[S] Yokohama Geolandar GO35 215/55 R17
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
[S] Yokohama Geolandar GO35 215/55 R17
Witam.
Mam do sprzedania komplet opon Yokohama Geolandar GO35 215/55 R17 94V.
Bierznik 6 mm stan idealny.
Prodkcja 2408
Dla zainteresowanych moge zrobić zdjecia w wysokiej rozdzielczosci.
Opony były użytkowane jeden sezon, nie były naprawiane i nie posiadają zadnych uszkodzeń.
Możliwy zakup przez allegro.
800 pln komplet 4 opon.
Pytania na PW
Pozdrawiam.
Mam do sprzedania komplet opon Yokohama Geolandar GO35 215/55 R17 94V.
Prodkcja 2408
Dla zainteresowanych moge zrobić zdjecia w wysokiej rozdzielczosci.
Opony były użytkowane jeden sezon, nie były naprawiane i nie posiadają zadnych uszkodzeń.
Możliwy zakup przez allegro.
800 pln komplet 4 opon.
Pytania na PW
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2011, o 12:01 przez sasklacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [S] Yokochama Geolandar GO35 215/55 R17
Taki wyjątkowy egzemplarzsasklacz pisze: Geolandar GO35 215/55 R17 94V.
Prodkcja 2408

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 310 razy
- Polubione posty: 60 razy
Z przynajmniej dwóch powodów.sasklacz pisze: Tak? A niby dlaczego?
Po pierwsze nie ma takiej marki opon, jak "Yokochama". Jest natomiast "Yokohama".
Świadczy to w sposób oczywisty o wyjątkowości opon.
Po drugie opona ma już przeszło trzy lata - z powodzeniem można ją więc umieścić w muzeum.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
dochodzi do tego jeszcze "bardzo dobre trzymanie tych opon w każdych warunkach"
oraz opinie o tych "balonach" userów i uzytkowników na forach subaru

- So What!
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, czepiasz się. Na kwietnik się doskonale nadają 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
patrz pan debil jestemSo What! pisze:Konto usunięte, czepiasz się. Na kwietnik się doskonale nadają
sprzedałem rok temu 4 szt za 300 zł

a mogłem mieć 4 kwietniki

Re: [S] Yokohama Geolandar GO35 215/55 R17
Dido, kolego mam wrazenie, że nie odczytales poprawnie daty tych opon
Tylko nic mi nie wiadomo żeby w krajach UE był zakaz handlu oponami starszymi niz 3 lata.
Ewentualnie specjalnie dla jednego i drugiego to moge powiedzieć, że opony są z maja tego roku, a dla reszty pozostaje tak jak było 2408, lepiej?
Następnie trzeba zauważyć ze ta oponoa nie jest typową oponą szosową, tak jak Outback nie jest takim pojazdem. Nie jest tez typowo terenowa tak samo jak ten samochoód. Pewnie dlatego był w nie obuty, bo pasują do swojego charakteru.
Dziękuje za takie reklamy, to na pewno jest cos milego i potrzebnego. I ogolnie te opinie są na wysokim poziomie - cos w stylu nie kupuj samochodow na F bo są złe.
Panowie, jeśli nie jesteście zainteresowani zakupem moich opon to dziękuje za wypowiedzi tutaj. I też dziękuje za podbicie tematu
Pozdrawiam.
fakt mój bład - zdarza się, była późna godzinaSo What! pisze: .... Jest natomiast "Yokohama".
A to z jakiego powodu? Co z nią jest nie tak jeśli ma trzy lata. Może podzielisz się swoją dogłębną wiedzą na ten temat kolego? Jakies reakcje chemiczne ktore zachodzą podczas starzenia opony? w jakich warunkach zachodzą takie reakcje itd? Na pewno znasz sie na tym skoro tak piszesz.So What! pisze:Po drugie opona ma już przeszło trzy lata - z powodzeniem można ją więc umieścić w muzeum.
Tylko nic mi nie wiadomo żeby w krajach UE był zakaz handlu oponami starszymi niz 3 lata.
Ewentualnie specjalnie dla jednego i drugiego to moge powiedzieć, że opony są z maja tego roku, a dla reszty pozostaje tak jak było 2408, lepiej?

Zacznijmy od tego ze to nie jest wątek o opiniach.Konto usunięte pisze:dochodzi do tego jeszcze "bardzo dobre trzymanie tych opon w każdych warunkach"![]()
Następnie trzeba zauważyć ze ta oponoa nie jest typową oponą szosową, tak jak Outback nie jest takim pojazdem. Nie jest tez typowo terenowa tak samo jak ten samochoód. Pewnie dlatego był w nie obuty, bo pasują do swojego charakteru.
Dziękuje za takie reklamy, to na pewno jest cos milego i potrzebnego. I ogolnie te opinie są na wysokim poziomie - cos w stylu nie kupuj samochodow na F bo są złe.
Panowie, jeśli nie jesteście zainteresowani zakupem moich opon to dziękuje za wypowiedzi tutaj. I też dziękuje za podbicie tematu

