Pistolety i inne bronie w domu na somo obrone...
Re: Pistolety i inne bronie w domu na somo obrone...
Koledzy i kuliżanki, nie bardzo mi leży ortografia, składnia i leksyka naszego interlokutora. Lekutko jest to przkonstruowane. Ktosz se chiba ropi yaya.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Лукашэнка, nie wprowadzaj zamętu.
scrmnwrx w Polsce KAŻDY może strzelać w specjalnym miejscu (strzelnica), bez pozwolenia, tak jak wcześniej pisał Borat.
Strzelnica
http://www.google.pl/search?tbm=isch&hl ... l1.3.3l7l0
Arno, wszystko jest możliwe, ale w takim wypadku intelikutor musi mieć niezłą determinacyję, skoro 37 postów już spreparował + u mnie na PW i jeszcze zdjęcia wrzucał.
scrmnwrx w Polsce KAŻDY może strzelać w specjalnym miejscu (strzelnica), bez pozwolenia, tak jak wcześniej pisał Borat.
Strzelnica

Arno, wszystko jest możliwe, ale w takim wypadku intelikutor musi mieć niezłą determinacyję, skoro 37 postów już spreparował + u mnie na PW i jeszcze zdjęcia wrzucał.
Tak sczero muwionc, to ja sie lepiej czuje przy ludziach kturzi majom pistelety nis ci kto nie, bo wszyscy wiemy ze te nie dobre ludzie to tak i tak majom pistolety i zabijajom bez pozwolenia na bron, a ten kto ma pozwolenie to jest dobrym czlowiekiem ktury pracuje, placi podatki, ma rodzine i obowionzki, itd. Ta tak jest przynajmniej w stanach.
Muj brat kilk lat temu jecha w Chicago i dwuch czarnych z pistoletem okradli go ze wszystkiego. Ci co mieli pistelety to wiedzieli ze muj brat jest bialy i nie bedzie mial pistoletu przy sobie zeby sie obronil bo jest zakazane i byl bardzo latwom tarczom zeby go odkrasc. Czemu w takim warunku ten ktury zadnych zlych zeczy nie robi ma byc tak jak kaczka na polowanie ktura sie nie morze obronic? (ja jestes za szczelanie do zwierzont zeby je zjesc
)
Chcialem napisac email do policji w Lodz albo do kosula Polskiego w Chicago o pozwolenie o bron, ale nie chcem zeby dali mnie na liste czarnom na lotniskach jak bede przyjezdzal. Teras jak bylem w Polsce to lecialem przez England, i w plecaku mialem 9 naboji 9mm... powiem szczerze ze jeszcze tak sie nie balem. Przysli trzy policjanci i zaczeli mnie pytac o nich i wytlumaczylem ze ostatnio wrziolem ten plecak i tam mialem naboje itd i kilk mi wypadlo... dobrze ze nie spisali moje imie tylko dali mi oszczerzenie glosowe, al tak i tak malo co nie musialem majtek z mienic. :)
Muj brat kilk lat temu jecha w Chicago i dwuch czarnych z pistoletem okradli go ze wszystkiego. Ci co mieli pistelety to wiedzieli ze muj brat jest bialy i nie bedzie mial pistoletu przy sobie zeby sie obronil bo jest zakazane i byl bardzo latwom tarczom zeby go odkrasc. Czemu w takim warunku ten ktury zadnych zlych zeczy nie robi ma byc tak jak kaczka na polowanie ktura sie nie morze obronic? (ja jestes za szczelanie do zwierzont zeby je zjesc

Chcialem napisac email do policji w Lodz albo do kosula Polskiego w Chicago o pozwolenie o bron, ale nie chcem zeby dali mnie na liste czarnom na lotniskach jak bede przyjezdzal. Teras jak bylem w Polsce to lecialem przez England, i w plecaku mialem 9 naboji 9mm... powiem szczerze ze jeszcze tak sie nie balem. Przysli trzy policjanci i zaczeli mnie pytac o nich i wytlumaczylem ze ostatnio wrziolem ten plecak i tam mialem naboje itd i kilk mi wypadlo... dobrze ze nie spisali moje imie tylko dali mi oszczerzenie glosowe, al tak i tak malo co nie musialem majtek z mienic. :)
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.
Przepraszam ale tego wszystkiego nie rozumiem. Z tego wziolem ze myslisz ze ja jakies smiechy robie sobie tutaj z was, ze tylko zartuje. Ja jusz 10 lat nie pisze po Polsku a w stanach w domu to tylko z rodzicami rozmawiam i teras troche z narzeczonom z kturom bedziemy tesz brali slub w Polsce. :) Tutaj jest moje powiedzenie "hello":Arno pisze:Koledzy i kuliżanki, nie bardzo mi leży ortografia, składnia i leksyka naszego interlokutora. Lekutko jest to przkonstruowane. Ktosz se chiba ropi yaya.
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=1&t=7697
Nie wiem czego nie uwierzyc. Bledy to ja wiem ze robie, ale pisze jak ja slysze na ucho. Tesz nie mam mozliwosci zalorzenia klawiatury Polskiej bo pisze z pracy. A w domu to wy jusz wszyscy spicie jak bym pisal.

Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.
takiego tu nie mamyBergen pisze: tak jak wcześniej pisał Borat.

Był bardzo łatwym celem, a nie tarczą.scrmnwrx pisze: byl bardzo latwom tarczom zeby go odkrasc

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi, a cóżeś się tak w "pani nauczycielka" mode przełączył? Zjedz batona! 

Bergen pisze: Borat

Dyktatorze może to nie tak jak mówisz po prostu są tak wychowani i tyle od zawsze tak jest przyzwyczaili się to dla czego mieli by to zmieniać. U nas kto chce mieć i tak ma broń tylko ,że nie całkiem legalnie i zdziwił byś się jak byś wiedział ilu ja nosi. Tylko ,że my jesteśmy przyzwyczajeni do tego ,że jej nie ma i tyle.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

scrmnwrx pisze: Przepraszam ale tego wszystkiego nie rozumiem. Z tego wziolem ze myslisz ze ja jakies smiechy robie sobie tutaj z was, ze tylko zartuje. Ja jusz 10 lat nie pisze po Polsku a w stanach w domu to tylko z rodzicami rozmawiam i teras troche z narzeczonom z kturom bedziemy tesz brali slub w Polsce. :) Tutaj jest moje powiedzenie "hello":
nie przejmuj się, rozumiem Cię bo mam właśnie w domu siostrę z Chicago na święta. Jej 3 synowie używają języka polskiego podobnie jak Ty,
BTW w Chicago jest polska szkoła, w której uczy właśnie moja siostra, może chcesz się podszkolić z języka polskiego przed przyjazdem?
a tak odnośnie broni i strzelania, ja swój pociąg do broni zaspokajam łukiem, kupiłem sobie taki pół-profesjonalny, i strzelam sobie w ogrodzie,
tutaj się trochę można uśmiać odnośnie tego co pisał Bergen, bo takim łukiem z 30 metrów przebijam czasem dwie 20mm płyty OSB (plywood)

Bardzo sobie bym życzył się zjawić na Chlejadach, bo póki co to niemożliweburat pisze: se na Chlejadach wyjaśnimy

Bergen, kurcze może sie uda jakoś
j33mbo, moja miłość to kusza kilka razy strzelałem i świetna zabawa

j33mbo, moja miłość to kusza kilka razy strzelałem i świetna zabawa

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

scrnmwrx - nie przeczę przez grzeczność, że to możliwe, co piszesz. Istotnie, jeśli nigdy nie widziałeś polskiego tekstu pisanego, i piszesz jedynie ze słuchu, to zgadza się. Tak by to mogło fonetycznie mniej więcej wyglądać.
polska klawiatura nie wazna, wystarczy nie wstawiac polskich znakow diakrytycznych.
zamiast ż pisać z ( a nie rz), zamiast ą - a ( a nie om)....ita dalej.
Ale najważniejsze, wyłączyć amerykańskie myślenie i włączyć nasze. Bo nasze lepsze. I dlatego jesteśmy największym narodem świata. My POLACY.
Jeśli pomyślisz, żeś potomkiem ideowym Kaskasko i Pulaski, to jest z czego być dumnym, nie durnym.
W ŁODZI ZAWSZE były dobre kursy dla obcokrajowców - tam zawsze murzina z Ghany była studiować.
polska klawiatura nie wazna, wystarczy nie wstawiac polskich znakow diakrytycznych.
zamiast ż pisać z ( a nie rz), zamiast ą - a ( a nie om)....ita dalej.
Ale najważniejsze, wyłączyć amerykańskie myślenie i włączyć nasze. Bo nasze lepsze. I dlatego jesteśmy największym narodem świata. My POLACY.
Jeśli pomyślisz, żeś potomkiem ideowym Kaskasko i Pulaski, to jest z czego być dumnym, nie durnym.
W ŁODZI ZAWSZE były dobre kursy dla obcokrajowców - tam zawsze murzina z Ghany była studiować.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
a tak wziąłem przykład z Ciebie, gdzieś ostatnio mi się to rzuciło w oczy, jak zacząłeś kogoś do pionu ustawiaćBergen pisze: eMTi, a cóżeś się tak w "pani nauczycielka" mode przełączył? Zjedz batona!

