Prośba o pomoc w diagnostyce - komputer

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
alepka
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Prośba o pomoc w diagnostyce - komputer

Post 8 lis 2011, o 15:10

Witam
Poszukuję kogoś, kto mógłby wypowiedzieć się na temat loga z mojego Legacy. Któregoś dnia zaświecił się "check", nic się poza tym nie działo. Po przejechaniu ok 50km check zgasł. Po sczytaniu kodów błędów okazało się że zbyt ubogo jest (było). Dziwi mnie tylko taka różnica w korektach: na jednej +25 na drugiej -13. Proszę tez o wytłumaczenie co oznacza bank 1 i bank 3 (czy chodzi tu o "strony silnika")?. Auto to Legacy 2.0 NA 137KM MY 04 LPG Telefex GSI. Dodaję jeszcze przebiegi z lpg i Pb. Jeśli ktoś jest biegły w tych sprawach proszę o wytłumaczenie laikowi o co tu może chodzić.
Załączniki
subarupb_Pb.jpg
subarulpg_LPG.jpg
subaru_log.jpg

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy - Luxus
Polubione posty: 0

Post 14 lis 2011, o 14:26

Jeżeli auto ma LPG to jak przełączysz go na benzynę to ,to gaśnie czy nadal się świeci??
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...

Think. Feel. Drive. Subaru

alepka
0 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Re: Prośba o pomoc w diagnostyce - komputer

Post 14 lis 2011, o 19:27

kontrolka zapaliła się 2 razy. pierwszy raz jakieś 10tkm temu, jechałem na oparach gazu i może dlatego, ale błąd był zbyt uboga mieszanka. Zwaliłem to na pusty bak choć powinno przerzucić na benzynę w taki wypadku. Teraz zapaliła się znowu tym razem przy pełnym zbiorniku. Po przejechaniu jakichś 50km zgasła samoczynnie. Po podpięciu pod kompa w logu błąd zbyt ubogiej mieszanki. Generalnie samochód jeździ ok. Na zimnym silniku zaraz po odpaleniu ma lekkie wariacje ale to 30sek i mu przechodzi (lub lekkie przegazowanie ponad 2000 obrotów). Kontrolka się już nie świeci a przejechałem jakiś 1000km. Dziwią mnie tylko te korekty na benzynie po pierwsze że duże a po drugie że jedne na + a drugie na - . Podobnie na gazie ale to już zwalam na winę instalacji bo przecież ona czyta z kompa od benzyny.

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy - Luxus
Polubione posty: 0

Post 16 lis 2011, o 11:03

A, to ciekawe bo u mnie jest tak że jak mam na benzynie to mi się to nie świeci a jak mam na gazie to zapala mi się i przez cały czas mi się świeci. To może być jakiś problem z instalacją i komp czyta to jako błąd ponieważ gaz nie jest fabryczny tylko doinstalowany.
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...

Think. Feel. Drive. Subaru

ODPOWIEDZ