Dzisiejszy odcinek "Uwaga Pirat"
Re: Coś niedobrego
To ja teraz zupełnie inny temat bo bardzo zły poruszę.
Oglądam właśnie TV i trafiłem na UWAGA PIRAT.
To ja się pytam, czy kierowca złapany przez taki patrol z telewizją, która na tym robi kasę, ma prawo odmówić kręcenia materiału, który potem będzie wykorzystany w celach komercyjnych.
Co z tego, że pan ma rozmazaną twarz, skoro i tak do rozpoznania, przez ludzi którzy go znają.
A swoją drogą hipokryci z TVN Turbo sami gnają jak wszyscy wiedzą a piszą komentarze dla Knapika jakby skończyli kurs dla aktywistów politycznych na uniwerku w Petersburgu.
Nie wiem, jak można ten program oglądać. Ludność złapana chyba myśli, że jakąs sława, albo co - potem się kolegom pokazują...
Panie kierowco, czy wie pan ile było? Wiem. Ale mimo to zapraszamy do kabiny....Scenariusz to scenariusz.
Już niedługo będą łapać za wyprzedzanie na pasach ( pod co można wiele rzeczy podciągnąć, a chodzi o wyprzedzanie przepuszczającego) - bo będzie za to 10 pkt. I chyba słusznie że tyle, bo to mordowanie ludzi.
Oglądam właśnie TV i trafiłem na UWAGA PIRAT.
To ja się pytam, czy kierowca złapany przez taki patrol z telewizją, która na tym robi kasę, ma prawo odmówić kręcenia materiału, który potem będzie wykorzystany w celach komercyjnych.
Co z tego, że pan ma rozmazaną twarz, skoro i tak do rozpoznania, przez ludzi którzy go znają.
A swoją drogą hipokryci z TVN Turbo sami gnają jak wszyscy wiedzą a piszą komentarze dla Knapika jakby skończyli kurs dla aktywistów politycznych na uniwerku w Petersburgu.
Nie wiem, jak można ten program oglądać. Ludność złapana chyba myśli, że jakąs sława, albo co - potem się kolegom pokazują...
Panie kierowco, czy wie pan ile było? Wiem. Ale mimo to zapraszamy do kabiny....Scenariusz to scenariusz.
Już niedługo będą łapać za wyprzedzanie na pasach ( pod co można wiele rzeczy podciągnąć, a chodzi o wyprzedzanie przepuszczającego) - bo będzie za to 10 pkt. I chyba słusznie że tyle, bo to mordowanie ludzi.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
no i cała narracja programu... Łapią gościa na średnio ruchliwej autostradzie, który jechał 160km/h i mówią, że wiózł śmierć i dorabiają do tego takie teorie i epitety, że głowa mała..
Jakby co najmniej ganiał Hummerem dzieci na podwórku przedszkola...

