czy grillowac kazdy moze?
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
Re: czy grillowac kazdy moze?
jak myślicie o tym co ja to takmelinda pisze:czy uwazacie,ze grillowanie jest typowo meskim zajeciem?

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
każda pora dobraKonto usunięte pisze:ale w zimie? grillowanie?
Fajny temat

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Konto usunięte pisze: każda pora dobra![]()
Jeśli w zimie, to tylko facet. W lato chyba też, bo to brudna robota, trzeba rozpalić, potem blisko ognia, czasami można się poparzyć... melinda, jeśli mąż Ci każe grillować, to jesteśmy po Twojej stronie

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
zapytaj jeszcze co melinda ma do sprzedania w związku z tym. Na pewno dobrze Ci doradzi.Konto usunięte pisze: melinda, jeśli mąż Ci każe grillować, to jesteśmy po Twojej stronie

Alan, Alan, Alan!, no pewnie zajebista przecena grilli jest
albo jakaś nowość elektryczna do domu 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan! pisze: zapytaj jeszcze co melinda ma do sprzedania w związku z tym. Na pewno dobrze Ci doradzi.![]()
No też jestem ciekaw. Na początku bym dał głowę, że to bot, ale się odezwał, może jednak ten wątek się ciekawie rozwinie ;)
w kominku kiełbaski się nie usmaży bez wymiany wkładu, masz niby w domu zywy ogień i co najwyżej mozna przez szybe sobie popatrzec za cenie WRXa w dobrym stanie , grill lepszy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
esilon pisze: w kominku kiełbaski się nie usmaży bez wymiany wkładu, masz niby w domu zywy ogień i co najwyżej mozna przez szybe sobie popatrzec za cenie WRXa w dobrym stanie , grill lepszy
Jak się szybkę podniesie to i kiełbaskę da się usmażyć

teoretycznie tak jeżeli ktoś lubi jak mu kiełbaska jedzie w całym domu
kominek elektryczny, gazowy czy biokominek, oto jest pytanie
kominek elektryczny, gazowy czy biokominek, oto jest pytanie

w odpowiedzi na pierwszy post:
jest zajęciem albo męskim (biedny Kruszyn), albo parującym (w sensie coupling)
bo
żadna "ona" grill'a nie ogarnie. to nie jest szowinizm, tylko fakt. trzeba to rozpalić (nasypać wcześniej z dużego worka), zgasić (jeśli trzeba), dorzucić i wiedzieć kiedy, pilnować temperatury, czyli czasem ruszt do góry/do dołu... po prostu: nie.
z drugiej strony
to jest kuchenka. jeśli - biedny samcze - jesteś kucharzem, to nie dość, że wszystko co powyższe, to jeszcze za kuchcika musisz robić.
ale
jeśli NIE jesteś kucharzem, a potrawy z grila (obsługiwanego przez ciebie) robi faaaaajna kucharka, to... coupling, mating, ...ing w zasięgu ręking
tak mówi teoria.

jest zajęciem albo męskim (biedny Kruszyn), albo parującym (w sensie coupling)
bo
żadna "ona" grill'a nie ogarnie. to nie jest szowinizm, tylko fakt. trzeba to rozpalić (nasypać wcześniej z dużego worka), zgasić (jeśli trzeba), dorzucić i wiedzieć kiedy, pilnować temperatury, czyli czasem ruszt do góry/do dołu... po prostu: nie.
z drugiej strony
to jest kuchenka. jeśli - biedny samcze - jesteś kucharzem, to nie dość, że wszystko co powyższe, to jeszcze za kuchcika musisz robić.
ale
jeśli NIE jesteś kucharzem, a potrawy z grila (obsługiwanego przez ciebie) robi faaaaajna kucharka, to... coupling, mating, ...ing w zasięgu ręking
tak mówi teoria.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
esilon pisze: kominek elektryczny, gazowy czy biokominek, oto jest pytanie![]()
monitor sobie wstaw i puszczaj film z palącym się ogniem

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
lepiej kupić jakiś TV smart z wifi, można sobie taki kominek rozpalić wtedy na tarasie, albo w kuchni. Zawsze to przyjemniej, człowiek nieuwiązanyKonto usunięte pisze: monitor sobie wstaw i puszczaj film z palącym się ogniem

technokrataKonto usunięte pisze: monitor sobie wstaw i puszczaj film z palącym się ogniem

qurna chata. oto jest odpowiedźesilon pisze:kominek elektryczny, gazowy czy biokominek, oto jest pytanie

edyta z powodu szybkich AAA:
Alan, Alan, Alan! pisze: Zawsze to przyjemniej, człowiek nieuwiązany![]()
drugi technobardziejkrata

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
damaz, my się z niego nabijamy, Bona chce zwykły, żywy ogień w domu, a ten kombinuje z biokominkami... Świeczkę se wstaw we wnękę Esi 

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Konto usunięte, albo niech kupi w markecie budowlanym taki z żarówką. Bardzo nastrojowe są 

damaz pisze: tak mówi teoria.
damaz, stare przepisy najczęściej zaczynaja sie tak ...
"Weź i poślij dziewkę służebną do komory, aby przyniesła kopę jaj...."
""Weź kopę jaj i dwie silne dziewki do ich ucierania....."
I komu to przeszkadzało ...znaczy dziewki kuchenne ....

Były tez przepisy "bezpieczne dla Inquiza i WiSa ...
weź dwa wiadra wisien bez pestek i baryłke swojskiej okowity............
zakop na trzy miesiące, wykop , przecedź przez płat płótnia lnianego , zlej z powrotem i zakop na sześć miesięcy.....",
No może któryś zrobi ..
.MYŚLIWSKI TRUNEK DO PODUSZKI.W oryginalnym tekście:
"Wziąść garnek polewany mocny półtoragarncowy, włożyć weń 0,5 funta fig,tyleż rodzenek, tyleż daktylow, migdałow na pół przebitych funt i kilkanaście gorzkich, łót cynamonu, kilka goździkow, strączek wanilii, ze trzech cytryn same cedro zestrugać, ze trzy pomarańcze, miodu patoki lipcem zwanej kwartę,; to wszystko zalać mocną wódkę, oblepić, i wstawiwszy do pieca wypalonego, i wstawiwszy do pieca wypalonego, zamknąć na dzień cały - potem na serwetę lub gęste sito przepuścić do wazy."

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
no i gdzie ta melinda się podziała?
bo mnie ciekawość zżera co chciała sprzedać.
próbowałem wyguglać, ale znalazłem tylko przepis na wątróbkę, bez lokacji produktu
próbowałem wyguglać, ale znalazłem tylko przepis na wątróbkę, bez lokacji produktu

hehe,widze,ze wesoła ekipka tu jest:)
romantyk:PSo What! pisze:Konto usunięte, albo niech kupi w markecie budowlanym taki z żarówką. Bardzo nastrojowe są
Pozdrófffffka :P
watrobke z grilla?,a to ciekawe...pewnie sam ja przyrzadzasz.Bergen pisze:no i gdzie ta melinda się podziała?
Pozdrófffffka :P