Subaru Impreza XV | Premiera
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: Subaru Impreza XV | Premiera
FUX, szkoda, że nie wsadzili do XV przynajmniej 5EAT. W każdym razie lineatronic jest już chyba lepszy od skrzyni 4EAT.
Z trzeciej trudno utrzymać niską średnią emisję dwutlenków węgla pchając fafsetkonne motory do oferty.danikl pisze: Z drugiej strony za dużo takich niedużych SUV-ów z mocnym silnikiem za dużo nie ma
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Ja mam 6-kę ZF.
Po nowym roku wejdzie 8AT.
Będzie bajka.
Takie skrzynie są w merolach i bawarach.
O prosiaku (911) nie wspomnę, który przerzucał np. 1 na 5-kę
Za krótką tym kabrio jeździłem, żeby się nacieszyć, ale PDK to dla mnie poezja!
Będzie bajka.
O prosiaku (911) nie wspomnę, który przerzucał np. 1 na 5-kę

Za krótką tym kabrio jeździłem, żeby się nacieszyć, ale PDK to dla mnie poezja!
Dolce far niente 

- So What!
- 6 gwiazdek
Do silnika benzynowego skrzynia 5-6 biegowa w zupełności wystarcza.
O silnikach na paliwo rolnicze nie pisałem, bo przy tak w sumie niewielkich samochodach to wybór raczej bez sensu.
O silnikach na paliwo rolnicze nie pisałem, bo przy tak w sumie niewielkich samochodach to wybór raczej bez sensu.
Fux,FUX pisze:Лукашэнка, czas pokaże, co się będzie działo.
Zastanawia mnie ta niechęć do dobrego (szybkiego) automatu. To by sprzedaż napędziło jeszcze bardziej.
Subaru jest za małą firmą w tej branży, żeby skonstruować własny nowy automat.
Nie mają know-how.
Zresztą nigdy nie mieli. Te przedpotopowe automaty, które stosują były kupione.
Teraz też musieliby kupić coś nowego.
A to za droga sprawa. Oni naprawdę muszą bardzo oszczędzać, żeby nie kończyć każdego roku na stracie finansowej.
Dlatego jest w tych autach tak dużo kompromisów, często nienajlepszych.
Więc trzeba brać to co jest.
Albo nie brać.
Landrover kupuje te graty w Fordzie, BMW, itd...FUX pisze:Ja mam 6-kę ZF.
Będzie bajka.
Ale oni plasują swoje auta wyżej cenowo, więc ma to sens finansowy.
Subaru to niższa półka cenowa i inna w ogóle struktura kosztów.
Nie mogą kupować różnych drogich rozwiązań, bo zwyczajnie nie mają na to kasy w budżecie.
Dlatego teraz ratują się współpracą z Toyotą, czasem "barterową", jak w BRZ.
To nie jest takie proste.Witek pisze:A wziąć do toyoty nie mogą?
Ani technicznie ani biznesowo.
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Fakt zapomniałem o BMW i nowym 2.0 turbo (Audi mi się nie podoba)Лукашэнка pisze:XV to nie jest żaden SUV, tylko Crossover.
Szukasz czegoś mocniejszego - zobacz ofertę BMW X1 albo Audi Q3.
Лукашэнка pisze: A to za droga sprawa. Oni naprawdę muszą bardzo oszczędzać, żeby nie kończyć każdego roku na stracie finansowej.
Nie mają kasy, nie kupują, nie mają, nie sprzedają, nie mają kasy. Jakoś tak?
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Trochę tak.leon pisze:Nie mają kasy, nie kupują, nie mają, nie sprzedają, nie mają kasy. Jakoś tak?Лукашэнка pisze: A to za droga sprawa. Oni naprawdę muszą bardzo oszczędzać, żeby nie kończyć każdego roku na stracie finansowej.
A trochę też tak, że głównie skupiają się na innych rynkach niż UE. Na takich, które inaczej rozkładaja środki ciężkości.
Ostatnie modele Subaru są na przykład bardzo dobrze przyjmowane w USA.
Bo są jednak nadal lepsze niż produkty rodzime.
A tańsze od produktów europejskich.
Rynek UE i tutejsze preferencje, to nie jest to co najbardziej zaprząta głowy ludziom w FHI gdy pracują nad rozwojem swoich produktów.
A nie dlatego, że stanowią składniki jednego keiretsu i unifikacja w ramach takiego tworu ekonomicznego jest naturalną koleją rzeczy?Лукашэнка pisze: Dlatego teraz ratują się współpracą z Toyotą, czasem "barterową",
r.
PS. Niech kupią od VAG-a ;)
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
z całą pewnością nie znam się tak dobrze, ale wydaje mi się, że najmocniejsze nie sprzedają się najlepiejFUX pisze: Patrzę na to, co się powinno dobrze sprzedawać, a więc najmocniejsze.

