Mam nadzieję, sprawa jedna w toku a druga szybko poszła chociaż będę się odwoływał do sądu o wyższe odszkodowanie.radekk pisze: Świniacza nr.1313 dostaniesz i wszystko się odmieni![]()
Rajdy 2008
Re: Rajdy 2008
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
http://www.greatpe.pl
Gdyby tylko jeździł, a nie dzwonił... :)Mroowa pisze: Zamiast się cieszyć, że Polak jakiś jedzie i to WRC !
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
http://www.autoklub.pl/19820,news.html
r.
A ja się zapytam w takim razie: co nim jest? Bezmyślne zap*nie do mety, aby szybciej? Oj, coś czuję że dzisiejsi miszczowie zapieprzania do celu, gdyby przyszło im jechać w rajdzie klasy Safari sprzed lat trzydziestu, zakończyliby swój udział po paru odcinkach...- To nie jest sport! - powiedział Dani Sordo, komentując taktyczne rozgrywki załóg Forda pod koniec ostatniego sobotniego odcinka specjalnego Jordan Rally. - W sporcie chodzi o jak najszybsze przejechanie oesu. To co oni zrobili, nie jest ładnym sposobem na rozstrzygnięcie rajdu.
r.
- Marko Rally
- 2 gwiazdki
- Auto: Impreza WRC (w planach)
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
A u mnie jest inaczej:Paweł_BB pisze:Jeszcze 5 odcinków do końca, Hirek, Sordo i Latvala są blisko siebie, będzie ostro
Hirvonen
Sordo
Atkinson
I ta wersja bardziej mnie się podoba.
- Marko Rally
- 2 gwiazdki
Autoklub:
"Mikko Hirvonen odniósł w Jordanii pierwsze zwycięstwo w sezonie i wyprzedził Sebastiena Loeba w punktacji mistrzostw świata."
Czy Sebastien sięgnie po kolejny tytuł Mistrza Świata ? Może być ciężko, zapowiada się walka do ostatniego oesu w tym roku.
"Chris Atkinson trzeci raz z rzędu osiągnął podium. - Wykonaliśmy wspaniałą robotę w ostatnich trzech rajdach. Mam punkty i utrzymałem się blisko facetów z przodu. To dobry wynik dla mnie i dla teamu, ale my chcemy wygrywać."
Tak trzymać !!!
"Mikko Hirvonen odniósł w Jordanii pierwsze zwycięstwo w sezonie i wyprzedził Sebastiena Loeba w punktacji mistrzostw świata."
Czy Sebastien sięgnie po kolejny tytuł Mistrza Świata ? Może być ciężko, zapowiada się walka do ostatniego oesu w tym roku.
"Chris Atkinson trzeci raz z rzędu osiągnął podium. - Wykonaliśmy wspaniałą robotę w ostatnich trzech rajdach. Mam punkty i utrzymałem się blisko facetów z przodu. To dobry wynik dla mnie i dla teamu, ale my chcemy wygrywać."
Tak trzymać !!!
Brawo Mikko i Chris
Co do Loeba, nadal sądzę że w tym roku nie będzie miał sobie równych - chciałbym sie jednak mylić
Co do Loeba, nadal sądzę że w tym roku nie będzie miał sobie równych - chciałbym sie jednak mylić
Paweł_BB, Sardynia to szuter :
http://www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=40 ... rally_id=I
Pomyrdało Ci się, ze starym San Remo
http://www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=40 ... rally_id=I
Pomyrdało Ci się, ze starym San Remo
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Najlepsze, że w pierwszym dniu Loeb też uważał, aby przypadkiem nie zostać liderem...ky pisze:http://www.autoklub.pl/19820,news.html
A ja się zapytam w takim razie: co nim jest? Bezmyślne zap*nie do mety, aby szybciej? Oj, coś czuję że dzisiejsi miszczowie zapieprzania do celu, gdyby przyszło im jechać w rajdzie klasy Safari sprzed lat trzydziestu, zakończyliby swój udział po paru odcinkach...- To nie jest sport! - powiedział Dani Sordo, komentując taktyczne rozgrywki załóg Forda pod koniec ostatniego sobotniego odcinka specjalnego Jordan Rally. - W sporcie chodzi o jak najszybsze przejechanie oesu. To co oni zrobili, nie jest ładnym sposobem na rozstrzygnięcie rajdu.
r.
