Drganie kierownicy
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Drganie kierownicy
możma ustawić sznurkiem i nawet dobrze ale mierząc od wewnętrznych rantów felg a nie do błotników xD
przy okazji i ja zapytam.
Coś mnie lekko ciągnie na prawo. Pojechałem sprawdzić zbieżność do jednej takiej stacji, mają tam komputerowo-laserowo-plazmowe-atomowe coś do zbieżności:
- dzień dobry, chciałem sobie sprawdzić zbieżność w powozie. - zagaduje
- to jest 4x4 ?
- tak - odpowiadam
- to my niestety nie dysponujemy odpowiednim sprzętem do tego. Proszę spróbować w katowicach w 4t.
Czy do sprawdzenia zbieżności w naszych 4x4 potrzeba jakiś specjalnych urządzeń ? OCB? Zawsze mi sprawdzali bez gadania i niby problemu nie było.
Inni oszukiwali czy ten Pan miał lenia i mu się nie chciało więc mnie spławił ?
Coś mnie lekko ciągnie na prawo. Pojechałem sprawdzić zbieżność do jednej takiej stacji, mają tam komputerowo-laserowo-plazmowe-atomowe coś do zbieżności:
- dzień dobry, chciałem sobie sprawdzić zbieżność w powozie. - zagaduje
- to jest 4x4 ?
- tak - odpowiadam
- to my niestety nie dysponujemy odpowiednim sprzętem do tego. Proszę spróbować w katowicach w 4t.

Czy do sprawdzenia zbieżności w naszych 4x4 potrzeba jakiś specjalnych urządzeń ? OCB? Zawsze mi sprawdzali bez gadania i niby problemu nie było.
Inni oszukiwali czy ten Pan miał lenia i mu się nie chciało więc mnie spławił ?
marw007, tez zgłupiałem.... nie spotkałem się z czymś takim. Może panowie nie wiedzą jak zrobić korekcję bicia kół w aucie 4x4 czy coś, nie wiem, dziwne.
może Cie nie zrozumiał co chcesz zrobić albo myślał, że masz jakieś luzy w zawieszeniu a to wymaga jazdy po tych rolkach a że warsztat dysponuje tylko rolkami na przód to 4x4 nie można sprawdzić bo tylna oś też musi jechać na rolce :D głównie dlatego się boją:P
tylko, że ja wyraźnie powiedziałem że chcę sprawdzić zbieżność ;) No nie wiem. Pojadę jeszcze gdzieś indziej. pzdr
- freediver
- 4 gwiazdki
- Auto: WRX 01' pogromca owadów :)
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Niestety trafiłeś w sednogoralsim pisze:zgięty drążek kierowniczy i zbieżność zła ?

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
freediver, skąd wiesz, że końcówka też nie ucierpiała. Opcje masz dwie:
1. Wymienić tylko drążki bez końcówek. Jak masz pecha to niedługo wymienisz końcówki i drugi raz zapłacisz za geometrię.
2. Wymienić komplet i mieć prawie pewność, że będzie OK. Prawie gdyż ucierpieć też mogła listwa maglownicy, miałem tak w Hondzie. Długo potem z Dżankiem i Kiszką szukaliśmy przyczyn stukania z przodu.
1. Wymienić tylko drążki bez końcówek. Jak masz pecha to niedługo wymienisz końcówki i drugi raz zapłacisz za geometrię.
2. Wymienić komplet i mieć prawie pewność, że będzie OK. Prawie gdyż ucierpieć też mogła listwa maglownicy, miałem tak w Hondzie. Długo potem z Dżankiem i Kiszką szukaliśmy przyczyn stukania z przodu.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- freediver
- 4 gwiazdki
Co racja to racja, bez sensu 2x tą samą robotę robić. No nic, kupię sobie nowe drążki i końcówki pod choinkę 

Chloru pisze:freediver, skąd wiesz, że końcówka też nie ucierpiała. Opcje masz dwie:
tak zaraz odpadnie zawieszenie hehe nie wiem czemu na tym forum wszyscy tacy spięci są na tle tych samochodów? przecież to nie daewoo tico i od byle dziury się nic wielkiego nie stanie ;) sprawdż końcówki jak mają luzy to wymień a jak są całe to olej to i wymień tylko jeden drążek :P na dobrą sprawę wystarczyło by tylko zbieżnośc zrobić bez wymiany drążka bo to pewnie jest minimalne i by też już nie sciągał :P zależy ile chcesz się bawić z tym i ile kasy wydać ;) oczywiście jak chcesz to wymien maglownice całą najlpeiej na nową z serwisu końcówki też i felgi bo sie pogięły i zalej to najwyższej klasy płynem do układu wspomagania i też bd ok :D:D:D:D:D Pozdro
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
Bergen, wiem. Pojebany jestem bo skąpię na zrobienie geometrii 2 razy. 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
jeszcze jaBergen pisze: goralsim, Chloru to jeszcze nie wszyscy

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
To może ogłosimy konkurs kto jest bardziej jazzy i zaniedbał w swoim samochodzie jakąś ważną naprawę?
Najlepiej, żeby awaria była taka, że samochód nie przechodzi przeglądu technicznego, a tfardziel dalej jeździł 

Chloru pisze: Pojebany jestem bo skąpię
Wzyscy wiemy nie musisz nam przypominać

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
oj tam oj tam;d a co to subaru to z papieru jest, żeby się przy nim spuszczać jakoś specjalnie;d?
- freediver
- 4 gwiazdki
tak zaraz odpadnie zawieszenie hehe nie wiem czemu na tym forum wszyscy tacy spięci są na tle tych samochodów? przecież to nie daewoo tico i od byle dziury się nic wielkiego nie stanie ;) sprawdż końcówki jak mają luzy to wymień a jak są całe to olej to i wymień tylko jeden drążek :P na dobrą sprawę wystarczyło by tylko zbieżnośc zrobić bez wymiany drążka bo to pewnie jest minimalne i by też już nie sciągał :P zależy ile chcesz się bawić z tym i ile kasy wydać ;) oczywiście jak chcesz to wymien maglownice całą najlpeiej na nową z serwisu końcówki też i felgi bo sie pogięły i zalej to najwyższej klasy płynem do układu wspomagania i też bd ok :D:D:D:D:D Pozdro[/quote]goralsim pisze:
Jutro jadę do Grześka więc oceni co naprawdę trzeba wymienić. Jeśli końcówki będą w dobrym stanie to nie będę ich wymieniał ale jeśli na tyle zużyte, że za miesiąc, dwa, trzy polecą, to zrobię to od razu..
Dzięki za rady.