dokładnie tak. W europie chyba nawet nie ma oficjalnie Subaru, jest chyba tylko jakiś Frey - taki większy komis. I to trzeba rozumieć patrząc na to co robią.Лукашэнка pisze: A trochę też tak, że głównie skupiają się na innych rynkach niż UE. Na takich, które inaczej rozkładaja środki ciężkości.
W całej 700mln Europie sprzedają tyle co w 20mln Australii.
Jeżeli pijesz do STi, to masz rację.Alan, Alan, Alan! pisze: z całą pewnością nie znam się tak dobrze, ale wydaje mi się, że najmocniejsze nie sprzedają się najlepiej
Ale przy Forku i Legacy/OBK, diesle rządzą/ły.

Dolce far niente 

FUX, a co Ty się tak martwisz polityka Subaru ?
ten XV wygląda naprawde fajnie, jeżeli jeździ w sensie prowadzi się conajmniej jak poprzedni Forek to sukces będzie na 100%,
brak mocnego silnika to faktycznie jakas tam wada ale zapewne dla wąskiej grupy nieodbiorców
, w Polsce preferencje jeszcze długo będa skierowane w stronę "podniesionego" auta bo dobrych i szybkich dróg mimo że przybywa to nadal stosunkowo niewiele
brak automatu przy dieslu to chyba faktycznie najwiekszy zonk porównując do konkurencji

ten XV wygląda naprawde fajnie, jeżeli jeździ w sensie prowadzi się conajmniej jak poprzedni Forek to sukces będzie na 100%,
brak mocnego silnika to faktycznie jakas tam wada ale zapewne dla wąskiej grupy nieodbiorców

brak automatu przy dieslu to chyba faktycznie najwiekszy zonk porównując do konkurencji
esilon, a nie przyszło Ci do głowy, że jakiś sentyment jest, tylko produkt nie do końca trafiony i dopracowany o opakowaniu nie wspominając...
Sprzedajesz towar niemodny, z kiepskich materiałów i różną długością rękawów?
Chyba nie.
Nadal się łudzę, że w końcu coś zrobią, wejdę do salonu, przejadę się i kupię.
Sprzedajesz towar niemodny, z kiepskich materiałów i różną długością rękawów?

Chyba nie.
Nadal się łudzę, że w końcu coś zrobią, wejdę do salonu, przejadę się i kupię.

Dolce far niente 

- So What!
- 6 gwiazdek
Byłeś w salonie, dotykałeś, byłeś na jeździe próbnej?FUX pisze: Sprzedajesz towar niemodny, z kiepskich materiałów i różną długością rękawów?![]()
Akurat z pierwszej ręki wiem, że XV robi na żywo bardzo dobrze wrażenia .
Mam doświadczenia z Lanosem, OBK, Foresterem, więc się nie łudzę, że nastąpił przełom... 

Dolce far niente 

FUX pisze: Nadal się łudzę, że w końcu coś zrobią, wejdę do salonu, przejadę się i kupię
i tego chyba własnie nie rozumiem , przeciez kupiłes idealny wóz , po co Ci niemodne Subaru

A kto powiedział, że idealny?
Cabrio by się przydało...
Cabrio by się przydało...

Dolce far niente 

FUX pisze: Cabrio by się przydało...
subaru nie robi cabrio, niestety musisz chyba wysupłac na porsze

Raczej nie.ky pisze:A nie dlatego, że stanowią składniki jednego keiretsu i unifikacja w ramach takiego tworu ekonomicznego jest naturalną koleją rzeczy?Лукашэнка pisze: Dlatego teraz ratują się współpracą z Toyotą, czasem "barterową",
To są jednak osobne profit centres.
Tradycyjne więzi w ramach keiretsu to jedno, ale rachunak ekonomiczny to drugie. Nikt tam nikomu nie będzie świadczył niczego charytatywnie.
Poza tym dochodzi do tego naturalna niechęć managerow po obu stronach do współpracy z ludzmi stojącymi pod tym drugim sztandarem.
To dwie oddzielne firmy i tym samym jak napisałem wczesniej dwa oddzielne profit centres.
Żaden manager w Toyoty nie dostanie ani jena bonusu na gwiazdkę za to że coś sie poprawiło w biznesie Subaru.
I vice versa.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Link: http://www.youtube.com/watch?v=gdZsxFEc ... ideo_title
Podoba mi się to auto. Szkoda nie ma chociaż silnika 2.0.
Ale i tak jest fajny.

fajna reklama 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"