Jak sobie przypomniałem, jakim pozycjom i technikom sprzyja przód auta, to bym tego nie nazwal altruizmem, raczej cwaniactwem albo dalece posunietą ostrożnościąburat pisze: zawsze byłem altruistą

Jak sobie przypomniałem, jakim pozycjom i technikom sprzyja przód auta, to bym tego nie nazwal altruizmem, raczej cwaniactwem albo dalece posunietą ostrożnościąburat pisze: zawsze byłem altruistą
trafiłeś akurat na człowieka który parę lat w tym interesie siedział... i nigdy nie wybudowałbym domu (ani nie zamieszkał) w domu z gazobetonu, czy tam siporeksiemaf1 pisze: No to i Tobie się dostanie. Zbuduj sobie dom z gazobetonu 24mm i go nie ocieplij styropianem/wełną. Załóż ogrzewanie gazowe i wioooo. Przecież jestem bogatyOczywiście! Można zbudować dom z cegły dziurawki. Wszyscy, których znam, a budujących domy, ocieplają zewnętrznie. Kaprys?
OBK H6 pisze:różowe lata 90te
![]()
Naprawdę. Wszak obecny Zamek Królewski jest nowszy od niejednej przedwojennej, modernistycznej willi.maf1 pisze: Kpisz? Czy tak na prawdę myślisz?
Odróżniasz budowę nowego domu od ,,modernizacji'' budynku, który ma jakąś wartość historyczną i estetyczną? (to, że 99% nie jest w stanie tego dostrzec, nie znaczy, że tego nie ma).maf1 pisze: To w trakcie budowy miałem nie ocieplać budynku? Bo tak? Bo mnie stać wypierdolić kilka tysięcy złotych w pizdu bo tak? Ochujało was totalnie![]()
a tak to wyglada online:Bergen pisze:ky, skoro już o perłach architektury... To podobno z Twoich okolic:
Zacne połączenie
Tak. Ale mam lepsze:Bergen pisze:ky, skoro już o perłach architektury... To podobno z Twoich okolic:
Zacne połączenie
Zaj... to mało, mimo mojego umiłowania własności.ky pisze: Tak. Ale mam lepsze:
Arno pisze: Piszecie o panelach słonecznych. DO ogrzania wody w lecie - no to se policzcie ile to kosztuje i co taki panel daje u nas w kraju północnym. Przecież słońca prawie nie ma, świeci jakoś płasko... Rozumiem w USA, które są na poziomie Madrytu, Maroka... Ale tu? Na północy Europy? W śniegach?
Alan, Alan, Alan! pisze: Warszawiak ze mnie żaden (nie będzie)
O ile solary tyle wytrzymają bez awariiKonto usunięte pisze:
Koszty są duże i zwraca się jakieś 10-12 lat
ile masz w klacie ?burat pisze:w Polonezie robiłem "dwa pokoje" oddzielając kurtką przednie fotele od tylnych ,no ale co było zrobić jak kolega nie miał samochodu
40 st. to ciepła?WitAce pisze:ciepla wode o temperaturze prawie 40st. I to w zupelnosci wystarcza.
starczyłodareq pisze: ile masz w klacie ?![]()
Tego nie wie nikt, przekonamy się za 6,5 roku. Producent moich "nie chińskich" rurek twierdzi, że 20 lat wytrzymują, bo tyle działają pierwsze egzemplarze, które zaczęli produkować. Ale producenci twierdzą różne rzeczySo What! pisze:O ile solary tyle wytrzymają bez awariiKonto usunięte pisze:
Koszty są duże i zwraca się jakieś 10-12 lat
To oznacza mniej więcej tyle, że aby mieć 45 st wystarczy dogrzać np. gazem tylko o 5 stopni, a nie o 30zofija pisze: 40 st. to ciepła?![]()
![]()
Zależy komu to wystarcza.![]()