WiS, To rozporzadzenie to jakas lipa. Faceci na filmiku probuja ruszyc pod gorke wg rozporzadzenia i mimo asysty osob trzecich im sie to nie udaje. I nawet na glos sie smieja z tych durnych metod
Noc. Wielki pożar. Siedem jednostek straży pożarnej walczy z żywiołem. Do kierującego akcja podchodzi jakiś facet:
- Jak wam idzie? Nikt ze strażaków nie ucierpiał?!
- Niestety - odpowiada strażak - Dwóch naszych ludzi zostało w płomieniach, a sześciu jest ciężko poparzonych. Ale za to wynieśliśmy z budynku szesnaście osób. Trwa reanimacja...
- Szesnaście osób?! Przecież tam był tylko ochroniarz!
- Skąd pan wie?! Kim pan jest?
- Kierownikiem tego prosektorium...
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą... "Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh
Kruszyn, co do tego skrótu to kiedyś będąc światkiem jak młoda grupka ziomali nawywijała mocno pod sklepem ,gdy wpadła tam policja małolatom szybko rura zmiękła. Jeden z bohaterów miał wtedy taka bluzę z napisem CHWDP i jeden z Policjantów zaczął się dopytywać młodzieńca co znaczy ten napis. Młody się wykręcał jak mógł i w końcu powiedział ,że on nie wie co to znaczy bo mama mu tę bluzę kupiła , na to policjant mu powiedział " Słuchaj to ja ci wytłumaczę co byś wiedział co na piersi nosisz ,a więc ten skrót ma rozwiniecie CHętnie Wypinam Dupę Pedałom" Ziomale zaczęli się śmiać ,a mina kolesia była bezcenna
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"
Chodzi o odcinek telenoweli M jak Miłość, w którym grana przez kilkanaście lat przez Kożuchowską bohaterka ginie w bardzo miałkiej scenie wjechania samochodem w pudła.. Tzn ginie potem, ale scena jest przetragiczna, ale zostało to tak roztrąbione w mediach, że ten odcinek obejrzało 8,5 miliona widzów..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna