Święta Rodzina
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Święta Rodzina
Wszystkiego naj naj lepszego
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Wszystkiego najlepszego!
Jeśli to prawda, że Bóg stworzył nas na swoje podobieństwo, to nie mam o nim dobrego zdania.
"Życia nie mierzy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.”
- Maya Angelou
"Życia nie mierzy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.”
- Maya Angelou
Jak wiecie, moja żona się unieruchomiła. Pociągnęło to za sobą pewne trudności aprowizacyjno-logistyczne związane z organizacją tzw. Wigilii.
Proszę sobie wyobrazić, że mieliśmy na stole taką masę żarcia, że nie było mowy, żeby to spałaszować. Co więcej, mamy dziką furę mięs na te dwa dni świąt.
Cóż się stało? Żona na kanapie z nogą w górze obłożoną lodem. Dzieci nie gotują specjalnie, ja bym bardzo uprościł.
Ale stało się tak: zadzwoniła moja przyjaciółka i powiedziała, że ona nam przygotuje: pasztety, mięso, rybę w galarecie, śledzia, chrzany, sałatki i ciasta. Ledwo to od nich dźwignąwszy. Inni znajomi donieśli pasztet ( razem trzy pyszne pasztecicha!), koleżanka córki strzeliła super śledzia.
Przyjaciele się nazywa.
I to, jak wielu z was wie, jest jedna z najważniejszych rzeczy na świecie. Rodzina i przyjaciele.
Pozdrawiam wszystkich.
w podpisie:
salowa
Proszę sobie wyobrazić, że mieliśmy na stole taką masę żarcia, że nie było mowy, żeby to spałaszować. Co więcej, mamy dziką furę mięs na te dwa dni świąt.
Cóż się stało? Żona na kanapie z nogą w górze obłożoną lodem. Dzieci nie gotują specjalnie, ja bym bardzo uprościł.
Ale stało się tak: zadzwoniła moja przyjaciółka i powiedziała, że ona nam przygotuje: pasztety, mięso, rybę w galarecie, śledzia, chrzany, sałatki i ciasta. Ledwo to od nich dźwignąwszy. Inni znajomi donieśli pasztet ( razem trzy pyszne pasztecicha!), koleżanka córki strzeliła super śledzia.
Przyjaciele się nazywa.
I to, jak wielu z was wie, jest jedna z najważniejszych rzeczy na świecie. Rodzina i przyjaciele.
Pozdrawiam wszystkich.
w podpisie:
salowa
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Rozumiem, że gustowny fartuszek i czepek, jako jedyne odzienie...Arno pisze: salowa

Dolce far niente 

- leinad
- 3 gwiazdki
- Auto: impreza wrx,legacy diesel
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Arno- jak nalej szybszego powrotu do zdrowia żony, a reszcie tu zebranych życzę pogodnych i wesołych Świąt.