esilon pisze:
te pragnienia uterenowionego auta to juz choroba jakaś
Zapomnieliście o mini.
http://motoringfile.com/pictures/crossover1.jpg
Mam tylko nadzieję, że Fiat 500 tego nie zrobi.
WRC fan pisze:
True. Ja mam wrażenie, że w moim 10 letnim Clio plastiki są lepszej jakości niż w tym nowym (miałem porównanie z jakąś tańszą wersją).
Jeśli chodzi o plastiki, to mam wrażenie, że mój dawny WRX w porównaniu z lanosem wrx, czy
tą pokraką nibyforkiem jest autem wyższej klasy. Duuuużo miększe plastiki, lepiej wyglądające (te z nibyforka przypominają te w nubirze, ale są duuuużo twardsze więc w moim przekonaniu są przez to gorsze), do tego wstawka z materiału w drzwiach, a nie morze szarych plastików jak w aucie klasy Yarisa. Znaczny krok do tyłu, auto sprawia wrażęnie tańszego, ale za to cena wzrosła... cóż. Taka "moda", choć są nieliczni, którzy postępują wbrew niej.
WRC fan pisze:Ciekaw jestem jak to w Sporcie wygląda.
Ohydnie. Fotele ma cudne (mimo tych "doczepianych" zagłówków), ale w środku jest przebrzydki - zegary są prawie poziomo (tak! właściciel też docenił, że 500 jest w środku ładna

ale ma słabe fotele

).
burat pisze:Ostatnio jak wsiadłem do nowego Clio ,a potem do Pandy , to jak bym się z 10 lat do przodu przeniósł co do jakości plastików (in plus dla Fiata oczywiście

Fiat zrobił straszny krok do przodu, ale przez to nie jest już tak tanią marką.