Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
Re: Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
no wreszcie!!! citan, może i nie polskie, ale nie chore, w porównaniu do tego, co się dzieje w sklepach... 70-80pln za CD w Empiku? No thanks... 40 brzmi bardziej rozsądnie. Może nie jest idealnie, ale jak widać idzie ku dobremu.. 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
40zł? Nie znalazłem nic dla siebie za 40zł. ;)eMTi pisze:no wreszcie!!! citan, może i nie polskie, ale nie chore, w porównaniu do tego, co się dzieje w sklepach... 70-80pln za CD w Empiku? No thanks... 40 brzmi bardziej rozsądnie. Może nie jest idealnie, ale jak widać idzie ku dobremu..
Poczekam na Amazona, może nie przejdą na euro.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Dobrze poinformowane źródła donoszą, że iPhone5 będzie w Polsce kosztował tyle samo co w USA!
Równowartość 10 letniego auta średniej klasy
Równowartość 10 letniego auta średniej klasy

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
co by nie mówić, był genialny w tym co robił. RIP Steve Jobs.
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Tu się pisze a w barze cisza. Ja się do baru nadaję.

Steve Jobsa prawdopodobnie poznałem. Pisze prawdopodobnie, bo to było w dziwnej sytuacji.
W Berkeley któregoś wieczora, poszliśmy z kolegą do jakiegoś domu, gdzie dwóch nieco minimalnie starszych od nas facetów miało komputer i grało w szachy. Nikt wtedy komputerów nie miał. Bo ich nie było. Mam spore podejrzenie, że to byli Jobs z Wozniakiem. Kolega z którym byłem, coś mi wtedy opowiadał o tych gościach (matematyk) ale co to już nie pamiętam. Byłem pod wrażeniem.
Nie bardzo to wszystko pamiętam, bo to były ciekawe czasy.
28 lat później poznałem go, tym razem zdalnie, jeszcze raz, ale już na trzeźwo. Przemawiał do nas o przyszłości naszej firmy. Jak zwykle jeansy, czarny golf. Super przemówienie. Długie, interesujące, i antykorporacyjne. Cała sala pod wrażeniem. Jak makiem zasiał, śmiechy, brawa...
W Berkeley któregoś wieczora, poszliśmy z kolegą do jakiegoś domu, gdzie dwóch nieco minimalnie starszych od nas facetów miało komputer i grało w szachy. Nikt wtedy komputerów nie miał. Bo ich nie było. Mam spore podejrzenie, że to byli Jobs z Wozniakiem. Kolega z którym byłem, coś mi wtedy opowiadał o tych gościach (matematyk) ale co to już nie pamiętam. Byłem pod wrażeniem.
Nie bardzo to wszystko pamiętam, bo to były ciekawe czasy.
28 lat później poznałem go, tym razem zdalnie, jeszcze raz, ale już na trzeźwo. Przemawiał do nas o przyszłości naszej firmy. Jak zwykle jeansy, czarny golf. Super przemówienie. Długie, interesujące, i antykorporacyjne. Cała sala pod wrażeniem. Jak makiem zasiał, śmiechy, brawa...
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Ja mam taką refleksję, że w obliczu raka wszyscy jesteśmy równi, niezależnie od stanu portfela. I pewnie obawiał się tej śmierci jak tysiące chorych osób każdego dnia. Ciekawe jak sobie Apple teraz będzie radził, bo niewątpliwie Jobs był wizjonerem i ciągnął za sobą całą firmę bardzo dynamicznie.
Użytkownikiem/fanem Apple nie byłem, ale z kolei uwielbiam Pixar. Tak czy siak szkoda gościa.
Jobs zbudował jakiś czas temu nową siedzibę Pixara. W dawnej okolicy magazynowej - trochę groźnej.
Są to dwa długie dość budynki (dość niskie ) połączone ze sobą wielkim oszklonym atrium.
W tym atrium z dwuch stron są kawiarnie, stołówki, gry i co najważniejsze, na czterech rogach są kible. Kibli nie ma w innych miejsach, tylko tam. Dlaczego?
Po to, żeby ludzie z różnych działów się spotykali, gadali, wymieniali pomysłami.
Z tyłu atrium są trzy sale kinowe, jedna wielka dwie małe, które są zajęte prawie 24 godziny na dobę. Tam reżyser, produkcja oglądają codziennie dailies, sprawdzają czy wszystko pasuje, działa, czy nie ma skuch. Jest też tam sala renderingowa, gigantyczna - aż huczy. Wyobrażacie sobie ile mają informacji do przetworzenia.
Pokoje pracowników są stosunkowo antykorporacyjne. Ludzie poprzynosili swoje meble, kanapy, lampy, pokoje są przerobione na dżunglę, stacje kosmiczną itepe.. zbiorowisko artystów.
Całe miejsce wrze od energii.
Przed wejściem jest zbudowany mały teatr antyczny wykopany w ziemi z akustyką naturalną. I jest to wykorzystywane do rozmów, prelekcji bez komputerów.
Miał rękę do ludzi tak samo jak łeb do pomyśłów
ZMieniam zdjecie hallu, na nieco bardziej informacyjn
Są to dwa długie dość budynki (dość niskie ) połączone ze sobą wielkim oszklonym atrium.
W tym atrium z dwuch stron są kawiarnie, stołówki, gry i co najważniejsze, na czterech rogach są kible. Kibli nie ma w innych miejsach, tylko tam. Dlaczego?
Po to, żeby ludzie z różnych działów się spotykali, gadali, wymieniali pomysłami.
Z tyłu atrium są trzy sale kinowe, jedna wielka dwie małe, które są zajęte prawie 24 godziny na dobę. Tam reżyser, produkcja oglądają codziennie dailies, sprawdzają czy wszystko pasuje, działa, czy nie ma skuch. Jest też tam sala renderingowa, gigantyczna - aż huczy. Wyobrażacie sobie ile mają informacji do przetworzenia.
Pokoje pracowników są stosunkowo antykorporacyjne. Ludzie poprzynosili swoje meble, kanapy, lampy, pokoje są przerobione na dżunglę, stacje kosmiczną itepe.. zbiorowisko artystów.
Całe miejsce wrze od energii.
Przed wejściem jest zbudowany mały teatr antyczny wykopany w ziemi z akustyką naturalną. I jest to wykorzystywane do rozmów, prelekcji bez komputerów.
Miał rękę do ludzi tak samo jak łeb do pomyśłów
ZMieniam zdjecie hallu, na nieco bardziej informacyjn
- Załączniki
-
- HallPix.png (211.06 KiB) Przejrzano 2236 razy
-
- To wspomniany budynek. Dwa długie takie, przez Jobsa wymyślone.
- PIX Budynek.jpg (26.11 KiB) Przejrzano 2464 razy
-
- Tu się miksuje filmy Pixara - Skywalker Ranch, należy do Lucasa
- Ranczo.jpg (17.84 KiB) Przejrzano 2457 razy
-
- To antyczny teatr
- Teatr Pix.jpg (20.83 KiB) Przejrzano 2460 razy
Ostatnio zmieniony 6 paź 2011, o 21:29 przez Arno, łącznie zmieniany 1 raz.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

