Gasniecie na zimnym silniku

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Gasniecie na zimnym silniku

Post 21 lis 2011, o 11:44

Nigdy nie rozbierałem NA > 98, ale do teraz dałbym się pokroić że do 96 hydraulika, od 99 płytki. Jesteś pewny Pablo?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubione posty: 0

Post 21 lis 2011, o 13:04

no ustalcie zeznania bo dla mła to ważne :-(

:mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
Polubił: 1 raz

Post 21 lis 2011, o 13:28

Bergen, na 100% :) Zajrzyj pod dekielek w Srebrzanie. W 99-> jest tak samo jak u Ciebie.

A tu dowód -> MY 96-> http://opposedforces.com/parts/impreza/ ... tration_2/

A tu 2,0 N/A SOHC w budzie GD `00 -> http://opposedforces.com/parts/impreza/ ... tration_2/

Czyli bez zmian :-)

A przed 96 faktycznie hydraulika.

Natomiast płytki masz w DOHC N/A i turbo.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 21 lis 2011, o 15:23

pablonas pisze: A przed 96 faktycznie hydraulika.

Yes, yes, yes. :mrgreen:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 21 lis 2011, o 15:43

Ooo, Pablo pod dekielki srebrzany ('97) żem zaglądał już nie raz. Ale pod późniejsze już nie i w sumie mnie to nie interesowało. Ale już wielokroć padało na forumie że płytki i płytki, to sobie coś tam zakodowałem że płytki, dzięks za wyprostowanie :thumb:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 21 lis 2011, o 22:15

zajber78 pisze:Witam ponownie mam pytanko do obk h6 czy auto ci gaslo i czy czasami chodzilo tak jakby na 3 garach i dlaczego trzeba regulowac zawory nie sa hydrauliczne?
nie wiem jaka regulacja jest w Twoim - chłopaki juz to pewnie rozkminili tutaj że można ręcznie. U mnie niestety to jest kwestia wyciągania silnika - ja mam gorzej ;-)
przy niewyregulowanych zaworach auto gaśnie często nie zaraz po zapaleniu, tylko po przejechaniu kilku km i wtedy rzeźnia żeby go odpalić... bo się po prostu zalewa. a to że nierówno chodzi i trzęsie całym autem - to wtedy norma. Już zapomniałem jak to było :-)
Nie odpowiedziałeś czy wywala Ci błędy - misfire na cylindrach powinieneś doświadczyć, będziesz miał 100% pewność, ale nawet jeżeli nie - to regulacja zaworów przywróci mu ducha, usłyszysz nowe brzmienie silnika
i rób to w polsce - za gramanicą to koszt taki sam jak u nas, tylko że zamiast w złotówkach, płacisz w walucie
rzuć temat na forum na swoje okolice - na pewno dostaniesz pare sugestii dotyczących "rozsądnych" warsztatów

pozdro
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

zajber78
0 gwiazdek
Auto: Imreza

Post 21 lis 2011, o 23:06

Dzieki koledzy za wsparcie auto zaprowadzilem do scoobi world podobno spece od subaru zostalem przyjety nawet niezle kilka pytan i autko zostalo powiedzialem ze niechce go dopuki nie zrobia napisze co bylo z autem nie tak pozdrawiam

zajber78
0 gwiazdek
Auto: Imreza

Post 29 lis 2011, o 19:54

Witam wszystkich , tak jak przypuszczalem moje slowo sie sprawdzilo ze w angli nie ma mechanikow to poprostu cieniasy z komputerami autko stalo w serwisie ponad tydzien i nic nie zrobili nie wiedza co jest najpradopodobniej zawory co juz koledzy wiedzieli na forum bez komputerow hehehe czy jest ktos kompetentny w okolicach lodzi do naprawy subaru i czy ewentualnie podjol by sie ustawienia zaworow w razie potrzeby.? Prosze poleccie kogos naprawde dobrego bo mam dosc placenia za nic

ODPOWIEDZ