Jak rozebrać przełącznik szyb Legacy III
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
wojto79
- 0 gwiazdek
- Auto: Legacy '99 M/T srebrne kombi Antyk 1.8 '90 M/T sedan
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jak rozebrać przełącznik szyb Legacy III
Witam,
nie działa mi podświetlenie guzika z napisem auto i chciałem to wymienić, czy ktoś to ustrojstwo rozbierał?
Chodzi o to jak dojść do żaróweczki (diody).
Pozdrawiam.
Kuba
nie działa mi podświetlenie guzika z napisem auto i chciałem to wymienić, czy ktoś to ustrojstwo rozbierał?
Chodzi o to jak dojść do żaróweczki (diody).
Pozdrawiam.
Kuba
Re: Jak rozebrać przełącznik szyb Legacy III
a ja wieszczę że nie ma czegoś takiego jak niewymienna żaróweczka 

-
wojto79
- 0 gwiazdek
Witam,
dzięki za odpowiedzi, link to legacy II, ale w III też się rozbiera a żaróweczkę trzeba wlutować, tylko przy rozbieraniu przycisków łatwo je połamać
Pozdrawiam.
dzięki za odpowiedzi, link to legacy II, ale w III też się rozbiera a żaróweczkę trzeba wlutować, tylko przy rozbieraniu przycisków łatwo je połamać

Pozdrawiam.
wojto79, opisz operację dokładniej, żeby było dla przyszłych pokoleń 

Tak mi się coś kołatało po głowie że manual nie przewiduje wymiany . W manualu jest chyba wymiana całości . Popieram postulat Bergenawojto79 pisze:Witam,
dzięki za odpowiedzi, link to legacy II, ale w III też się rozbiera a żaróweczkę trzeba wlutować, tylko przy rozbieraniu przycisków łatwo je połamać![]()
Pozdrawiam.
-
wojto79
- 0 gwiazdek
Spoko jak będę miał chwilę to zrobię jakiegoś manuala.
Mam też propozycję aby zrobić dział pt manuale - na wielu forach jest coś takiego i jest bardzo przydatne.
Pozdrawiam.
Mam też propozycję aby zrobić dział pt manuale - na wielu forach jest coś takiego i jest bardzo przydatne.
Pozdrawiam.
Wcześniej kliknąłem z rozpędu "edytuj" zamiast "cytuj", przepraszam za zamieszanie.wojto79 pisze: Mam też propozycję aby zrobić dział pt manuale - na wielu forach jest coś takiego i jest bardzo przydatne.
Pozdrawiam.
Linki do różnych takich znajdziesz w FAQ. Mogło być więcej, ale ostatnio serwer nam się buntuje i nie można dodać nowych linków.
Rozebrałem dziś wymieniony przełącznik, zrobiłem kilka fotek i podzieliłbym się doświadczeniami ale nie wiem jak to zrobićBergen pisze: opisz operację dokładniej, żeby było dla przyszłych pokoleń

Jak wrzucisz fotę na stronę http://imageshack.us/ to po lewej stronie będziesz miał coś takiego jak "miniatura na forum".

W okienku obok będzie taki kod:
Jak wkleisz go w treści wiadomości na forum to uzyskasz coś takiego:

Potem wrzuć kolejne zdjęcie i powtórz wklejanie i tak dalej.

W okienku obok będzie taki kod:
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/210/1316176819233.jpg/][IMG]http://img210.imageshack.us/img210/2160/1316176819233.th.jpg[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Potem wrzuć kolejne zdjęcie i powtórz wklejanie i tak dalej.
Dzięki za instrukcje. W tygodniu mam mase roboty ( święta nadchodzą) ale w weekend postaram sie wysmażyć kilka wskazówek

To druga już próba wklejania fotek.... i wygląda mi że fotki mini przeszły i widać narazie o jaki przełącznik chodzi

Teraz większa focia. Po odkręceniu wierzchniej obudowy mamy goły zespół pstryczków. W zaznaczonych miejscach są haczyki które podważając pozwolą zdjąć dolną pokrywke. Do tej pory idzie łatwo

Teraz najtrudniejsze zadanie : brutalne wyrywanie przycisków

To jeden z klawiszy od spodu. Strzałki pokazują gniazda haczyków które łączą klawisz z przełącznikiem. W każdym klawiszu są cztery takie. Przy wyrywaniu kilka z tych gniazdek nie wytrzymało i musiałem kleić

Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, o 00:37 przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wojto79
- 0 gwiazdek
Witam,
Super fotki! Mi tego właśnie brakowało do calego manuala, no i trochę czasu. Co do rozebrania, to mam dwie uwagi, może komuś się przydadzą:
Ja miałem problem z wypięciem kostki - uszkodzony był ten języczek, który blokuje kostkę, trzebabyło go odpowiednio wcisnąć, co do wyrywania przycisków to jest to na pewno jedyny sposób, u mnie na 4 przyciski pękł jeden zaczep - nie kleiłem i trzyma super.
Dodatkowo może warto przeczyścić styki od guzików, żeby na dłuższy czas nie trzeba było ustrojstwa rozbierać.
Jeszcze raz napiszę, że fajnie jak przy nietypowych naprawach będziemy coś takiego robili będzie dla potomności!
Pozdrawiam.
Super fotki! Mi tego właśnie brakowało do calego manuala, no i trochę czasu. Co do rozebrania, to mam dwie uwagi, może komuś się przydadzą:
Ja miałem problem z wypięciem kostki - uszkodzony był ten języczek, który blokuje kostkę, trzebabyło go odpowiednio wcisnąć, co do wyrywania przycisków to jest to na pewno jedyny sposób, u mnie na 4 przyciski pękł jeden zaczep - nie kleiłem i trzyma super.
Dodatkowo może warto przeczyścić styki od guzików, żeby na dłuższy czas nie trzeba było ustrojstwa rozbierać.
Jeszcze raz napiszę, że fajnie jak przy nietypowych naprawach będziemy coś takiego robili będzie dla potomności!
Pozdrawiam.