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Nie maja prawa nagrywac. Nie maja prawa przebywac.Arno pisze: To ja się pytam, czy kierowca złapany przez taki patrol z telewizją, która na tym robi kasę, ma prawo odmówić kręcenia materiału, który potem będzie wykorzystany w celach komercyjnych.
No chyba, ze operatorzy, to funkcjonariusze...
g.
ps. Spytajcie sie jakiegos psychiatry na temat tego ile samobojca (nieudany) pamieta z tego co robil przed etc... Bardzo fajnie media odplynely od tego co mowil przed... Czyzby kandydat na general nazdorce cywilnego pionu krajowej odpowiedzialnego za wojsko?
no ale sprawa Zagórskiego czy prowadzanie Witosa na "egzekucje" jest dość jednoznaczna, oczywiście nie dla wielbicieli Marszałka...WiS pisze: Mnie w każdym razie nie. Coś takiego mówiono chyba o Sławku, ale poza plotkami dowodów brak. Co chyba zrozumiałe.
ja też i nie mogę zrozumieć tych co jeszcze o tym głośno rozważają. ale to widać na drogach jak coraz więcej maruderów jeździ.Arno pisze: Nie wiem, jak można ten program oglądać.
a co do sprawy pułkownika, nie byłoby dobrze aby teraz dorobiono do tego martyrologię. czy tak naprawdę chciał to się raczej nie dowiemy, faktem jest że jako biurkowy mógł się kiepsko bronią posługiwać ale z drugiej strony trochę to wygląda podejrzanie. będziemy pewno oceniać po intencjach w wypowiedziach.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Podobno TVN za zgodę na nadanie programu opłaca zatrzymanemu mandat. To by też tłumaczyło często widowiskowe najwyższe wartości tychże i jednocześnie fakt że ludność nasza tak ochoczo wskakuje do radiowozu z kamerą, a przecież może odmówić. A może tu Milgram ma zastosowanie, że na władze nie poradze.
Na kilku fragmentach "uwaga pirat" na Youtube można zobaczyć jak funkcjonariusze celowo wynajdują uchybienia, aby zwiększyć dramatyzm nagrania - np. gdy zatrzymali motocyklistę za przekroczenie prędkości i nagle się okazało że grzecznie współpracuje, jej poprawnie ubrany i nawet prawo jazdy ma. No toż to kompletnie nie medialne, a przecież trzeba zakontraktowany czas wykręcić. Zaczęło się zatem "szukanie" - bo zużycie opon PRAWIE do znacznika sięga!
Czytałem na jakimś forum że jeden zatrzymany osobnik po wejściu do radiowozu i zauważeniu kamery zadał panu policjantowi pytanie - a to nie o panu czytałem w gazecie że podejrzewają pana o branie łapówek? I żaden materiał z panem policjantem się w tvn nie pokazał.
Na kilku fragmentach "uwaga pirat" na Youtube można zobaczyć jak funkcjonariusze celowo wynajdują uchybienia, aby zwiększyć dramatyzm nagrania - np. gdy zatrzymali motocyklistę za przekroczenie prędkości i nagle się okazało że grzecznie współpracuje, jej poprawnie ubrany i nawet prawo jazdy ma. No toż to kompletnie nie medialne, a przecież trzeba zakontraktowany czas wykręcić. Zaczęło się zatem "szukanie" - bo zużycie opon PRAWIE do znacznika sięga!
Czytałem na jakimś forum że jeden zatrzymany osobnik po wejściu do radiowozu i zauważeniu kamery zadał panu policjantowi pytanie - a to nie o panu czytałem w gazecie że podejrzewają pana o branie łapówek? I żaden materiał z panem policjantem się w tvn nie pokazał.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Odpowiadałem tylko na konkretne pytanie Witka o metodę: prezent w postaci pistoletu z jednym nabojem. O ile się orientuję, Zagórskiego i Witosa to nie dotyczy.inquiz pisze: ale sprawa Zagórskiego czy prowadzanie Witosa na "egzekucje" jest dość jednoznaczna
A "Pirata" czasami przez chwilę oglądam - żeby sprawdzić, jakie auta kinowe aktualnie w modzie

Tonu narracji faktycznie nie da się wytrzymać dłużej, niż minutę

esilon pisze: na tv4 jest podobny program, klon
Pirat jest klonem ZTCP. Na TV4 narrator jest normalniejszy.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Doprecyzuj, dlaczego?gruby pisze: Nie maja prawa nagrywac. Nie maja prawa przebywac.
Dolce far niente 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Jakie to proste i jakie skuteczneBergen pisze:Podobno TVN za zgodę na nadanie programu opłaca zatrzymanemu mandat. To by też tłumaczyło często widowiskowe najwyższe wartości tychże i jednocześnie fakt że ludność nasza tak ochoczo wskakuje do radiowozu z kamerą, a przecież może odmówić. A może tu Milgram ma zastosowanie, że na władze nie poradze.

No i biedak musiał sobie sam sfinansować mandatBergen pisze:Czytałem na jakimś forum że jeden zatrzymany osobnik po wejściu do radiowozu i zauważeniu kamery zadał panu policjantowi pytanie - a to nie o panu czytałem w gazecie że podejrzewają pana o branie łapówek? I żaden materiał z panem policjantem się w tvn nie pokazał.

Ech ten komercyjny Nowy Wspaniały Świat.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
komentarze są debilne to racjaArno pisze: A swoją drogą hipokryci z TVN Turbo sami gnają jak wszyscy wiedzą a piszą komentarze dla Knapika jakby skończyli kurs dla aktywistów politycznych na uniwerku w Petersburgu.
.
ale mnie zastanawia jeszcze to samo głupie pytanie policjanta- gdzie pan się tak spieszy ?
ciśnie sie na usta- a chuj ciebie to interesuje

