niedziala VDC v legasiu IV 2.0
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
seculus2517
- 0 gwiazdek
- Auto: legacy IV 2.0i LPG
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
niedziala VDC v legasiu IV 2.0
Witam. kupilem legasia 2004 i niedziala mi VDC. kontrolka po zapaleniu silnika niesvieci, bo chyba powinna na 2 sekundy. Komputer nic, zadnych usterek.na sniegu to se slizga ze ... nema kontroli trakcii a niedziala assistent hamovania. przycisk VDC nic niedziala, nereaguje
czy ktos vie?
PS: przeprasiam za "mistaks", jestem ze slowacji.
czy ktos vie?
PS: przeprasiam za "mistaks", jestem ze slowacji.
Re: niedziala VDC v legasiu IV 2.0
Witaj!
Skoro twierdzisz,że posiadasz VDC,to z tego co piszesz najsampierw luknij czy żarówka od kontrolki nie jest przepalona.Jeśli miałbyś VDC,to za jego niepoprawne działanie jest odpowiedzialne wiele rzeczy.Masz skrzynię 4 EAT,jeśli dobrze kombinuję?Jeśli ktoś by zamontował tam inny sterownik skrzyni,to VDC nie ma prawa działać(nic nie sugeruję,to tylko przykład,tego co ktoś mógł tam wydziwić)Głupio trochę...ale zaryzykuję
a może ktoś zamontował tam przełącznik do VDC i spełniał tylko inną fukcję,a w Twoim aucie jest brak VDC?
W związku z tym,że niedawno zakupiłeś to auto,wiec jest dużo niewiadomych,nie wiadomo co kto tam czynił przy nim.
Wiesz...a czy aby na pewno masz tam VDC?Przepraszam,za głupie pytanie
Pozdrawiam.
PS...
odpowiedz najpierw na moje pytania,a później wspólnymi siłami z Innymi,którzy kochają Subaru poszukamy przyczyny.
Skoro twierdzisz,że posiadasz VDC,to z tego co piszesz najsampierw luknij czy żarówka od kontrolki nie jest przepalona.Jeśli miałbyś VDC,to za jego niepoprawne działanie jest odpowiedzialne wiele rzeczy.Masz skrzynię 4 EAT,jeśli dobrze kombinuję?Jeśli ktoś by zamontował tam inny sterownik skrzyni,to VDC nie ma prawa działać(nic nie sugeruję,to tylko przykład,tego co ktoś mógł tam wydziwić)Głupio trochę...ale zaryzykuję

W związku z tym,że niedawno zakupiłeś to auto,wiec jest dużo niewiadomych,nie wiadomo co kto tam czynił przy nim.
Wiesz...a czy aby na pewno masz tam VDC?Przepraszam,za głupie pytanie

Pozdrawiam.
PS...
odpowiedz najpierw na moje pytania,a później wspólnymi siłami z Innymi,którzy kochają Subaru poszukamy przyczyny.
-
seculus2517
- 0 gwiazdek
czy żarówka od kontrolki nie jest przepalona - jak by byla, to by chyba komputer wykazal bledy, a usterek niebylo. zarowke sprawdze.
Skrzynia to zwykly manual 5 biegow.
czy mam VDC - a to nie wszestkie LEGASY IV majom????? ale przełącznik do VDC jest podsviecony, chyba original, nie dorobka.
czy mam VDC - a to nie wszestkie LEGASY IV majom????? ale przełącznik do VDC jest podsviecony, chyba original, nie dorobka.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 310 razy
- Polubione posty: 60 razy
W Legacy MY'04 VDC montowane było wyłącznie w modelach z silnikiem 3.0 z automatyczną skrzynią biegów: http://www.subaru.de/fileadmin/download ... gacy04.pdfseculus2517 pisze:
Wrzuć może fotkę tego przycisku.
Tego nie ma w żadnej wersji tego modeluseculus2517 pisze: niedziala assistent hamovania.
Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)
-
seculus2517
- 0 gwiazdek
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
gebolp pisze:Tego nie ma w żadnej wersji tego modeluseculus2517 pisze: niedziala assistent hamovania.
I całe szczęście, bo to gó...o jest wyjątkowe, przez które kompletnie nie da się wyczuć hamulca.
- So What!
- 6 gwiazdek
Link nie działa. W każdym razie na 99,99 % nie masz VDC. Asystenta hamowania też nie. Po co komuś asystent hamowaniaseculus2517 pisze:
foto przycisku:

