Dakar 2012

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Re: Dakar 2012

Post 14 sty 2012, o 17:29

Po WP4 Coma traci prawie 13 minut do Despresa :-/

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 14 sty 2012, o 18:32

ciekawe ile wściekły Robbi dziś Miniakom wpieprzy :giggle: :giggle:
Hołek na WP1-10 min straty :-/
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2012, o 18:45

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 15 sty 2012, o 13:45

http://www.subaruforester.org/vbulletin ... ndex7.html
w końcu to forum subaru 8-)

szkoda wielka, bo Forester jechał naprawdę dobrze.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 sty 2012, o 23:12

no i po Dakarze :-/ fajnie było szkoda ,ze się nie skończyło jak mogło te drugie miejsce było do zgarnięcia :wall:
Ale można podsumować troszkę ,dużo "zielonego stolika" i kontrowersji , Gordon to mój osobisty bohater i ciekawe co będzie za rok :cofee:
Małysz bardzo fajnie i pokazał ,że nie zrobił tego tylko dla kaprysu ,mam nadzieję ,że coś z tego będzie na przyszłość. Kuby szkoda strasznie Czachor po swojemu ,a Dąbrowski jednak się już nie pozbiera chyba i powinien sobie odpuścić ,bo przy tym poziomie pecha jaki ma to może na wózku skończyć :-/ (zasade ostatniego przejazdu powinien poznać ;-) )
Quadowców szkoda bo chłopakom na początku podcięli skrzydła ,a to wiadomo jak się później działo.
Jednym słowem fajnie było ale się skończyło :razz:
a tu o słynnych holowaniu troszkę ;-)

Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... BTx3zV3-Wg#!

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 15 sty 2012, o 23:53

burat pisze: jnie było szkoda ,ze się nie skończyło jak mogło te drugie miejsce było do zgarnięcia
Szczerze to ja nie byłbym taki pewien tego drugiego placu, po tym co Hołek pokazał na ostatnich etapach (zakopywanie się na wydmach). Wiadomo, że po 5 godzinnej przygodzie jechał już z innym poziomem koncentracji, no ale...

Gratki dla Małysza - w swoim debiucie wypadł lepiej niż Hołek w 2005 roku ;-) Brawa dla załogi Beaupre/Lisicki za ukończenie rajdu.
W moto tak jak piszesz - Dąbrowski już chyba powinien odpuścić. Niech Orlen Team zaangażuje Stefana Svitko, będzie polsko-słowacka ekipa jak w Porsche Cup ;-) (BTW - Svitko jako jedyny ze ścisłej czołówki nie wymieniał silnika).
Duży szacun dla DeVilliersa - podium w aucie, które defacto jest przebudowaną Navarą taką jak poprzednio jeździł Hołek - rewelacja.

Zawiedziony jestem ciężarówkami - Iveco na szczycie, świat się kończy - w końcu Iveco i Renówki to ch... nie ciężarówki :mrgreen:

Ciekaw jestem przyszłego roku. Zmiana przepisów, diesle staną się mniej konkurencyjne, wkurzony Gordon ( :mrgreen: ), Nasser prawdopodobnie w Citroenie - może być ciekawie.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 16 sty 2012, o 00:42

WRC fan pisze: w końcu Iveco i Renówki to ch... nie ciężarówki :mrgreen:
Jeździłeś? :>

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 16 sty 2012, o 00:54

Tak, moje Clio to tak na prawdę Magnum :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 16 sty 2012, o 02:47

Ja jeździłem najmocniejszym Magnum, strasznie szarpie bez naczepy :mrgreen: Ale wysokość ponad 1,8m w kabinie daje sporo komfortu :lol:
Szkoda Hołka.. tylko w jego miniaku szlag trafił to wspomaganie.. Ale patrząc na to, o czym WRC fan napisał, to może lepiej, że tak się stało, aniżeli musielibyśmy patrzeć, jak traci miejsce przez swoją wtopę.. choć nie jest wykluczone, że wtedy by się nie zakopał ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 16 sty 2012, o 10:37

oglądając to zakończenie OS Gordona, mnie się jednak wydaje że on nie mówi o systemie regulowania ciśnienia w kołach tylko o systemie który ma dodawać mocy silnikowi (Hołek wspominał coś o systemie dodającym 150 KM silnikowi młotka) - co by oznaczało, że bez "dopalacza" odjechał wszystkim