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Jaaaaaaaaaaaaa?! NIGDY!eMTi pisze: gdzieś ostatnio mi się to rzuciło w oczy, jak zacząłeś kogoś do pionu ustawiać![]()
![]()

A tutaj ja szczelalem, jakies 30 metruw tesz..j33mbo pisze:scrmnwrx pisze: Przepraszam ale tego wszystkiego nie rozumiem. Z tego wziolem ze myslisz ze ja jakies smiechy robie sobie tutaj z was, ze tylko zartuje. Ja jusz 10 lat nie pisze po Polsku a w stanach w domu to tylko z rodzicami rozmawiam i teras troche z narzeczonom z kturom bedziemy tesz brali slub w Polsce. :) Tutaj jest moje powiedzenie "hello":
a tak odnośnie broni i strzelania, ja swój pociąg do broni zaspokajam łukiem, kupiłem sobie taki pół-profesjonalny, i strzelam sobie w ogrodzie,
tutaj się trochę można uśmiać odnośnie tego co pisał Bergen, bo takim łukiem z 30 metrów przebijam czasem dwie 20mm płyty OSB (plywood)![]()

Blacha troche grubsza nisz 1cm. Jak zlorzylem je razem, to przebilo je podwujnie jak by to bylo maslo.

masakra, to czym Ty strzelałeś?
Nabuj tutaj nie jest asz taki durzy, znany tutaj jako .3006 a w Polsce to nie wiem. Prendkosc okolo 760m/s ale z bardzo durzom silom, 4050J.eMTi pisze:masakra, to czym Ty strzelałeś?

http://en.wikipedia.org/wiki/.30-06_Springfield
eMTI- dopiero zobaczylem ze ty jestes z Wroclawia. Ja mam dom kolo Nysy.
Bede robil wesele/przyjencie tam w September. 

scrmnwrx, no to super. Mamy tutaj w zwyczaju robić orszak ślubny subaru, tak więc jak będziesz znał szczegóły, to dawaj znać w tym wątku!
Tak to było jakiś czas temu:
w oczekiwaniu na parę młodą:
Link: http://www.youtube.com/watch?v=rI72g2O5oDo
a tutaj młodzi wychodzą z mieszkania (młody nie wiedział, że na dworze czeka go taka niespodzianka, którą zorganizowała mu narzeczona):
Link: http://www.youtube.com/watch?v=9hOOzJIRAjA

Tak to było jakiś czas temu:
w oczekiwaniu na parę młodą:
Link: http://www.youtube.com/watch?v=rI72g2O5oDo
a tutaj młodzi wychodzą z mieszkania (młody nie wiedział, że na dworze czeka go taka niespodzianka, którą zorganizowała mu narzeczona):
Link: http://www.youtube.com/watch?v=9hOOzJIRAjA
eMTI- narazie zadne zdjencia nie wyskakujom, sprubuje w domu. Czy na tej stronie tylko sie zglaszajom wszyscy kturzy slub biorom z tego forum czy to jest tylko jednego?
powinieneś zobaczyć filmy z youtube'a - możliwe, że masz w pracy blokadę założoną. Wątek na początku był założony dla jednego ślubu, ale potem tak się stało, że wszyscy z forum w tym wątku ogłaszali swój ślub.
eMTi pisze:powinieneś zobaczyć filmy z youtube'a - możliwe, że masz w pracy blokadę założoną. Wątek na początku był założony dla jednego ślubu, ale potem tak się stało, że wszyscy z forum w tym wątku ogłaszali swój ślub.
Tak, mamy blokade z robionom w pracy na Youtube i ruzne inne strony, naprzyklad Facebook.
To ja mam tesz swoje tam dodac czy raczej zaczonc nowy tytul? Nie chcem nikogo zdenerwowac.
dlaczego uważasz, że miałbyś kogoś zdenerwować? Przedstaw się tam raz jeszcze (na wypadek, jakby ktoś nie trafił na pozostałe Twoje wątki) i opisz co i jak, możesz też dać linka do Twojego wątku o samochodach, tam jest wszystko napisane co i jak 

Bece musial zamuwic wiencej jedzenia i vudki dla wszystkich. Czym wiencej to milej.
Plywood to sklejka. OSB to Oriented Strand Board :)j33mbo pisze: płyty OSB (plywood)
Arno pisze: potomkiem ideowym Kaskasko
Arno pisze: W ŁODZI ZAWSZE były dobre kursy dla obcokrajowców
Tadzia z brązu też mamy ;)
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.