So What! pisze: W Legacy MY'04 VDC montowane było wyłącznie w modelach z silnikiem 3.0 z automatyczną skrzynią biegów
i chyba tez w 2.0 MY09 ale w automacie
a asystent zwany:system wspomagania hamowania awaryjnego tez wystepuje na liście wyposazenia, nigdy nie odczułem jak działa
- So What!
- 6 gwiazdek
esilon:
Trudno to lepiej opisać
seculus2517 pisze: kupilem legasia 2004 i niedziala mi VDC.
Tutaj jest krótki opis działania: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 43#p275243esilon pisze: system wspomagania hamowania awaryjnego tez wystepuje na liście wyposazenia, nigdy nie odczułem jak działa
Trudno to lepiej opisać

-
seculus2517
- 0 gwiazdek
Raz jescze foto przcisku:
http://www.uloz.to/12353214/legacy-vdc-jpg
A to ve vszestkich legacy jest przecisk, da se przecisnoc, navet podsvietlony A NIE CZYNNY???? ne rozumiem ...
http://www.uloz.to/12353214/legacy-vdc-jpg
A to ve vszestkich legacy jest przecisk, da se przecisnoc, navet podsvietlony A NIE CZYNNY???? ne rozumiem ...
ABS kontra VDC.
ABS ma wtyczkę z 26 stykami wpinaną z boku modułu. VDC ma duuuuuuuużo styków - 42 i wtyczka wpinana jest z góry modułu.
Na fotce przycisk VDC ma inny odcień, czy to tylko tak wyszło na zdjęciu?
A czy przycisk jest podłączony?
ABS ma wtyczkę z 26 stykami wpinaną z boku modułu. VDC ma duuuuuuuużo styków - 42 i wtyczka wpinana jest z góry modułu.
Na fotce przycisk VDC ma inny odcień, czy to tylko tak wyszło na zdjęciu?
A czy przycisk jest podłączony?

Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)
Wrzuć foto na imageshack.us bo na uloz.to se musíš nejprve přihlásit

A ABS działa? To manual czy automat?
Sprawdź tak jak pisze gebolp, czy przycisk podłączony jest do czegoś w ogóle.
- So What!
- 6 gwiazdek
Bergen pisze: To manual czy automat?
IMO nie ma VDC.seculus2517 pisze:
Bergen, prosz:

I wcale nie trzeba się prihlastać, wystraczy wpisać kod z obrazka.Bergen pisze: Wrzuć foto na imageshack.us bo na uloz.to se musíš nejprve přihlásit![]()

Czarownica prawdę Ci powie :D
- So What!
- 6 gwiazdek
Wygląda jak dorabiany przycisk - kolor jest zupełnie inny niż sąsiadujące: zaślepka i przycisk podgrzewania miejsca spoczynku wycieraczek przedniej szyby.
A czy przypadkiem ten przycisk nie sklada lusterek? Tak jest w MY07 (tylko nadruk na przycisku jest ciut inny :D).
Ew. moze to jest wlacznik do instalacji LPG? Byloby pieknie :)
T.
Ew. moze to jest wlacznik do instalacji LPG? Byloby pieknie :)
T.
- So What!
- 6 gwiazdek
W Legacy składanie lusterek jest seryjne od MY'07. Przycisk jest w miejscu środkowej zaślepki. Po prawej stronie jest wyłącznik VDC - problem tylko w tym, że samochód seculus2517 nie powinien mieć VDC.Tummi pisze:
A czy przypadkiem ten przycisk nie sklada lusterek? Tak jest w MY07 (tylko nadruk na przycisku jest ciut inny :D).
I u dołu widać coś co może być dziabnięciami od podważania panelu z włącznikami wkrętakiem celem wyjęcia.So What! pisze: Wygląda jak dorabiany przycisk - kolor jest zupełnie inny niż sąsiadujące: zaślepka i przycisk podgrzewania miejsca spoczynku wycieraczek przedniej szyby.
Trzeba wyjąć włącznik i sprawdzić czy jest toto do czegoś podłączone a jeśli tak, to czy są tam jakieś napięcia.