Ale może ja nie znam angielskiego ;-)
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 sty 2012, o 11:03

OBK H6 pisze: 150 KM
tyle to ma więcej koni ogólnie Młotek nad Mini i zawieszenie ma skok 25cm więcej czyli x2.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 16 sty 2012, o 11:39

OBK H6, on mówi o systemie regulacji ciśnienia w oponach, który rzekomo wg sędziów oprócz głównego działania podawał powietrze przez dolot i tym samym zwiększał moc.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 sty 2012, o 13:12

Powitanie Hołka na lotnisku

We wtorek 17 stycznia o godzinie 13:15 na warszawskim lotnisku Okęcie, Krzysztofa Hołowczyca czekać będzie gorące powitanie. Hołka będą witać media i liczna rzesza wiernych kibiców, których serdecznie zapraszamy na to wydarzenie.
jak by było bliżej to bym pojechał 8-)

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 16 sty 2012, o 14:08

http://www.dakar.com/dakar/2012/us/summ ... html#ancre
z oficjalnej listy wynika, że Małysz ma... mniejszą stratę do lidera niż Hołowczyc
:cofee:

w tym miejscu oficjalnie ogłaszam zadziwienie startem Małysza. czapka z głowy i sypię się popiołem. bo nie wierzyłem.
:oops:

burat pisze:a tu o słynnych holowaniu troszkę ;-)
coraz bardziej przekonuje się do mojej własnej teorii :whistle:

:mrgreen:

a co do samego Dakaru, to bardzo nie podobały mi się wyczyny sędziów. wcale nie jestem pewien, czy Gordon nie oleje towarzystwa. Baja 1000 to też poważny wyścig jest.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 16 sty 2012, o 14:19

damaz pisze:
z oficjalnej listy wynika, że Małysz ma... mniejszą stratę do lidera niż Hołowczyc
Od 13 miejsca włącznie trzeba dodać 24 h do łącznego czasu. Swoją drogą idiotycznie to zapisali :?

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 16 sty 2012, o 17:35

damaz pisze: coraz bardziej przekonuje się do mojej własnej teorii
ale widziałeś te fotki jak się zakopał i jak go wyciągali?

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 16 sty 2012, o 17:45

damaz pisze: wcale nie jestem pewien, czy Gordon nie oleje towarzystwa.
Zapowiedział już, że będzie chciał wrócić.

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: MySza

Post 16 sty 2012, o 20:45

WRC fan pisze:
burat pisze: jnie było szkoda ,ze się nie skończyło jak mogło te drugie miejsce było do zgarnięcia
Szczerze to ja nie byłbym taki pewien tego drugiego placu
mam podobne zdanie.Bez dwóch zdań Hołek dobrym kierowcą jest ale to IMO jeszcze troszkę mało na pudło w tym rajdzie.

WRC fan pisze: Gratki dla Małysza - w swoim debiucie wypadł lepiej niż Hołek w 2005 roku ;-)
gratki gratki..nie będę udawać że ich wynik jest mi bliski emocjonalnie i możenie zawsze jestem do końca obiektywna ale wiem ile pracy..pracy..serca..pracy..serca włożyli w to, ile potu i zaciskania zębów dlatego bardzo się cieszę bo uważam że jak na tak małą zaprawę w rywalizacji to wynik jest mega :!:
WRC fan pisze: Brawa dla załogi Beaupre/Lisicki za ukończenie rajdu.
brawo...szkoda że zabrakło tej odrobiny szczęścia..
WRC fan pisze: W moto tak jak piszesz - Dąbrowski już chyba powinien odpuścić. Niech Orlen Team zaangażuje Stefana Svitko, będzie polsko-słowacka ekipa jak w Porsche Cup ;-) (BTW - Svitko jako jedyny ze ścisłej czołówki nie wymieniał silnika).
też mam podobny niesmak..wiem że włożył wiele pracy w ten team..że to nie nasza sprawa dlaczego jeżdzi itp itd..ale w chwili gdy zabrakło Kuby czyli 100% fight'u to..szkoda że np nie dostał znów szansy taki Kędzierski...
WRC fan pisze: Duży szacun dla DeVilliersa - podium w aucie, które defacto jest przebudowaną Navarą taką jak poprzednio jeździł Hołek - rewelacja.
100% true..ale to wariat totalny :mrgreen:
WRC fan pisze: Zawiedziony jestem ciężarówkami - Iveco na szczycie, świat się kończy - w końcu Iveco i Renówki to ch... nie ciężarówki :mrgreen:
No Czagin, no Kabirov..no fun :evilgrin:
WRC fan pisze: Ciekaw jestem przyszłego roku. Zmiana przepisów, diesle staną się mniej konkurencyjne, wkurzony Gordon ( :mrgreen: ), Nasser prawdopodobnie w Citroenie - może być ciekawie.
Nasser na bank w Cytrynie...Gordon nawet gdyby miał jechać wierzchem na ośle to za rok będzie chciał im pokazać..
W tym roku jak lamnie wygrali nie tylko francuscy zawodnicy ale głównie ferancuscy sędziowie..mimo sympati dla "Petera" i Cyrila..część decyzji sędziowskich uważam za..mało sportowe

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 16 sty 2012, o 23:47

Wczoraj trafiłem na ciekawy klip z wyczynami Jana de Rooya - uwadze polecam zwłaszcza fragment od 6:26 :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 sty 2012, o 00:39

co do Hołka to zauważcie kiedy mu te wtopy się pokazały ,po tym jak nie miał już nic do stracenia ,czyli albo postanowił iść na całość i albo uda się wyrwać jakiś super wynik albo stracimy kolejną godzinę co i tak nic nie zmienia. Lub motywacja (ciśnienie ;-) ) już nie ta ,a co za tym idzie w szczególności na takim rajdzie koncentracja siadła i pojawiły się błędy

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 17 sty 2012, o 10:10

WRC fan pisze: Ciekaw jestem przyszłego roku. Zmiana przepisów, diesle staną się mniej konkurencyjne, wkurzony Gordon ( :mrgreen: ), Nasser prawdopodobnie w Citroenie - może być ciekawie.
napiszesz coś więcej o tej spodziewanej zmianie przepisów? Jaką cytrynę chcą wystawić?
WRC fan pisze:Wczoraj trafiłem na ciekawy klip z wyczynami Jana de Rooya - uwadze polecam zwłaszcza fragment od 6:26 :mrgreen:

Ja mu się nie dziwię - product plajsment/szajsment - sponsorowany przez fajki dostosował się idealnie :thumb:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 sty 2012, o 20:36

no to chyba trochę Krzysiek potwierdza moje przypuszczenia

Link: http://www.youtube.com/watch?v=n0-bJzA_ ... AAAAAAAAAA

Link: http://www.youtube.com/watch?v=GTxdaL_S ... AAAAAAAAAA
i trzecia część się pojawiła

Link: http://www.youtube.com/watch?v=OLOrbHU1 ... AAAAAAAAAA

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 18 sty 2012, o 00:24

kurde, jakie on ma fajne gadanie, można go słuchać godzinami :-) Nie miał chyba nigdy problemów z usypianiem córek ;-)
No i cóż... Jeśli to wszystko prawda, to chyba po Stefanie za bardzo pojechaliśmy, natomiast nie wiedziałem, że aż tak hardkorowo wygląda sytuacja z Gordonem... :?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 sty 2012, o 01:15

widać ,że jest mnóstwo "złej krwi" między zespołami i niech mówi co chce ale kota im popędził trochę ,a przepisy są od wielu lat takie i nagle się obudzili ,ze to daje przewagę to czemu sami tego nie zrobili ;-) trochę pokrętne tłumaczenie tu Hołka

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 sty 2012, o 15:22

ODPOWIEDZ