Koniec świata szwoleżerów
Re: Koniec świata szwoleżerów
tablet że lans? a z jakiej niby paki? taki sam sprzęt i taka sama nowość jak kiedyś najzwyklejszym komputer 20 lat temu. i nikt dziś nie powie, że komputer sł¨ży do lansu. Za chwilę tablety będzie miał każdy z holograficzną klawiaturą albo inną cholerą i co? wtedy też lans będzie?
Lansem będzie nie mieć, tak jak dziś komórki.
A dla dam iPady najlepsze ze wszystkiego. Rozumieją, potrafią użyć... wiem co mówię.
A jak ktoś głupi, to się z tym obnosi. Albo robi se z tego świątynię.
Prawdę mówiąc w czasach kiedy w zasadzie wszystko jest na wyciągnięcie ręki, to PYTAM JA WAS, na czym może polegać lans? Przecież nawet można wziąć kredyt i kupić debilnie drogi samochód, spłacać go latami, ale szpanować... jest wszystko pod reką. W jakim celu.
Lansem będzie nie mieć, tak jak dziś komórki.
A dla dam iPady najlepsze ze wszystkiego. Rozumieją, potrafią użyć... wiem co mówię.
A jak ktoś głupi, to się z tym obnosi. Albo robi se z tego świątynię.
Prawdę mówiąc w czasach kiedy w zasadzie wszystko jest na wyciągnięcie ręki, to PYTAM JA WAS, na czym może polegać lans? Przecież nawet można wziąć kredyt i kupić debilnie drogi samochód, spłacać go latami, ale szpanować... jest wszystko pod reką. W jakim celu.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno pisze: W jakim celu.
Zawsze w tym samym. Żeby sąsiada wkurzyć.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Arno pisze: Prawdę mówiąc w czasach kiedy w zasadzie wszystko jest na wyciągnięcie ręki, to PYTAM JA WAS, na czym może polegać lans? Przecież nawet można wziąć kredyt i kupić debilnie drogi samochód, spłacać go latami, ale szpanować... jest wszystko pod reką. W jakim celu.
Nic dodać nic ująć. Piękna moim zdaniem definicja lansu:
Lans jest to kupowanie rzeczy, których nie potrzebujesz, za pieniądze, których nie masz aby zaimponować osobom, które i tak cię nie lubią.
So What! pisze: Dla jednych to żałosne, dla innych - lans.
A to nie to samo z grubsza?

- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Niektórzy kupuja bo potrzebują ,a inni najpierw kupują i pózniej szukają na siłę zastosowania .Taka różnica 

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Nie. Żaden lans vs. może być lans.Konto usunięte pisze:
A to nie to samo z grubsza?![]()
No właśnie nie dawali. Tylko prawo pierwokupu za ,,no-chyba-cię-pojebało'' luidorów.Alan, Alan, Alan! pisze: Jedyne co kojarzyłem, to, że dawali do tego abonament na skrzynię biegów.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
+1Arno pisze: A jak ktoś głupi, to się z tym obnosi. Albo robi se z tego świątynię.
+1Konto usunięte pisze: Lans jest to kupowanie rzeczy, których nie potrzebujesz, za pieniądze, których nie masz aby zaimponować osobom, które i tak cię nie lubią.
niedawno szukałem tabletu, stanęło na telefonie - nie jakimś wypasionym, normalny zwykły smart. Po prawie 2 miesiącach nabrałem pewności, że przy okazji kupowania gadżetów będzie i tablet - także jakiś zwykły. Bardzo wygodne urządzenie na kibel, na fajka i na kanapę - telefon o ciupinkę za mały.
a i używam tapatalka od ponad miesiąca

Będę bronił gadżeciarstwa jak niepodległości. O!danikl pisze:Niektórzy kupuja bo potrzebują ,a inni najpierw kupują i pózniej szukają na siłę zastosowania .Taka różnica

czarne jest piękne...
o ile dobrze pamiętam, to kiedyś ten tekst (cytat z kogoś znanego) robił za definicję snobizmu. ale... co za różnicaKonto usunięte pisze:Lans jest to kupowanie rzeczy, których nie potrzebujesz, za pieniądze, których nie masz aby zaimponować osobom, które i tak cię nie lubią.

a z tym tabletem, to właśnie o to mi chodzi, że - według mnie - jak chcesz mieć komputer, to używaj laptopa (albo komputera), jak chcesz mieć coś pod rękę, to smartfon jakiś, z większym ekranem.
a tablet, jest ani poręczny ani komputer, za to ma (zazwyczaj) zajebisty futerał.
no, tutaj się odrobinę broni, ale - to już moja stetryczała natura do głosu dochodzi - wolę papierową książkę. najlepiej grubą, bez obrazków, i w którą mogę się zatopić.Alan, Alan, Alan! pisze:Bardzo wygodne urządzenie na kibel, na fajka i na kanapę
(specjalnie to napisałem, żeby podkreślić, że czytam analogowe książki. taki lans.)

