Przepisy i przypisy

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 14 paź 2011, o 00:04

leon pisze: Sweter na drutach też potraficie ?

Jaki tylko chcesz ,klient nasz Pan :mrgreen: W końcu nic nie jest droższe od pieniędzy :evilgrin:

:mrgreen:
liwit pisze: Kruszyn, chętnie przytulę ze 3 porcje, pychotka :->
edit: z każdego rodzaju :mrgreen:

Za pózno , rrosiak, wszystkie zjadł :mrgreen:


Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: W-wa, Kutno
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 14 paź 2011, o 07:57

Kruszyn pisze: Za pózno , rrosiak, wszystkie zjadł

Nie wierz mu, nawet gdybym się nie struł (dobre pierożki kurna chata :evil: ), to bym nie podołał. Tym bardziej, że kazali płacić jakieś straszne pieniądze, biznesmeni psia mać :x


;-) :mrgreen:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 14 paź 2011, o 08:02

rrosiak pisze: nawet gdybym się nie struł (dobre pierożki kurna chata

sprawdziłes terrarium? wszystko jest ? :mrgreen:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: W-wa, Kutno
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 14 paź 2011, o 08:05

esilon pisze: sprawdziłes terrarium, wszystko jest ?

Przewidziałem taki scenariusz i wcześniej zmieniłem miejsce ukrycia :whistle:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 14 paź 2011, o 08:07

to może jakis koci kłaczek :giggle:

jak ten kot Kruszyna ma, Alik może? :mrgreen:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: W-wa, Kutno
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 14 paź 2011, o 08:14

esilon pisze: to może jakis koci kłaczek

Aaaaaaaaaa w tym sensie, myślałem, że pytasz o flaszkę z terrarium :lol:
esilon pisze: jak ten kot Kruszyna ma, Alik może?
Grado ma się dobrze, więc to coś innego :-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Dido
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Lokalizacja: Z tej samej wsi
Auto: To samo stado
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Przepisy i przypisy

Post 14 paź 2011, o 13:50

Kruszyn pisze: Za pózno , rrosiak, wszystkie zjadł :mrgreen:
Kruszynku, na pewno trochę zamroziłeś ;-) , więc poprosimy jutro, na drugie śniadanko ruskie z kefirkiem :thumb:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 31 paź 2011, o 15:19

Kto robił pigwówkę? Przywiozłem troszkę owoców, spiryt też jest i trzeba to zusamen do kupy teraz :razz:
Jedni radzą najpierw cukier, inni najpierw spiryt, sam już nie wiem.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Dido
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Lokalizacja: Z tej samej wsi
Auto: To samo stado
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Przepisy i przypisy

Post 31 paź 2011, o 21:58

inquiz pisze: Kto robił pigwówkę?
Ja robiłam :-)
inquiz pisze: Przywiozłem troszkę owoców
Pigwy (duże i "gruszkowate") czy pigwowca(małe i "jabłkowate")?
Ja z pigwowca tylko robiłam.
Najpierw, zasypuję cukrem, bo wtedy owoce puszczają dużo soku. Potem spiryt rozcieńczony do 70%. A potem, jak zleję, to owoce znowu zasypuję cukrem, żeby oddały wchłonięty spiryt i robi się pyszny likierek (do herbatki np.)
Dodaję też kawałek kory cynamonu do jednej partii -wtedy fajnie rozgrzewa i ma przepiękny kolor.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 31 paź 2011, o 22:06

z małych, ja wyczytałem że najpierw spir do mielonych więcej wyciąga, trzeba będzie na oba sposoby spróbować.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Dido
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Lokalizacja: Z tej samej wsi
Auto: To samo stado
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Przepisy i przypisy

Post 31 paź 2011, o 22:26

Ja zawsze kroję owoce, potem są super do herbaty.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: z puszcz odwiecznych, z krain mrocznych...
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 31 paź 2011, o 22:33