Pozdrawiam.
- So What!
- 6 gwiazdek
Miałem Geolandery w Foresterze. Opony były beznadziejne od nowości. Z czasem było już tylko gorzej.sasklacz pisze: A to z jakiego powodu? Co z nią jest nie tak jeśli ma trzy lata. Może podzielisz się swoją dogłębną wiedzą na ten temat kolego? Jakies reakcje chemiczne ktore zachodzą podczas starzenia opony? w jakich warunkach zachodzą takie reakcje itd? Na pewno znasz sie na tym skoro tak piszesz.
Jeżeli zaś chodzi o starzenie się opony to rzeczywiście w przypadku w miarę świeżych opon letnich ma to niewielkie znaczenie, w przypadku opon zimowych - spore.
W pełni się z Tobą zgadzam - sprawuje się kiepsko zarówno na asfalcie, jak i w terenie. Niestetysasklacz pisze: Następnie trzeba zauważyć ze ta oponoa nie jest typową oponą szosową, (...) Nie jest tez typowo terenowa

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
sasklacz, nie potrzebnie łapiesz ciśnienie
to forum jest specyficzne to po 1
po 2 jak mawia Pan Piter-wszystko znajdzie swojego nabywcę
up.
to forum jest specyficzne to po 1
po 2 jak mawia Pan Piter-wszystko znajdzie swojego nabywcę

up.

sasklacz pisze: Dido, kolego

Mam warkoczyki

Koledzy powiedzieli już wszystko o tych wspaniałych oponach

A ja mam i na dodatek mam, śmiem twierdzić największy na forum, skład tych oponSo What! pisze: Miałem Geolandery w Foresterze

Niestety kwietniki nie pasują do otoczenia

O dobre imię Forestera będę walczyć jak lwicasasklacz pisze: nie kupuj samochodow na F bo są złe.

Voila, cała przyjemność po naszej stroniesasklacz pisze: dziękuje za podbicie tematu![]()

Może to i racja, ale nie lubie jak ktos mnie napada bez powoduKonto usunięte pisze: nie potrzebnie łapiesz ciśnienie

Kolego nie znasz ich przeznaczenia. To nie są opony szosowe i spisują slabiej asfalcie. Są to opony w lekki teren - drogi gruntowe itp - na asfalcie spisują sie lepiej niz terenowe opony, a w lekkim terenie lepiej niz opony na szose. Wlasnie z tego powodu twoja opinia jest niemiarodajna zupełnie. Nie zrozum mnie zle kolego, ale nie zdawałeś sobie sprawy czym jeździsz.So What! pisze: Miałem Geolandery w Foresterze. Opony były beznadziejne od nowości. Z czasem było już tylko gorzej........
.....W pełni się z Tobą zgadzam - sprawuje się kiepsko zarówno na asfalcie, jak i w terenie. Niestety....
Nic tu konkretnego nie napisałeś.... Z jakiego powodu dla zimowek ma to wieksze znaczenie? Po ilu latach (moze miesiacach, a moze dekadach) dochodzi do zmian w oponach ktore mają odczuwalny wpływ na ich właściwości jezdne? W jakich warunkach to następuje?So What! pisze: Jeżeli zaś chodzi o starzenie się opony to rzeczywiście w przypadku w miarę świeżych opon letnich ma to niewielkie znaczenie, w przypadku opon zimowych - spore.
Heh Sorki nie wiedzialem, ale teraz już wiem dlaczego So What! tak pośpieszył z pomocąDido pisze:![]()
Mam warkoczyki![]()

Wybacz, ale powiedzieli tyle co nic :)Dido pisze:Koledzy powiedzieli już wszystko o tych wspaniałych oponachDo kompletu dodam jeszcze wyjątkowy "bierznik"
A Fordy, Fiaty i Francuskie?Dido pisze: O dobre imię Forestera będę walczyć jak lwica![]()

Po mojej tez w sporej częsciDido pisze:Voila, cała przyjemność po naszej stronie

Nie chce żeby to zabrzmiało zarozumiale, ale może jestem nowy na forum, ale to nie znaczy, że nic nie wiem o motoryzacji tudzież o oponach

Ale post mi sie wymsknął długaśny

- So What!
- 6 gwiazdek
W takim razie napiszę jaśniej. Lepiej wystaw te opony np. na allegro, bo na tym Forum, ani forum SIP chętnych na raczej nie znajdziesz.sasklacz pisze: Wybacz, ale powiedzieli tyle co nic :)
Z życzliwości to piszę, żebyś się niepotrzebnie ze sprzedażą nie męczył.
spoko , ja nie odebrałem tego jako zarozumiałośćsasklacz pisze: Nie chce żeby to zabrzmiało zarozumiale, ale może jestem nowy na forum, ale to nie znaczy, że nic nie wiem o motoryzacji tudzież o oponach

ja tu kiedys piekne felgi stalowe sprzedałem więc i na geolandery może byc chętny, majsterkowicz jakiś na przykład

