SUBARU IMPREZA TURBO RS-pomóżcie
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
SUBARU IMPREZA TURBO RS-pomóżcie
Witam
Szukam trochę informacji na temat tego samochodu rok prod 2000. Szukałem info w google ale nie za dużo się dowiedziałem. Istnieje w ogóle taki model? Czym się różni od zwykłej imprezy GT?
Szukam trochę informacji na temat tego samochodu rok prod 2000. Szukałem info w google ale nie za dużo się dowiedziałem. Istnieje w ogóle taki model? Czym się różni od zwykłej imprezy GT?
Re: SUBARU IMPREZA TURBO RS-pomóżcie
Fidel, to była wersja sprzedawana w Szwajcarii.
Tu masz takie krajowe wersje np.:
http://www.impreza-gt-club.de/imp_sondermodelle.php
Tu masz takie krajowe wersje np.:
http://www.impreza-gt-club.de/imp_sondermodelle.php
czarne jest piękne...
No i już wiem wszystko czyli poza drobnymi zmianami wizualnymi niczym nie różni się specjalnie niczym od zwykłego GT. Jak wygląda kwestia awaryjności tych samochodów podatności na tunning no i dostepności części do tego modelu?
Fidel, hehe.. Też mam "Szwajcara". To zwykły GTek z paroma detalami dołożonymi przez lokalnego dystrybutora.
Awaryjność - nie powinno być źle, ale... To już dość wiekowe auta o charakterystyce sportowej, więc często traktowane niezbyt delikatnie, a serwisowane różnie. Z dostępnością części zamiennych zwykle nie ma problemu. Podatność na tuning uzależniona jest od zasobności portfela.
Jednak nie ma się co łudzić, że będzie to auto o kosztach utrzymania zbliżonych do golfów czy innych astr.
Awaryjność - nie powinno być źle, ale... To już dość wiekowe auta o charakterystyce sportowej, więc często traktowane niezbyt delikatnie, a serwisowane różnie. Z dostępnością części zamiennych zwykle nie ma problemu. Podatność na tuning uzależniona jest od zasobności portfela.

Jednak nie ma się co łudzić, że będzie to auto o kosztach utrzymania zbliżonych do golfów czy innych astr.
czarne jest piękne...
Tak z ciekawości jesteś w stanie mi podrzucić jakieś strony firm z czesciami elementami tuningowymi.
Zastanawiam się jeszcze nad STI 2007r ale trochę się obawiam tego silnika z oczywistych wzgledów
Poza tym chcę trochę auto do upalania miałem już auta o mocach na poziomie 260km mazda MPS albo focus ST po modach 275km i szukam znowu czegoś ciekawego.
Albo kupić w miarę nowe STI z możliwościa dołożenia 15k do remontu lub kupic leciwego GTka za 1/3 kasy w stosunki do STI i trochę go podłubać.
Zastanawiam się jeszcze nad STI 2007r ale trochę się obawiam tego silnika z oczywistych wzgledów

Poza tym chcę trochę auto do upalania miałem już auta o mocach na poziomie 260km mazda MPS albo focus ST po modach 275km i szukam znowu czegoś ciekawego.
Albo kupić w miarę nowe STI z możliwościa dołożenia 15k do remontu lub kupic leciwego GTka za 1/3 kasy w stosunki do STI i trochę go podłubać.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Fidel pisze:Tak z ciekawości jesteś w stanie mi podrzucić jakieś strony firm z czesciami elementami tuningowymi.
Np tu: http://sklep.4turbo.pl/pol_m_Subaru-318.html
wrong!Fidel pisze: lub kupic leciwego GTka za 1/3 kasy w stosunki do STI i trochę go podłubać
j33mbo, co wrong? Dla mnie klasyki, to najpiękniejsze Imprezy i mi się taki pomysł bardzo podoba.
Może troszkę też dlatego, że nie za moje pieniądze.....

Może troszkę też dlatego, że nie za moje pieniądze.....

Czarownica prawdę Ci powie :D
zofija, w leciwym GTku pieniążki idą na walkę ze starością, a dodatkowe inwestowanie w zrobienie STi to moim zdaniem szaleństwo
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
j33mbo trochę przesadzasz z tą walką ze starością . Fakt ,że trzeba więcej wydać na to co tam powoli się sypie ,ale to nie 30-letni zabytek ,którym można tylko na zloty jeżdzić . Jeżeli jest taka chęć i kasa to myślę ,że to nie jest to wcale głupi pomysł.
U mnie chęć jest ,ale kasy za bardzo nie mam ,żeby coś takiego robić
U mnie chęć jest ,ale kasy za bardzo nie mam ,żeby coś takiego robić

między twoim GT a moim jest chyba 6 lat różnicy, to dużo,
leciwy GT to właśnie taki jak mój
ale inwestowanie w GT rocznik 2000 to już nie taki głupi pomysł, tyle że to już nie leciwe GT
leciwy GT to właśnie taki jak mój
ale inwestowanie w GT rocznik 2000 to już nie taki głupi pomysł, tyle że to już nie leciwe GT

j33mbo pisze: tyle że to już nie leciwe GT![]()
Paaanie, 12 lat auto, toz to juz zlom.
Autocasco nawet na to pewnie dac nie beda chcieli...
Jacek "AMI" Rudowski
AMI, Jak tam Twoj Szuwar - nie utopil sie podczas ostatniej powodzi? 

- Żemol
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
marcyś pisze: Żemol, kurdeż, ale przegląd...
Przegląd jest, ale ta wersja, która mnie interesuje nie jest opisana.