan, nie tylko :razz:

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 27 paź 2011, o 09:36

Na tegorocznej Barbórce też zapowiada się ciekawie, widowiskowo i sentymentalnie. :-d
Tylko, że my pewnie nie damy rady przyjechać :-(

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 27 paź 2011, o 14:52

A właśnie... burat, czemu Zasady nie było w sobotę, wiesz może? :roll:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 paź 2011, o 14:58

no wielu nie było , Żyszkowski miał być i tez nie dotarł cholera wie :cofee:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 lis 2011, o 21:20

no i zdawna wyczekiwane wiadomości się potwierdziły
http://www.rajdy.v10.pl/Mikko,Hirvonen, ... 71365.html :cofee:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 15 lis 2011, o 21:43

Ogier był za szybki ? :mrgreen:

ODPOWIEDZ