- eddie_gt4
- 4 gwiazdki
- Auto: zono-woz FXT MY'16 & daily WRX MY'15 & fun-car Celica GT-Four MY'96
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
dlaczego to?So What! pisze:W takim razie napiszę jaśniej. Lepiej wystaw te opony np. na allegro, bo na tym Forum, ani forum SIP chętnych na raczej nie znajdziesz.sasklacz pisze: Wybacz, ale powiedzieli tyle co nic :)

ja swego czasu na Forum SIP kupilem kilkuletnie G900 ze sladowym przebiegiem za... flaszke Belwederskiej gorzalki

Jezdzic nie umiem, ale bardzo lubie 

A dziękuje. Nie męcze ani troche. Zawiesiłem i jestSo What! pisze: W takim razie napiszę jaśniej. Lepiej wystaw te opony np. na allegro, bo na tym Forum, ani forum SIP chętnych na raczej nie znajdziesz.

- So What!
- 6 gwiazdek
Informacja in fine wiele wyjaśniaeddie_gt4 pisze: ja swego czasu na Forum SIP kupilem kilkuletnie G900 ze sladowym przebiegiem za... flaszke Belwederskiej gorzalki![]()

To zależy. Po mieście najchętniej jeżdżę na skuterzesasklacz pisze: A powiedz tak z ciekaweości na czym obecnie jeździsz w lecie i zimie?

Proszę bardzo. Może się tutaj zadomowisz. Niekoniecznie w samym tylko dziale Kupię/Sprzedamsasklacz pisze: A dziękuje. Nie męcze ani troche. Zawiesiłem i jest![]()

Korzystam z tego forum od jakegos czasu. Jest tu wiele ciekawych informacji. Po prostu nie pisalem nic. A calkiem smiesznyz zart z tym skuterem, ale to za malo zeby sie wymigac od odpowiedzi 

sasklacz,
Geolandery okropnie piszczą podczas manewrów na pokrytych żywicą posadzkach piętrowych parkingów przy galeriach handlowych i nowoczesnych biurowcach klasy A...
dlatego zaskarbiły sobie fatalną opinię wśród bardzo licznej grupy użytkowników Foresterów i Outbacków.
Jednak spoko, jeśli ktoś przemieszcza się głównie po jakiś prowincjonalych dziurawych czy wręcz polnych drożynach...
i przy tym nie traktuje swojego auta jak N-grupowej rajdówki,
to nie popełni błędu kupując sobie te opony, szczególnie gdy jest okazja nabyć je za niewielkie pieniądze.
Geolandery okropnie piszczą podczas manewrów na pokrytych żywicą posadzkach piętrowych parkingów przy galeriach handlowych i nowoczesnych biurowcach klasy A...
dlatego zaskarbiły sobie fatalną opinię wśród bardzo licznej grupy użytkowników Foresterów i Outbacków.

Jednak spoko, jeśli ktoś przemieszcza się głównie po jakiś prowincjonalych dziurawych czy wręcz polnych drożynach...
to nie popełni błędu kupując sobie te opony, szczególnie gdy jest okazja nabyć je za niewielkie pieniądze.
- So What!
- 6 gwiazdek
Zimą: Continental ContiWinterContact TS830sasklacz pisze: A calkiem smiesznyz zart z tym skuterem, ale to za malo zeby sie wymigac od odpowiedzi![]()
Latem: Bridgestone RE 050A
W Forku zmieniłem seryjne Geolandery na Continental ContiPremiumContact 2. Chodzi oczywiście o opony letnie.
Tez mam Potenza`e - to dobre gumy. Na zime chyba Dunlopy 3D zakupie, żeby sprawdzić. Wacham sie bo myslałem też o SottoZero - jeździlem na nich ale w wiekszym rozmiarze.
Też zmieniłem Geolandary (jak to brzmi
), bo jeżdze tylko po szoasch, ale sprawdzalem Yokohame po polnych drogach i na lekko piaszczystym terenie i te opony naprawde tam sie sprawdzają. Dla kogoś kto używa autko w takich warunkach to dobre rozwiązanie.
Z tego co zauważyłem robi sporą róznice odpowiednio dobrany indeks nośności.
Też zmieniłem Geolandary (jak to brzmi

Z tego co zauważyłem robi sporą róznice odpowiednio dobrany indeks nośności.
- eddie_gt4
- 4 gwiazdki
Лукашэнка pisze: (...) jeśli ktoś przemieszcza się głównie po jakiś prowincjonalych dziurawych czy wręcz polnych drożynach...
it's a bargain!sasklacz pisze: (...) Bierznik 6 mm stan idealny.
Prodkcja 2408
800 pln komplet 4 opon (...)

eddie_gt4, Nie wiem czy mowisz powaznie czy nie, ale w kazdym badź razie jak sie chcesz targować to konkretniej prosze 

- eddie_gt4
- 4 gwiazdki
sasklacz, niestety 215/55-R17 to nie moj rozmiar... 

eddie_gt4,
troche jestem rozczarowany, bo liczyłem, że pokażesz how to bargain for it.

troche jestem rozczarowany, bo liczyłem, że pokażesz how to bargain for it.