Moduł świateł dziennych - ktoś ma doświadczenia?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Moduł świateł dziennych - ktoś ma doświadczenia?
No to czas na 18 stronę

Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
http://dadrl.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=1353
Sekta zawyrokowała, że gram w GTA
PS
Co to jest do cholery GTA (poza modelem Alfy)?

Sekta zawyrokowała, że gram w GTA
PS
Co to jest do cholery GTA (poza modelem Alfy)?
jarmaj, wszyscy tu jestesmy " ogórkami " 
i "coraz głupsi"
i "coraz głupsi"
Łał nawet mnie zacytował
, uznano mnie jako pirata drogowego
Podpis administratora " dadrl "
Jadę jak widzę, że mogę - nie jak nie widzę, że nie mogę.
Do tego jeszcze jesteśmy zaściankiem co nigdy nie wyjechał poza swój grajdołek
Podpis administratora " dadrl "
Do tego jeszcze jesteśmy zaściankiem co nigdy nie wyjechał poza swój grajdołek
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Prześledziłem watek, chociaż kilka postów ominąłem.
Ktoś pytał, z którymi argumentami lucjanka można się zgodzić... tak więc z tym, że oko ludzkie dłużej zatrzymuje się na źródle światła zamiast szukać kolejnych obiektów na drodze - ZGADZAM się, wiele razy światła mijania włączone w aucie jadącym z naprzeciwka w dzień bardziej mi przeszkadzały niż pomogły niestety!
Poza tym uważam, że jak nie było obowiązku jazdy na światłach było tak samo bezpiecznie - ja nie rozpoczynam manweru (jak wyprzedzanie) jesli nie jestem pewny na 101% że się zmieszczę itd, niezależnie czy auto nadjeżdżające ma włączone światła czy też nie... trzeba jednak przyznać, że nie każdy włączał światła gdy robiła się "szarówka", gdy padał deszcz itd... to były minusy.
teraz też są minusy - sporo osób uważa, że przeciwmgłowe mogą służyć za dzienne, sporo samochodów ma zwyczajnie źle ustawione światła, tak modne ostatnio dzienne LED'y świecą zwykle jak im sie podoba (jedno w asfalt, drugie w oczy, jedne sa widoczne z daleka inne praktycznie nie sa widoczne...)
Ja jeżdżę na światłach bo takie sa przepisy, jak je zmienią nie będę płakać
Ktoś pytał, z którymi argumentami lucjanka można się zgodzić... tak więc z tym, że oko ludzkie dłużej zatrzymuje się na źródle światła zamiast szukać kolejnych obiektów na drodze - ZGADZAM się, wiele razy światła mijania włączone w aucie jadącym z naprzeciwka w dzień bardziej mi przeszkadzały niż pomogły niestety!
Poza tym uważam, że jak nie było obowiązku jazdy na światłach było tak samo bezpiecznie - ja nie rozpoczynam manweru (jak wyprzedzanie) jesli nie jestem pewny na 101% że się zmieszczę itd, niezależnie czy auto nadjeżdżające ma włączone światła czy też nie... trzeba jednak przyznać, że nie każdy włączał światła gdy robiła się "szarówka", gdy padał deszcz itd... to były minusy.
teraz też są minusy - sporo osób uważa, że przeciwmgłowe mogą służyć za dzienne, sporo samochodów ma zwyczajnie źle ustawione światła, tak modne ostatnio dzienne LED'y świecą zwykle jak im sie podoba (jedno w asfalt, drugie w oczy, jedne sa widoczne z daleka inne praktycznie nie sa widoczne...)
Ja jeżdżę na światłach bo takie sa przepisy, jak je zmienią nie będę płakać
Mój trabancik na FB https://www.facebook.com/TrabantDyzka?r ... page_panelFOTOGRAFIA ŚLUBNA I NIE TYLKO --> http://www.tomaszmosiadz.pl/ <--
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Toż to nasz lucjanekPiter 35 pisze:administratora " dadrl "
Okazuje się, że trafiliśmy na głównego kaznodzieję!
Normalnie zostaliśmy docenieni, przyszła do nas najwyższa instancja
edit
Nawet brydżystom się oberwało!
http://dadrl.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=1219
Kaszubom też
http://dadrl.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=1306
Nie mówiąc już o innych forach motoryzacyjnych...
Oni łażą, tak jak Świadkowie Jehowy po domach, po całym Internecie i ewangelizują
Nie mówiąc już o innych forach motoryzacyjnych...
Oni łażą, tak jak Świadkowie Jehowy po domach, po całym Internecie i ewangelizują
Czarownica prawdę Ci powie :D
Tak za darmo chodzą i ewangelizują? Milton Friedman uczył że za darmo to nawet w ryj się nie dostanie.
Ciekaw jestem kto i jaki ma w tym interes...
Naśladując tok myślowy lucjanka to pewnie lobby blacharzy ich opłaca
Ciekaw jestem kto i jaki ma w tym interes...
