Ano właśnie. Powiedzmy że poszedłem na horror. A wyszło coś niecodziennego. Polecam. Tylko idź jak ja - z bomby.zofija pisze: Bergen, a co to za gatunek filmu, tak ogólnie?
W kolejce do kina
Re: W kolejce do kina
wczoraj obejrzałem sobie "Czarny Czwartek" i jestem pod wielkim wrażeniem (może gra co niektórych aktorów nie za bardzo) ale sama historia wgniotła mnie w fotel

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Po moim kontakcie z tym filmem mam dwie konkluzje:burat pisze: wczoraj obejrzałem sobie "Czarny Czwartek" i jestem pod wielkim wrażeniem (może gra co niektórych aktorów nie za bardzo) ale sama historia wgniotła mnie w fotel![]()
![]()
1. Małaszyński powinien dostać Oskara - nikt tak pięknie nie leży na drzwiach przez cały film.

2. Film był w Polsce z tego co wiem odebrany bardzo lokalnie. W Warszawie dzień po premierze byłem w kinie na seansie o 21 (może późna godzina) i na sali było może z 6-10 osób.
Teściowa chciała iść w Gdyni i okazało się, że bilety były wyprzedane na 3 tygodnie do przodu. Mnie osobiście historia nie dotknęła, ale babcie mojej narzeczonej mieszkały blisko tych wydarzeń i mówią, że na prawdę wyglądało to jeszcze gorzej....
"Służące" obowiązkowo do obejrzenia
. Piękny, poruszający film, łzy leją się same momentami.
Nie powiem, Hollywood mnie zaskoczył

Nie powiem, Hollywood mnie zaskoczył

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
To ja się jednak nie wybioręDoxa pisze:"Służące" (...) Piękny, poruszający film, łzy leją się same momentami.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
So What! pisze: To ja się jednak nie wybiorę![]()
Gbur. Wziąłbyś czasem żonę do kina na romantyczny film

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Konto usunięte, czekam na Twoje recenzjeKonto usunięte pisze: Gbur. Wziąłbyś czasem żonę do kina na romantyczny film![]()

I radio jej włączył po drodze.Konto usunięte pisze:Gbur. Wziąłbyś czasem żonę do kina na romantyczny filmSo What! pisze: To ja się jednak nie wybiorę![]()

czarne jest piękne...
Ostatni obejrzałem sobie film "Drive" i jak ktoś lubi tematy typu "Znikający punkt" to polecam no i muzyka rewelacja

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
burat pisze: Ostatni obejrzałem sobie film "Drive" i jak ktoś lubi tematy typu "Znikający punkt" to polecam no i muzyka rewelacja![]()
![]()
![]()
![]()
Dopiero?

Obejrzałem właśnie remake "Świtu żywych trupów" z 2005 roku.
Oto recenzja:

Takiej ustawicznej rąbanki od pierwszych minut filmu do ostatnich nie widziałem od czasu "Wrót do piekieł" z 2009.
Oto recenzja:

Takiej ustawicznej rąbanki od pierwszych minut filmu do ostatnich nie widziałem od czasu "Wrót do piekieł" z 2009.
"Spadkobiercy" z Dżordżem Klunejem

Nie wiem, za co dostał aż 5 nominacji do Oskara
. W porównaniu z ubiegłorocznym "Czarnym łabędziem" wypada bladziutko. W moim przekonaniu
Książki nie czytałam. I nie zamierzam

Nie wiem, za co dostał aż 5 nominacji do Oskara

Książki nie czytałam. I nie zamierzam

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Obejrzeliśmy dziś z małżonką film pt. Nietykalni zarekomendowany przez pewną sympatyczną ekspedientkę (o szczegóły pytać sąsiada
) z pobliskiego sklepu .
Genialny

Genialny

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Gdyby był, to bym się tak nie wynudziła

burat, może być śmiesznie 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn, nom i jeszcze mam wiarę w to...
Link: http://www.youtube.com/watch?v=ExPKUf0ZHtU
może być śmieszne jak pierwsze trzy

Link: http://www.youtube.com/watch?v=ExPKUf0ZHtU
może być śmieszne jak pierwsze trzy

burat, ambitne to nigdy nie było ale dobre na odmóżdżenie po tygodniu pracy 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Link: http://www.youtube.com/watch?v=Y4EZULqhP2E
Trzeba Arno zapytać czy lektorzy będą składni łacińskiej używać z akcentem mówiąc?

Bergen, dobre nawet mojego młodszego szkodnika zainteresowało mocno 

Szkoda tylko że, jak to często w naszym dziwnym kraju bywa, polski tytuł jest porażkąburat pisze: Bergen, dobre

łoooo, kilka fragmentów mój starszy obejrzał z wywieszonym jęzorem (cholera, chyba nie dlatego, że gustuje w animowanych laskach
)... filmik zapowiada się nieźle.
Olać tytuł, choć zgadzam się z Kowalskym,

Olać tytuł, choć zgadzam się z Kowalskym,