Ruszyła Sardynia, pierwszy Loeb, potem Sordo, Solberg, Hirvonen, Atkinson, Galli i Latvala, Kościuszko siedemnasty 
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Siedemnasty, ale drugi (!!!) w S1600 i w ogóle drugi w klasyfikacji samochodów nie-WRC !!!!
I ma tylko niecałe 4 sekundy straty do poprzednika. Rewelacyjna jazda i szansa na świetny wynik.
Jak Kosciuszko będzie się dalej tak rozwijał, to niedługo już nie bedzie miał z kim się w kraju ścigać - przecież już teraz głównie z Bouffierem się tnie, a reszta z tyłu.
I ma tylko niecałe 4 sekundy straty do poprzednika. Rewelacyjna jazda i szansa na świetny wynik.
Jak Kosciuszko będzie się dalej tak rozwijał, to niedługo już nie bedzie miał z kim się w kraju ścigać - przecież już teraz głównie z Bouffierem się tnie, a reszta z tyłu.
Michał wklepał Prokopowi ponad 11 sek na SS 8. Ciągle na drugim miejscu
Strata 7,8 sek do Czecha.
- Marko Rally
- 2 gwiazdki
Przewaga tylko 1,2 sek nad Prokopem. Michał mówi że nie ciśnie na maxa, natomiast Prokop przyznaje że jedzie więcej niz może. Bardzo ciekawie zapowiadają się dalsze oesy.
Chciałbym żeby Michał wygrał, a nie tylko Kubica i Kubica i Smolarek czy ktoś tam.
Chciałbym żeby Michał wygrał, a nie tylko Kubica i Kubica i Smolarek czy ktoś tam.
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
Mnie jedna rzecz szokuje... zwróćcie uwagę jak szybkie są auta S1600 w porównaniu do N4
A to przecież szutrowy rajd jest
Nie rozumiem w związku z powyższym dlaczego u nas S1600 jakoś nigdy specjalnie nie błyszczały... słabi driverzy?
pablonas pisze: u nas S1600 jakoś nigdy specjalnie nie błyszczały... słabi driverzy?
Nie mów - Grzyb ładnie wymiatał, a Frycz raz wygrał Corsą.
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
Junior spadł na drugie miejsce.
Z drugiej strony u nas są bardzo szybkie OSy, a zdaje się, że S1600 mają stosunkowo mały Vmax... może w tym leży problem? W ME na krętych asfaltach Simon Jean-Joseph podgryzał przecież swoim S1600 czołówkę w S2000...
To raczej wyjątki potwierdzające regułę. Skoro na szutrowej Sardynii pierwsza eNka traci już 3 minuty do czołówki A6 to na asfaltach ta przewaga powinna być jeszcze bardziej widoczna.WRC fan pisze: Nie mów - Grzyb ładnie wymiatał, a Frycz raz wygrał Corsą.
Z drugiej strony u nas są bardzo szybkie OSy, a zdaje się, że S1600 mają stosunkowo mały Vmax... może w tym leży problem? W ME na krętych asfaltach Simon Jean-Joseph podgryzał przecież swoim S1600 czołówkę w S2000...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Marko Rally pisze:Kubica i Smolarek czy ktoś tam.
Eeee, kto to jest Smolarek? Nic mi to nie mówi...
Ale walka na trasie! Junior skończył etap z przewagą 0,5 sekundy nad Prokopem! Będzie się jutro działo, pozostaje trzymać kciuki.
- Marko Rally
- 2 gwiazdki
Na asfaltach czołówka S-1600 meldowała się w pierwszej dziesiątce w klasyfikacji generalnej.pablonas pisze:Mnie jedna rzecz szokuje... zwróćcie uwagę jak szybkie są auta S1600 w porównaniu do N4A to przecież szutrowy rajd jest
Nie rozumiem w związku z powyższym dlaczego u nas S1600 jakoś nigdy specjalnie nie błyszczały... słabi driverzy?
- Marko Rally
- 2 gwiazdki
Smolarek to taki piłkarz chyba, tak mi się coś kojarzy to nazwisko z piłką nożną.jarmaj pisze:Marko Rally pisze:Kubica i Smolarek czy ktoś tam.
Eeee, kto to jest Smolarek? Nic mi to nie mówi...![]()
Ale walka na trasie! Junior skończył etap z przewagą 0,5 sekundy nad Prokopem! Będzie się jutro działo, pozostaje trzymać kciuki.
Syn starego Smolarka :)jarmaj pisze: Eeee, kto to jest Smolarek? Nic mi to nie mówi...![]()
r.