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
A jak papier miękki to już 2w1damaz pisze:no, tutaj się odrobinę broni, ale - to już moja stetryczała natura do głosu dochodzi - wolę papierową książkę. najlepiej grubą, bez obrazków, i w którą mogę się zatopić.Alan, Alan, Alan! pisze:Bardzo wygodne urządzenie na kibel, na fajka i na kanapę

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
nie mam kina domowego, ekspresu do kawy,nie mam DVD ( poza tym w kompie), nie mam nawet laptoka
zapewne nikogo to nie obchodzi ale przyjemnie sobie tak z rana lansnąć
edit:byłbym zapomniał: telewizor mam kineskopowy

zapewne nikogo to nie obchodzi ale przyjemnie sobie tak z rana lansnąć

edit:byłbym zapomniał: telewizor mam kineskopowy

Bo tam widać do tych Kielc, to cywilizacja jakoś wolniej dociera

Czarownica prawdę Ci powie :D
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
u mnie mało wygodne, mam 17"damaz pisze: jak chcesz mieć komputer, to używaj laptopa (albo komputera)
robisz jeden błąd, tablet to dla Ciebie iPad 10"damaz pisze: a tablet, jest ani poręczny ani komputer

większe rozsądne smartphony są drogie, stanowczo za drogie jak na sprzęt, który w Wiśni przyy pierwszej okazji wyląduje z hukiem na glebiedamaz pisze: jak chcesz mieć coś pod rękę, to smartfon jakiś,

snobesilon pisze:telewizor mam kineskopowy

rzeczywiście, o 5" tablecie nie pomyślałem. na szczęście tamten, który mnie sprowokował to był chyba ten 10", więc argument nieporęczności został utrzymany.Alan, Alan, Alan! pisze:robisz jeden błąd, tablet to dla Ciebie iPad 10"Są różne, 5", 7" i właśnie takie bym brał pod uwagę. Miałem wziąć 5" Dell Streak, ale jako telefon to już trochę duża cegła.
jak mi się odmieni i zapragnę lansu (tableta (czy też tabletu), w sensie), to się zgłoszę na lekcje.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
damaz, słyszałem, że nowy Galaxy Note też nie jest zbyt poręczny jako telefon (5,3 cala przekątnej). 

Chloru, luz. Moda się dostosuje. Wystarczą luźne spodnie z wielkimi kieszeniami i już jest poręczny. 

czarne jest piękne...
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Moim zdaniem 4,3 w SGSII w zupełności wystarcza. Jako telefon (w miarę poręczny) i do przeglądania netu na kanapie.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
teraz będzie przynajmniej jakieś wytłumaczenie dlaczego małolaty śmigają z gaciami zsuniętymi z tyłkavibowit pisze: Chloru, luz. Moda się dostosuje. Wystarczą luźne spodnie z wielkimi kieszeniami i już jest poręczny.

Galaxy Note to połączenie tel i tabletu, coś jak ten Dell. I imo ma sens jeżeli na codzień nosimy zwykły mały tel za 300, a wg potrzeb przekładamy kartę

dokładnie tak, chociaż jak na moje barbarzyńskie podejście do rzeczy nie przytwierdzonych na stałe do ciała jest za drogi.Godlik pisze: Moim zdaniem 4,3 w SGSII w zupełności wystarcza.
przekładanie karty jest zupełnie bez sensu. miało by to jakiś tam sens, gdyby był jakiś klon karty.
Jak mam nosić 2 urządzenia i żonglować kartą by mieć telefon i trochę za duży telefon to już wolę telefon i ultrabooka.
Jak mam nosić 2 urządzenia i żonglować kartą by mieć telefon i trochę za duży telefon to już wolę telefon i ultrabooka.

czarne jest piękne...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
nie nosić. Ja początkowo zakładałem plan, że na podróże przekładam a do plucia w słuchawkę na codzień 99% dni w roku używam małego gracika za 300 pln. No ale w życiu bym nie żonglował kartą, za dużo robotyvibowit pisze: Jak mam nosić 2 urządzenia

Alan, Alan, Alan!, hmmm. Kupować urządzenie, bo niby wygodne i używać przez 3,65 dnia w roku. Bez sensu. 

czarne jest piękne...
- Chloru
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan! pisze: który w Wiśni przyy pierwszej okazji wyląduje z hukiem na glebie No tak mam
Wymyslili juz bardzo zmyslne uchwyty samochodowe do tych zabawek

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
oj, ale się dowaliłeś. Nie chce mi się rozpisywać i nie mam zamiaru się tłumaczyć. Przyjmij argument "bo tak" :p
a tak, użyłem raz czy dwa uchwytu. Za dużo noszenia tego wszystkiego. Pakowanie, rozpakowywanie, przyklejanie odklejanie. Może dlatego mi podróże zajmują mniej czasu. Nie mam przygotowywania do opuszczenia lotniska i całej procedury startowej :pChloru pisze: Wymyslili juz bardzo zmyslne uchwyty samochodowe do tych zabawek