Pomocy padlo zasilanie
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- SPRUCH
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza/Fiat CCTurbo/Mb 190E
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Pomocy padlo zasilanie
Panowie czy w gc8 jest jakas uderzeniowka lub cos takiego w moim aucie po wyjeciu aku i wlozeniu go spowrotem nagle zniknal prad
jedyne co dziala to awaryjne i postojowki auto nie zapala zadnych kontrolek nawet oswietlenie kabiny sie nie wlacza alar ktory mam takze nie reaguje ktos ma jakis pomysl co sie moglo stac??

Re: Pomocy padlo zasilanie
Pewnie masa na przeciwnym krańcu minusowego przewodu akumulatora Ci się poluzowała. Sprawdź też bezpieczniki w obu skrzynkach.
Nie przejmuj się, nie jesteś pierwszySPRUCH pisze: jak w obu???

Tak jak AMI napisał - przy zewnętrznej nodze kierowcy, za cięgnem otwierania maski.
To to nic - znalezienie puszki z bezpiecznikami w mx5, to byl wyczyn, zwlaszcza, ze troche nielatwo sie do niej dobrac, wymaga pewnej gimnastyki i elastycznosci. No i latarka w zebach tez sie przydaje :)
Jacek "AMI" Rudowski
- lucza
- 4 gwiazdki
- Auto: babcie ra 95 i 96
Oj Radziu,Radziu
Jak mówiłeś że sprawdzałeś WSZYSTKIE bezpieczniki to myślałem że wszystkie
Bezpieczniki w kabinie masz pod przyciskami z prawej strony,a dokładnie to musisz wyciągnąć ten maleńki schoweczek,po otwarciu delikatnie pociągnij do góry wysuwając go,pozdro.

JAZDA SUBARU-BEZCENNE!!! ZA BENZYNE ZAPŁACISZ KARTĄ MAESTRO!!
yyyyyy? To ja chyba jakieś inne Imprezy mamlucza pisze: Bezpieczniki w kabinie masz pod przyciskami z prawej strony,a dokładnie to musisz wyciągnąć ten maleńki schoweczek,po otwarciu delikatnie pociągnij do góry wysuwając go

Bergen - pod schowkiem tez sa bezpieczniki, przynajmiej w RHD
Jacek "AMI" Rudowski
Wlasnie, bede musial zejsc chyba do auta i sobie przypomniec, bo przy slupku tez sa, o ile mnie pamiec nie myli, ale chyba z kolei po lewej stronie. Mialem szczescie dawno nie walczyc z popalonymi bezpiecznikami, to nie pamietam :)
Jacek "AMI" Rudowski
- lucza
- 4 gwiazdki
- Auto: babcie ra 95 i 96
Spoko,my mamy imprezy z kierownicą po prawej,właściwej, stronieBergen pisze: yyyyyy? To ja chyba jakieś inne Imprezy mam![]()

JAZDA SUBARU-BEZCENNE!!! ZA BENZYNE ZAPŁACISZ KARTĄ MAESTRO!!
- SPRUCH
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza/Fiat CCTurbo/Mb 190E
lucza, ja mam stara deche bezpieczniki mam na slupku usterka juz usunieta w glownej skrzynce jest bezpiecznik ktory wyglada jak zwykly kabel z 2 wsowkami i to on pod izolacja sie przepalil
no i auto zaczelo palic na wszytkie gary bo sie okazalo ze pomylilem banki z benzyna i zamiast czystej etylinki do baku wlalem mieszanke z benzyny z ropa
ale problem z przerywaniem pozostal tym zajme sie jutro
podejzewam ze swiece sie skonczyly zobaczymy jutro
no i auto zaczelo palic na wszytkie gary bo sie okazalo ze pomylilem banki z benzyna i zamiast czystej etylinki do baku wlalem mieszanke z benzyny z ropa

ale problem z przerywaniem pozostal tym zajme sie jutro
podejzewam ze swiece sie skonczyly zobaczymy jutro