Chip tuning w kamperze VW LT 35 2.5 tdi
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Chip tuning w kamperze VW LT 35 2.5 tdi
dareq pisze: wzruszyła mnie qrwa Twoja historia ale daj mi sie coś dowiedzieć w temacie
a czego jeszcze chcesz sie quwa dowiedzieć, grzebanie w starym silniku to zawsze ryzyko, jakie ? nikt tego nie okresli, im lepszy tuner tym bardzie sie pozastrzega.............. będziesz miał wiecej tej, no.... elastyczności , mocy, może mniejsze spalanie ale będziesz miał w samochodzie podzespoły przystosowane do seryjnych parametrów jak np sprzegło,
dłubanie zawsze kończy się w ten sam sposób, teraz chip, potem sprzęgło, potem jakiś tam wzmocnienie lub rewizja skrzyni bo łożyska się odezwą, potem hamulce jakby za słabe.........................to jest camper , ma byc długodystansowcem i pewnie z tego powodu dali mu w fabryce tyle ile ma a nie więcej

- dareq
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester sturbo01 & Legacy 93
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
esilon, dowiedziałem sie już sporo ale po cholere wypisywać farmazony w międzyczasie...ja tak odczytuje forum...jak jest temat to pisze na temat a jak nie mam nic do powiedzenia to się w temacie nie odzywam
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
dareq pisze:jak jest temat to pisze na temat a jak nie mam nic do powiedzenia to się w temacie nie odzywam
Twoje prawo. Prawo innych jest pisanie czego chcą, gdzie chcą. Jeśli nie lubisz wolności słowa zawsze możesz poszukać innego forum, bo to się nie zmieni.
dareq, widzisz to Forum jest takie, że pisze się co się chce, gdzie się chce i kiedy się chce niekoniecznie na temat.
Tak więc nie dziw się, że w ciągu 3 postów dyskusja potoczy się od tuningu kampera do choroby Brejvika i to niekoniecznie dlatego, że spał w przyczepie kampingowej...
Tak więc nie dziw się, że w ciągu 3 postów dyskusja potoczy się od tuningu kampera do choroby Brejvika i to niekoniecznie dlatego, że spał w przyczepie kampingowej...

Dolce far niente 

- dareq
- 3 gwiazdki
Witek pisze:dareq pisze:jak jest temat to pisze na temat a jak nie mam nic do powiedzenia to się w temacie nie odzywam
Twoje prawo. Prawo innych jest pisanie czego chcą, gdzie chcą. Jeśli nie lubisz wolności słowa zawsze możesz poszukać innego forum, bo to się nie zmieni.

Rozumiem, że pisanie w temacie nie na temat to Twoja ulubiona forma wypowiedzi ?? Zawsze wydawało mi się, że panują pewne reguły na forach a więc jeśli ktoś w jakimś temacie szuka pomocy,podpowiedzi lub sugestii to taki zakłada i liczy na to, że ktoś mu pomoże. Jesli wg Ciebie można pisać wszystko i wszędzie bo takie jest prawo no to...gratulacje

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
dareq, nie jesteśmy forum jakich tysiące w sieci. Z groźnymi moderatorami i z encyklopedycznymi zasadami. Gdyby się temu bliżej przyjrzeć, to jest jak.... w życiu.
Budowlańcy rozmawiając na budowie gadają głównie o tym nowym moście co go właśnie stawiają i o tym, że koparka zaraz coś przywiezie i kto ma się brać za łopatę. Ale często któryś z nich powie o tym, ze bije prosiaka w weekend. Albo, że stara mu nie dała, albo dała. Albo, że ktoś ma skoczyć po flaszkę. I to czasami potrafi zdominować dyskusję, bo świeżą szynkę każdy lubi
Tu jest podobnie.... Jak w życiu...
Budowlańcy rozmawiając na budowie gadają głównie o tym nowym moście co go właśnie stawiają i o tym, że koparka zaraz coś przywiezie i kto ma się brać za łopatę. Ale często któryś z nich powie o tym, ze bije prosiaka w weekend. Albo, że stara mu nie dała, albo dała. Albo, że ktoś ma skoczyć po flaszkę. I to czasami potrafi zdominować dyskusję, bo świeżą szynkę każdy lubi

Tu jest podobnie.... Jak w życiu...
Słuchajcie, off-topu odgórnie nie tępimy, ale jak gość prosi o zaprzestanie OT w wątku, bo na prawdę chce się czegoś dowiedzieć, a nie pogadać o dupie maryni, to chyba można to uszanować i się powstrzymać.
Czarownica prawdę Ci powie :D
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
dareq pisze: Jesli wg Ciebie można pisać wszystko i wszędzie bo takie jest prawo no to...gratulacje
A co, nie można? Przecież, że można, więc o co chodzi?
dareq pisze: jeśli ktoś w jakimś temacie szuka pomocy,podpowiedzi lub sugestii to taki zakłada i liczy na to, że ktoś mu pomoże
Założyłeś temat wedle twoich reguł nie na temat - nic o subaru, kompletnie nic! Nawet nic o silniku w układzie bokser, czy konkurencie innej marki dla jakiegoś subaraka. Mimo to dostałeś wyczerpujące odpowiedzi zamiast bana, za temat nie na temat. W czym problem?