Naśladując tok myślowy lucjanka to pewnie lobby blacharzy ich opłaca
O! Jaki mamy nagły wzrost ilości "gości"
lucjanek całe swoje forum przyciągnął 
Ostatnio zmieniony 6 lis 2011, o 23:17 przez zofija, łącznie zmieniany 1 raz.
Czarownica prawdę Ci powie :D
Albo kolesi z drogówkiBergen pisze: Naśladując tok myślowy lucjanka to pewnie lobby blacharzy ich opłaca
To blacharze wraz z drogówkązofija pisze: nagły wzrost ilości "gości"![]()
A myślisz, że skąd się wziął wniosek do TK, a wcześniej na projekty ustaw znoszących ten przepis?esilon pisze:lucjanek pisze: Nie potrzeba podpisów, zapewniam cię.
jestes może posłem na Sejm RP ?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Bożżżż, kto tam siedzi na tej Wiejskiej...... 
Ta kultura, szacunek dla oponentów, język....
Ta kultura, szacunek dla oponentów, język....
Ostatnio zmieniony 6 lis 2011, o 23:23 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Re:
Od kiedy jest nakaz używania klimatyzacji?gebolp pisze:To że zużycie paliwa nie jest argumentem, korki mają większy wpływ niż jazda na światłach, podobnie jak używanie klimy.lucjanek pisze:I co z tego? Co to ma wspólnego ze światłami?
Lepiej powiedz gdzie wstawić te sprawności w tym programie i co będzie jak się wstawi sprawność 0%?
Wiesz co to sprawność energetyczna?
Srednią sprawnośc silnika spalinowego możesz spokojnie znaleźć w internecie, trzeba tylko trochę wysiłku.
Niezły jest wątek o oponach i o szczepionkach 
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
citan pisze: Dlatego lepiej zakładać popularne wątki na różnych forumach zamiast zrobić coś w kierunku,
wykonali konkretne działania, złozyli wniosek do Trybunału
niestety we wniosku złozonym do do Trybunału jest sformułowanie:normalna przejrzysztośc powietrza,czyli poprawka prawa przez nieprecyzyjne zapisy, niejednoznaczne czyli interpretowalne, tak własnie powstają buble prawne, nieprzejrzyste
wiem wiem, każdy inteligenty człowiek wie co to jest normalna przejrzystość powietrza , warunki normalnej przyjrzystości powierza itd
lucjanek pisze: A myślisz, że skąd się wziął wniosek do TK,
czyli poseł
Ostatnio zmieniony 6 lis 2011, o 23:35 przez esilon, łącznie zmieniany 2 razy.
No jedno wychodzi http://www.miejski.pl/slowo-blacharniaBergen pisze: To blacharze wraz z drogówkąRatuj się kto może
![]()
Prześpij się z tym, może wymyslisz.liwit pisze: Myślę i myślę, i nie mogę wymyślić. Możesz rozwinąć? Bo może vibka uda mi się jednak przekonać
Kiedy czasem się nie da, jak się czyta takie perełki jak tutaj. Powiesz ci, że takich głupot jak tutaj to jeszcze nie czytałem na żadnym forum, a było ich wiele. Przypuszczam skąd to się bierze, ale nie będę pisał, bo Barbi się obrazi.Konto usunięte pisze:lucjanek, dam Ci bezpłatną radę - nie dziękuj. Jeśli chcesz zjednywać ludzi do swoich pomysłów, to nie możesz im mówić, że są głupi. Bo osiągasz odwrotny efekt.
A jeśli chcesz tylko pobić pianę i podnieść innym ciśnienie, to nic nie zmieniaj, tak jak to robisz jest idealnie
A rozumiesz chociaż to zdanie, tak szczerze?Piter 35 pisze:Jadę jak widzę, że mogę - nie jak nie widzę, że nie mogę.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Jarmaja tekst wzieli na poważnie, świat się kończy.
z mojego punktu widzenia chciało by się to określić: co za .... ciemnogród
Re: Re:
Nie chodzi o nakaz tylko o porównanie wpływu na zużycie paliwa.lucjanek pisze:Od kiedy jest nakaz używania klimatyzacji?gebolp pisze:To że zużycie paliwa nie jest argumentem, korki mają większy wpływ niż jazda na światłach, podobnie jak używanie klimy.lucjanek pisze:I co z tego? Co to ma wspólnego ze światłami?
Lepiej powiedz gdzie wstawić te sprawności w tym programie i co będzie jak się wstawi sprawność 0%?
Wiesz co to sprawność energetyczna?
Srednią sprawnośc silnika spalinowego możesz spokojnie znaleźć w internecie, trzeba tylko trochę wysiłku.
No ale inna sprawność dla diesla inna dla benzyny, a jak diesel to inna dla wtrysku bezpośredniego, inna dla pośredniego.
lucjanek pisze: Przypuszczam skąd to się bierze, ale nie będę pisał
ciemny lud czy jakoś tak o elektoracie się chyba mówi w świecie polityki, trzeba być konsekwentnym i wprowadzac prawo dla cemnego ludu bez dowolności interpretacji ; albo jeźdizmy na światłach cały czas albo tylko w okreslonych porach roku czy tez dnia , nie zostawiajcie "idiotom" pola do interpretacji