- Załączniki
-
- steve1.jpg (16.98 KiB) Przejrzano 2417 razy
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
No, to by właścicielom japłek
nie było przykro to parę tekstów na temat BB.
Wyczytane wczoraj

Wyczytane wczoraj
Dzisiejsze:Właściciele BB nie martwcie się, że nie macie dostępu do portali społecznościowych. Nikt nic ciekawego nie napisał.
Tip Of The Day:
How to turn your iPhone into Blackberry?
Select Airplane Mode.

czarne jest piękne...
u nas w biurze właśnie padł net, więc teraz wszyscy siedzimy na moim telefonie, w sensie hotspota.. a to nie BB 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Nasi posłowie idą ku nowoczesności i kupują sobie iPady. Tylko dlaczego obowiązkowo dla każdego? Przecież połowa będzie leżeć w szufladach. Nie można było zrobić tak jak w Bundestagu, że każdy ma prawo do refinansowania tabletu?
http://www.komputerswiat.pl/nowosci/wyd ... nosci.aspx
http://www.komputerswiat.pl/nowosci/wyd ... nosci.aspx
Ooo, Apple wygrało przetarg. No tak, przecież są najtańsi.
Może kryterium oceny była nie cena a jakość...?

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Bilex, jakoś a nie jakość 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Na pewno nie użyteczność.Bilex pisze:Może kryterium oceny była nie cena a jakość...?![]()
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
O ile nikt tego nie schrzani (a niestety jest duża szansa, jak to u nas...), to uważam że to niegłupi pomysł. Gdzieś czytałem, że Sejm rocznie na sam papier wydaje ~600 kPLN. Jeżeli doliczymy do tego koszty i amortyzację drukarek, toner, to faktycznie jest miejsce na spore oszczędności. Zwłaszcza, że 1,75 mln z artykułu jest mocno przesadzone.
No ale trzeba zmusić wszystkich posłów do rezygnacji z papieru. A jakoś nie wyobrażam sobie takiego jednego z PiSu, korzystającego z iPada ;)
No ale trzeba zmusić wszystkich posłów do rezygnacji z papieru. A jakoś nie wyobrażam sobie takiego jednego z PiSu, korzystającego z iPada ;)
Posłanka (pod)Szczypińska mu przeczyta ;)Godlik pisze: jakoś nie wyobrażam sobie takiego jednego z PiSu, korzystającego z iPada ;)
r.
PS. Srajpad, jako urządzenie w którym za wiele pomajstrować nie można, jest całkiem sensownym wyborem dla kogoś, kto ma pracować, a nie poszturchiwać się sprzętem, chociaż seryjny, androidyczny tablet też pewnie dałby radę (tylko że te lepsze wcale nie są takie tanie, za to po jakimś czasie może się okazać, że producent zapomniał o aktualizacjach).
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Może ktoś polecić jakiś programik pod japko do edycji dokumentów zapisanych w PDF-ie?
Chodzi o to, aby można było dopisywać/pisać w dokumencie zapisanym już jako PDF.
Dzięks.
Chodzi o to, aby można było dopisywać/pisać w dokumencie zapisanym już jako PDF.
Dzięks.
Dolce far niente 

FUX, jak to jest dokument tekstowy i nie jest zabezpieczony to masz programy online konwertujące na zwykły tekst. następnie robisz co chcesz i przerabiasz ponownie na pdf.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!