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
zofija, +1
i przepraszam dareq, że się rozpędziłem z offem
i przepraszam dareq, że się rozpędziłem z offem

Witek, a Ty jątrzysz żeby jątyrzyć, czy przeszkadza Ci, że ktoś po prostu poprosił o wypowiedzi on-topic?
Jakie forum jest każdy widzi, dareq na pewno też. Mimo to próbuje się czegoś dowiedzieć.
To jest jakiś problem dla Ciebie?

Jakie forum jest każdy widzi, dareq na pewno też. Mimo to próbuje się czegoś dowiedzieć.
To jest jakiś problem dla Ciebie?

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
zofija pisze: można to uszanować i się powstrzymać.
Można, ale czy trzeba?
Kiedy idę do kogoś po poradę i on mi zaczyna oprócz porady merytorycznej pitolić o tym że pił wczoraj z kolegą z wojska, to niekonieczne grzecznym jest przerywać i żądać skupienia się na MOICH problemach.
To tak w ramach pokazania drugiej strony medalu.

Konto usunięte, jasne, można, nie trzeba, itd. Jak Cię kumpel zapyta czy możesz mu pomóc, to oczywiście również możesz odpowiedzieć: Mogę, ale mogę nie znaczy, że chcę. Ot, kwestia systemu wartości i poszanowania cudzego problemu. 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, a jak to się ma do zachęcenia dareqa żeby z nami został na dłużej?
Temat został założony przez niego, poprosił o trzymanie się tematu, bo chce 'powiercić'. Mamy tyle tematów na forum, że off topa spokojnie nie musimy koniecznie w tym ciągnąć. Możesz wybrać dowolny inny, np. podbij mi Wiśnię w ogłoszeniach.
Temat został założony przez niego, poprosił o trzymanie się tematu, bo chce 'powiercić'. Mamy tyle tematów na forum, że off topa spokojnie nie musimy koniecznie w tym ciągnąć. Możesz wybrać dowolny inny, np. podbij mi Wiśnię w ogłoszeniach.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Dalsza dyskusja prowadzona jest tutaj http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 16#p269616
Swoją drogą czip tuning w volkswagenie jest zajebiście ontopowy na tym forum subaru

Swoją drogą czip tuning w volkswagenie jest zajebiście ontopowy na tym forum subaru

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Podobnie jak ogrzewanie w vanie, wirtualne regaty, hodowla psów, budownictwo itp.Konto usunięte pisze:
Swoją drogą czip tuning w volkswagenie jest zajebiście ontopowy na tym forum subaru![]()

- dareq
- 3 gwiazdki
Dokładnie nie na temat subaru tak jak tematy o ślubach, urodzinach etc etc które sie tu znajdują a więc oprócz czytania ze zrozumieniem, przeczytaj i pomyśl o tym co piszesz a bany i sugestie z Twojej strony zachowaj dla siebie bo jesteś tu niewiele dłużej niż ja.Witek pisze: Założyłeś temat wedle twoich reguł nie na temat - nic o subaru, kompletnie nic! Nawet nic o silniku w układzie bokser, czy konkurencie innej marki dla jakiegoś subaraka. Mimo to dostałeś wyczerpujące odpowiedzi zamiast bana, za temat nie na temat. W czym problem? Sam się nie stosujesz do zasad, które wytykasz innym, mimo to dostajesz pomoc i jeszcze masz pretensje. Nie ogarniam tej kuwety.
Poprostu skierowałem zapytanie na forum na którym uważałem,że sporo moge się dowiedzieć [ i dowiedziałem ]
Myślę, że na tym możemy zakończyć bo Ty wychodzisz z założenia ze prawo daje Ci się wy..rać wszędzie a ja , że w kiblu.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Widzę, że masz PMS'aWitek pisze: Założyłeś temat wedle twoich reguł nie na temat - nic o subaru, kompletnie nic! Nawet nic o silniku w układzie bokser, czy konkurencie innej marki dla jakiegoś subaraka. Mimo to dostałeś wyczerpujące odpowiedzi zamiast bana, za temat nie na temat. W czym problem?Sam się nie stosujesz do zasad, które wytykasz innym, mimo to dostajesz pomoc i jeszcze masz pretensje. Nie ogarniam tej kuwety.

Myślę, że właśnie do tego przede wszystkim służy forum. Również todareq pisze:Poprostu skierowałem zapytanie na forum na którym uważałem,że sporo moge się dowiedzieć [ i dowiedziałem ].

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Bardzo proszę o zaprzestanie offtopica, przeszkadza mi to i jest niemiłe
Wątek offtopowy znajduje się tam gdzie powinna być sprzedawana wiśnia, ale nie jest, bo wiśnia sprzedawana jest w wątku o butach z węża

Wątek offtopowy znajduje się tam gdzie powinna być sprzedawana wiśnia, ale nie jest, bo wiśnia sprzedawana jest w wątku o butach z węża

Ale fajny wątek
to co da się za-chipować wóz Drzymały czy nie bo zagubiłem się w tym paskudnym off topie

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- dareq
- 3 gwiazdki
Konto usunięte pisze: Bardzo proszę o zaprzestanie offtopica, przeszkadza mi to i jest niemiłe