Rajdy 2012

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Rajdy 2012

Post 9 gru 2011, o 10:27

Żeby tradycji stało się zadość zakładam kolejny rocznikowy temat ;-)

Z ostatnich newsów wynika, że w przyszłym sezonie możemy nie oglądać Pettera w stawce WRC. Wszystko zależy od tego czy Ford (którego przyszłość też jest niepewna) zaangażuje Norwega do swojego zespołu.
http://rajdy.autoklub.pl/news/ford-albo-nic,39850
Gdyby tak się jednak nie stało, to Loebowi odpadnie kolejny mocny konkurent do tytułu (po Ogierze który przygotowuje Polo WRC do debiutu w 2013), więc o dziewiąty tytuł może prościej niż w tym sezonie...

A w Polandzie to jestem ciekaw czy Kajto doczeka się w końcu S2000.

barton
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Re: Rajdy 2012

Post 10 gru 2011, o 19:35

mnie ciekawi w czym Kuzaj poleci (jeśli poleci)....
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

holo
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: inne, też niebieskie
Polubione posty: 0

Post 10 gru 2011, o 19:54

Ja bardzo ubolewam nad kalendarzem RSMP. Szczególnie nie leży Polski - głównie z terminem, bo w tym roku po prostu było słabo. Zupełnie nie ta atmosfera. Poza tym zupełnie nie wiem, dlaczego nie jest on eliminacją IRC (a się ponoć zapowiadało). Jedyna nadzieja, to 2013, bo IRC i ERC mają stać się jednym.

Kuzaj - jego gwiazda nie błyszczy jak dawniej. Choć nie darzę go sympatią, to bardzo żałuję, że nie startuje on regularnie, gdyż zawsze wnosił pewien koloryt.

WRC - cóż. Loeb (jego dominacja - no ale on niczemu winien w sumie) i jego żaby jedzący koledzy z FIA zabili ten czempionat. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Dwa walczące zespoły, a i tak wygrywa Citroen. Może jak do walki włączy się Mini i VW, to będzie ciekawiej, choć póki co widzę to w niezbyt jasnych barwach. Obym się mylił.
Holo

Some say he naturally faces magnetic north, and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 10 gru 2011, o 23:59

z tego co słyszałem jak wejdzie Rajd Polski do IRC to raczej nie na Mazurach
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

holo
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 11 gru 2011, o 12:01

burat pisze: z tego co słyszałem jak wejdzie Rajd Polski do IRC to raczej nie na Mazurach

Możesz rozwinąć temat? Boją się szutrów?
Holo

Some say he naturally faces magnetic north, and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 gru 2011, o 13:49

to wszystko są takie gadania ale ,wiesz jak z nimi zawsze ziaro prady jest ,na WRC ponoć nie ma szans a IRC nie chce się w szutry zbytnio bawić i woli asfalt :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 11 gru 2011, o 13:50

burat pisze: z tego co słyszałem jak wejdzie Rajd Polski do IRC to raczej nie na Mazurach
Ooo, jakby wrócił na Dolny Śląsk to byłoby super :thumb:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 gru 2011, o 13:57

WRC fan, ponoć są dwie opcje i dla ciebie obie dobre ;-)
Dolny Śląsk - Rzeszów ale wiesz jak to jest z tymi zapowiedziami. Do tego zaraz po Barum więc lista startowa mogła by być zacna :evilgrin:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 11 gru 2011, o 15:16

Ja mimo, że jestem z Krk i był tu Rajd Polski, to jestem zdania że miejsce Polskiego jest na Dolnym Śląsku.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 gru 2011, o 15:17

ja też ;-)

holo
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 11 gru 2011, o 16:03

Byłem raz, ale mnie tam Polski na DŚ się podobał, choć dostałem mandat. Polski na Mazurach też ma swój urok, ale pod warunkiem, że jest w czerwcu. Do Rzeszowa już kilka razy się wybierałem, ale jakoś nie było mi nigdy po drodze. No cóż. Może kiedyś.
Holo

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 12 gru 2011, o 13:29

holo pisze:

Możesz rozwinąć temat? Boją się szutrów?
To jedyny rajd szutrowy w cyklu - a to podbija bez sensu koszty.

barton
6 gwiazdek

Post 13 gru 2011, o 21:15

Na fejsbuku Maćka Oleksowicza:
Klamka zapadła - jedziemy... MŚ :)
ciekawe co to znaczy..

pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
Polubił: 1 raz

Post 13 gru 2011, o 22:33

Z Carfitem na oglądarę pewnie :mrgreen:

barton
6 gwiazdek

Post 13 gru 2011, o 23:26

pablonas pisze:Z Carfitem na oglądarę pewnie :mrgreen:
chyba jednak nie tylko na oglądarę :mrgreen:
Znamy już plany zespołu Castrol TRW MOTOINTEGRATOR na przyszły sezon. Maciej Oleksowicz i Andrzej Obrębowski wystartują w Rajdowych Samochodowych Mistrzostwach Świata samochodów S2000 (FIA Super 2000 World Rally Championship). Z całego kalendarza WRC FIA wyznacza osiem eliminacji zaliczających się do cyklu SWRC. Z tych ośmiu rajdów zespoły wybierają siedem, w których będą zdobywać punkty. Załoga zespołu Castrol TRW MOTOINTEGRATOR wystartuje w następujących eliminacjach:

Rajd Szwecji – 9-12 lutego
Rajd Portugalii – 29 marca – 1 kwietnia
Rajd Nowej Zelandii – 22-24 czerwca
Rajd Finlandii – 2-5 sierpnia
Rajd Wielkiej Brytanii 13-16 września
Rajd Francji (Alzacja) – 4-7 października
Rajd Hiszpanii – 8-11 listopada
Reszta tutaj:
http://oleksowicz.pl/pl/news/oleksowicz-w-swrc-83.html

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 14 gru 2011, o 01:22

Czyli albo InterCars ma plan podbicia kolejnych rynków ( :mrgreen: ), albo idą na nieznane trasy żeby mieć wymówkę jak dostaną łomot ( :mrgreen: ).

Sorry, nigdy nie byłem fanem Oleksowicza jako rajdowca, mimo że wypowiedziach w mediach można dojść do wniosku że to całkiem miły gość. Ale talentu to on chyba "ni ma" za wiele.
Ale kciuki za rodaków trzymać trzeba ;-)

barton
6 gwiazdek

Post 14 gru 2011, o 02:16

WRC fan pisze: Czyli albo InterCars ma plan podbicia kolejnych rynków ( ), albo idą na nieznane trasy żeby mieć wymówkę jak dostaną łomot ( ).
raczej zwiększyć koszty ;) na promocję/reklamę by gdzie indziej mniej pieniędzy oddać (np. US). Ale z drugiej strony czemu nie spróbować: życie jest jedno :)
WRC fan pisze: Sorry, nigdy nie byłem fanem Oleksowicza jako rajdowca, mimo że wypowiedziach w mediach można dojść do wniosku że to całkiem miły gość.
Dokładnie. A przy okazji ma zaplecze, możliwości i lubi jeździć rajdówkami.. No to czemu ma się nie pobawić w taki sport. Mi to nie przeszkadza :) Będzie miał fajne wspomnienia na starość...

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 14 gru 2011, o 15:20

WRC fan pisze:Z ostatnich newsów wynika, że w przyszłym sezonie możemy nie oglądać Pettera w stawce WRC. Wszystko zależy od tego czy Ford (którego przyszłość też jest niepewna) zaangażuje Norwega do swojego zespołu.
Trzymam kciuki za Piotrusia. :thumb:
Petter Solberg przetestuje w czwartek Fiestę RS WRC i jeżeli wszystko przebiegnie zgodnie z planem, podczas weekendu dojdzie do rozmów na temat zatrudnienia Norwega jako drugiego kierowcy zespołu M-Sportu u boku Jari-Mattiego Latvali.
:arrow: http://rajdy.autoklub.pl/news/petter-ws ... esty,39929
Czarownica prawdę Ci powie :D

holo
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 14 gru 2011, o 18:09

WRC fan pisze: Ale talentu to on chyba "ni ma" za wiele.

Ale ma kasę, a to się dziś liczy. Taka brutalna jest prawda. To samo dotyczy Szymka Ruty. No ale cóż, gdyby nie tacy jak oni, to nie oglądalibyśmy zbyt wielu załóg.
Holo

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 14 gru 2011, o 19:57

Z drugiej strony gdybym ja miał takie możliwości jak wymieniona dwójka, to też korzystałbym z nich w podobny sposób i też pisaliby na forach że jestem beztalencie :mrgreen:

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 14 gru 2011, o 20:49

Dokładnie tak. Poza tym w tej chwili nie ma jakiegoś specjalnego parcia na promowanie młodych, zdolnych, utalentowanych. Nie ma pucharów, tak jak kiedyś np. puchar Peugeota. Jak nie masz kasy, to nie jeździsz. Oczywiście są wyjątki, ale to margines. W pucharze PZM jest przecież kilku gości, którzy IMO mogliby namieszać w RSMP, tylko z kasą są za krótcy żeby przeskoczyć wyżej, a niestety nie jest tak, że kolejka sponsorów czeka i wypatruje potencjalnych przyszłych mistrzów. Dlatego jeżdżą ci którzy mają za co i po prostu sprawia im to radochę, a nie ci którzy mają wrodzony talent i umiejętności. Takich którzy mają jedno i drugie to niestety zbytnio nie ma.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 gru 2011, o 23:25

no jakieś tam nadzieję pokłam trochę w pucharze Fiesty trochę ludzi w nią wsiada i może to być jakieś rozwiązanie bo nie jest ona tak droga jak C2R2 a też fajnie lata zobaczymy :cofee:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 15 gru 2011, o 00:09

Tomaszczyk wsiada do Fiesty :evilgrin:

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 15 gru 2011, o 00:18

WRC fan, to już na 100% potwierdzone? Jak tak to super :thumb:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 15 gru 2011, o 00:19

Nie wiem czy oficjalne, ale w chyba kilku miejscach w necie o tym czytałem.

ODPOWIEDZ