Dido pisze: zawsze kroję owoce
To rasizm wymierzony w mitsu 8-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 1 lis 2011, o 22:22

2,5 kilo pigwy już pracuje z cukrem. zmieliłem owoce w malakserze na grubym sitku bo ponoć lepiej sok puszczają. teraz trzeba czekać...
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Piter 35
6 gwiazdek
Lokalizacja: Jelenia Góra
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 1 lis 2011, o 22:38

Goloneczka się gotuje , mniam mniam :cofee:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 1 lis 2011, o 22:42

Piter 35, nie chciał od Ciebie kupić czy się za długo zastanawiał :?:
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Lokalizacja: Wrocław
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Przepisy i przypisy

Post 1 lis 2011, o 22:52

inquiz, dobre :lol:

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Lokalizacja: z krzesła
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 29 lis 2011, o 23:43

Podrzućcie proszę jakiś prosty przepis na fasolkę mung :-) . Te, co znalazłam w googlach są jakieś takie czasochłonne, a do tego te orientalne składniki...fuj ;-)
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 30 lis 2011, o 00:34

Doxa pisze: Te, co znalazłam w googlach są jakieś takie czasochłonne, a do tego te orientalne składniki...fuj ;-)
\
Zrób po bretońsku nie będziesz miała problemu :-p
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Lokalizacja: z krzesła
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 30 lis 2011, o 02:29

Kruszyn, bardzo dziękuję za pomoc :evilgrin:
Nie omieszkam przyrządzić, jak wpadniesz kiedyś w gości :-p
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 30 lis 2011, o 02:42

Doxa, ja lubię fasolkę po bretońsku więc nie będę narzekał :-)
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Bielawa
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Przepisy i przypisy

Post 30 lis 2011, o 02:47

no to mam pomysła na jutrzejszy obiad :thumb: :thumb: :thumb: dzięki bo chodziło coś za mną tylko nie wiedziałem co :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Lokalizacja: z krzesła
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 30 lis 2011, o 02:52

Kruszyn, ja też lubię, ale jakoś nie widzę fasoli mung z pomidorami i kiełbasą :? Chociaż... można zaryzykować :-)
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 30 lis 2011, o 03:06

Ja ostatnio robiłem z rożnych jakiś mix. Całkiem dobre wyszło :-)
Doxa pisze: Podrzućcie proszę jakiś prosty przepis na fasolkę mung
Składnikami sałatki są: 30 dag fasoli mung, 2 marchewki, 2 kiszone ogórki, 1 por, 2 łyżki rzeżuchy.

Fasolkę płuczemy i moczymy przez noc. Kroimy marchewkę i pora i dusimy do miękkości. Równocześnie w osobnym naczyniu gotujemy fasolkę (przez około 10 minut). Ogórki kroimy w drobną kostkę. Mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy pieprzem i olejem słonecznikowym.

Zupa z zielonej fasolki mung
Składnik składniki
fasola mung -1 szklaneka
pieprz -0.5 łyżek deserowych
pieprz ziołowy -0.5 łyżek deserowych
masło -1 łyżek stołowych

Do wody wsypać umytą fasolkę, dodać pozostałe składniki i łyżeczkę soli. Gotować powoli pod przykryciem około godziny, stale uzupełniając wodę. Zupa jest gotowa, gdy fasolka się rozgotuje.
Tylko nie mów ,że skomplikowane :wall: :mrgreen:
burat pisze: dzięki bo chodziło coś za mną tylko nie wiedziałem co :mrgreen:

Uważaj bo może tez chodzić urzędnik skarbowy bądż agent CBA :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: niby mazowsze, ale mentalnie podlasie
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 30 lis 2011, o 03:09

Kruszyn, To ja poproszę coś z fasolą szparagową :-p

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 30 lis 2011, o 03:23

danikl, spadaj :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

ODPOWIEDZ