(bo co zmieni informacja gdzie osobnik i po co się spieszy ?)
-
subarutux
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0D 09
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Dzisiejszy odcinek "Uwaga Pirat"
Bardzo dawno temu, jeszcze w stanie wojennym, kolega ze studiów miał malucha (a jego rodzice knajpę, co wszystko wyjaśnia). No i gonił tymże maluchem na zajęcia z wojska.
Młodzieży wyjaśniam: "szkolenie wojskowe" to był jeden dzień wyjęty z życiorysu, w studium wojskowym na uczelni przygotowywano nas do zaszczytnej służby przez rok po studiach w charakterze podchorążego. W razie spóźnienia były problemy (np. egzamin z regulaminów - na pamięć), nieobecności trzeba było odrobić, no w ogóle tzw. cyrk na kółkach i temat na długie zimowe wieczory przy piwqu ("ładowanie od tyłu w pozycji leżącej", "któren to pluton? - trzecien, panie pułkowniku", "posuwać się wgłąb" to tylko kilka z 1001 kwiatków umilających tą beznadzieję).
Przy Parku Jordana ciachnięto go - i wielu innych - na radar. Kierowcy czekają grzecznie w kolejce, kolega się niepokoi, wreszcie idzie do pana milicjanta i traktuje go tekstem:
- Proszę pana, może byśmy to szybko załatwili, bo się trochę śpieszę...
- A dokąd to się pan tak śpieszy, teraz i przedtem?
- Na wojsko, wie pan, pułkownik mnie zastrzeli...
- Pan wojskowy? A to proszę jechać, nie ma sprawy!
Młodzieży wyjaśniam: "szkolenie wojskowe" to był jeden dzień wyjęty z życiorysu, w studium wojskowym na uczelni przygotowywano nas do zaszczytnej służby przez rok po studiach w charakterze podchorążego. W razie spóźnienia były problemy (np. egzamin z regulaminów - na pamięć), nieobecności trzeba było odrobić, no w ogóle tzw. cyrk na kółkach i temat na długie zimowe wieczory przy piwqu ("ładowanie od tyłu w pozycji leżącej", "któren to pluton? - trzecien, panie pułkowniku", "posuwać się wgłąb" to tylko kilka z 1001 kwiatków umilających tą beznadzieję).
Przy Parku Jordana ciachnięto go - i wielu innych - na radar. Kierowcy czekają grzecznie w kolejce, kolega się niepokoi, wreszcie idzie do pana milicjanta i traktuje go tekstem:
- Proszę pana, może byśmy to szybko załatwili, bo się trochę śpieszę...
- A dokąd to się pan tak śpieszy, teraz i przedtem?
- Na wojsko, wie pan, pułkownik mnie zastrzeli...
- Pan wojskowy? A to proszę jechać, nie ma sprawy!
Juz w latach 90-tych byl wyrok w sprawie nie zachowania ostroznosci przez funkcjonariuszy podawania danych osobowych przez radio do centrali.FUX pisze:Doprecyzuj, dlaczego?gruby pisze: Nie maja prawa nagrywac. Nie maja prawa przebywac.
Sprowadza sie do tego, ze podczas kontroli funkcjonariusz ma dochowac starannosci, by osoby postronne nie slyszaly co mowi.
Oprocz tego sa inne zastrzezenia wynikajace wprost z ustaw przeroznych, niestety prawnikiem nie jestem, a przy wodce wystarczylo przypomnienie powyzszego,
by pewien nieznany konstytucjonalista uznal temat za zamkniety...
Pozdrawiam
g.
- hemi112
- 5 gwiazdek
- Auto: Były: Justy, szutrowy killer GF, jest perełeczka GC
- Polubił: 0
- Polubione posty: 13 razy
Re: Dzisiejszy odcinek "Uwaga Pirat"
też ogląda,fakt faktem czasem niektórzy przekozakują,ale najbardziej kocham ostrą krytykę przez komentującego manewru pt.90 zamiast 50km/h na zabudowanym,ale conajwyżej przez drzewa,lub inne wyprzedzanko na podwójnej ciągłej,gdzie było to ominięcie człeka jadącego te 90km/h,a wyprzedzany i wyprzedzający to chyba jedyne dwa auta na tej drodze-manewr w ustach komentatora jest niezwykjle niebezpieczny...
teraz coraz częsciej jest motyw z autem do sprawdzania stanu technicznego,wczoraj ogladałem jak zatrzymali Lanosa po "tjuningu" nie było przeciwmgłowego,trąbajła,za to były za ciemne szyby,za głosny wydech i za ciemne lampy:D
teraz coraz częsciej jest motyw z autem do sprawdzania stanu technicznego,wczoraj ogladałem jak zatrzymali Lanosa po "tjuningu" nie było przeciwmgłowego,trąbajła,za to były za ciemne szyby,za głosny wydech i za ciemne lampy:D
kiedy człowiek naprawdę chce żyć,to medycyna jest bezsilna:)