http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f= ... ead#unread
Uwaga na oszusta
Uwaga na oszusta
Próbował mnie naciągnąć ale mu się nie udało , lecz kilku poszkodowanych już jest
Re: Uwaga na oszusta
Mnie też oszukał. Napisał, że ma taki blok silnika jakiego szukam. Prosił o 50 PLN zaliczki koniecznie tego samego dnia. Pisał do mnie z 5 razy. 50PLN to nie majątek wysłałem. Specjalnie leciałem do kolegi, który ma konto w mbanku, żeby oszukiwacz dostał przelew jeszcze tego samego dnia. Od chwili przelewu zero kontaktu. Podał mi dane następujące:
111140200400003!02702743
...
W takim razie zgłaszam to na polucję dzisiaj albo jutro przy okazji zakupów. Do Krakowa ku..a pojadę jak trzeba będzie zeznawać. Źle trafił.
111140200400003!02702743
...
W takim razie zgłaszam to na polucję dzisiaj albo jutro przy okazji zakupów. Do Krakowa ku..a pojadę jak trzeba będzie zeznawać. Źle trafił.
Ostatnio zmieniony 6 lut 2012, o 11:44 przez matzerath, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
najlepsze jest to ze on podaje cały czas jeden nr. konta- które jest do ustalenia
wystarczy ruszyć znajomych bankowców i gość jest do namierzenia
nie wiem na co ludzie czekają
ps:
wolał bym połamać mu gnaty jak wozić sie z policją i dymać na sprawy które zakończą sie na zawiasach jak Bóg da w imię 50 czy 100 zł
wystarczy ruszyć znajomych bankowców i gość jest do namierzenia
nie wiem na co ludzie czekają
ps:
wolał bym połamać mu gnaty jak wozić sie z policją i dymać na sprawy które zakończą sie na zawiasach jak Bóg da w imię 50 czy 100 zł
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
ale ile przyjemności w poskakaniu po głowie za te 50 złKonto usunięte pisze:50 tu, 50 tam i już jest na benzynkęLudzie to mają tupet, ja cię kręcę...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Konto usunięte pisze: ale ile przyjemności w poskakaniu po głowie za te 50 zł
Nie załapałem
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Czy to ma jakiś związek z Twoim awatarem?Konto usunięte pisze:
ale ile przyjemności w poskakaniu po głowie za te 50 zł![]()
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
Konto usunięte, Konto usunięte (w żartach) proponuje klasyczny wpierdol z te 50 PLN. Jak dla mnie to podobny poziom jak tu - http://tinyurl.com/darmowa-tuba 
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Już jest u nas zablokowany, aczkolwiek nie wiadomo, czy nie otworzy nowego konta.
Konto usunięte pisze: nie wiem na co ludzie czekają
niestety nie jest to takie oczywiste... w dobie 'internetowych' kont i cyfryzacji wszystkiego, złodziej może sobie pozakładać przy odrobinie wysiłku dziesiątki fikcyjnych rachunków, z których przelewy będą się dokonywały bez jego ingerencji, a więc i bez łatwego namierzenia gdy już proceder działa...
Samo sprawdzenie tej siatki zajmie czas, który złodziej wykorzysta na naciągnięcie ofiar. Zerknij w googla na skalę jego działania (wpisz ten nr r-ku)... z rozmachu wynika, że już się nieźle obłowił.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Chloru pisze: klasyczny wpierdol z te 50 PLN
Klasyczny pierdol to skakanie po głowie? Chryste, mam nadzieję, że nie uczysz tego swoich dzieci gumas
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 131 razy
- Polubione posty: 201 razy
Hmm, a mnie dziwi jedno. Jeśli numer konta jest zawsze ten sam, a nazwiska różne, to dlaczego mbank księguje takie wpłaty? W cywilizowanych bankach, gdy nazwisko odbiorcy jest niezgodne z nazwiskiem posiadacza reachunku, przelewy sa odrzucane.
Chyba, że wszystkie te osoby figurują jako współwlaściele rachunku.
Chyba, że wszystkie te osoby figurują jako współwlaściele rachunku.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
przecież dopiero jak się przewróci, o co Ci chodzi?Konto usunięte pisze: Klasyczny pierdol to skakanie po głowie? Chryste, mam nadzieję, że nie uczysz tego swoich dzieci gumas
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
rrosiak pisze: dlaczego mbank księguje takie wpłaty
bo (między innymi) mBank nie weryfikuje zgodności...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 131 razy
- Polubione posty: 201 razy
marcyś pisze: bo (między innymi) mBank nie weryfikuje zgodności...
Aha, czyli jednak nie jest cywilizowany
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
a Ty co taki napięty :pKonto usunięte pisze: Alan, Alan, Alan!, nie ciągnijmy tego, ok?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
mam dziewczynki - dwieKonto usunięte pisze:Chloru pisze: klasyczny wpierdol z te 50 PLN
Klasyczny pierdol to skakanie po głowie? Chryste, mam nadzieję, że nie uczysz tego swoich dzieci gumas
ale uwierz mi Fido taki typek nie zasługuje na środki honorowe-typu solo czy na gołe łapy
ot normalna nawalana połaczona a poskakaniem (bez sprzętu-patrz łomik, gaz czy kosa)
uwierz - wiecej nikogo nie oszuka na kase
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
Konto usunięte, a dziewczynki to co innego. Będą grzeczne i nikomu po głowie skakały nie będą.... co najwyżej na fejsie posiedzą

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Chyba jednak nie do końca. To nadal są banki, które nie zakładają kont "na ładne oczy" w 3 minuty.marcyś pisze:Konto usunięte pisze: nie wiem na co ludzie czekają
niestety nie jest to takie oczywiste... w dobie 'internetowych' kont i cyfryzacji wszystkiego, złodziej może sobie pozakładać przy odrobinie wysiłku dziesiątki fikcyjnych rachunków, z których przelewy będą się dokonywały bez jego ingerencji, a więc i bez łatwego namierzenia gdy już proceder działa...
A przez to, że nie chcecie mi sprzedać mocowań stabilizatora to mnie też oszukał. Wtopiłem 5 dych. A jeszcze mojde dane adresowe trafiły do sieci. Cwaniaczek podał moje dane jako właściciela przedstawianego konta bankowego
Na szczęście admin z "." już je usunął.
Na szczęście admin z "." już je usunął.
A co ciekawe, to gościu "szaleje" po wielu forach internetowych juz co najmniej od roku i nikt nie wpadł na pomysł aby go zgłuszyć. Wszędzie ta sama zasada: loguje się na forum, wchodzi na kącik "kupię/sprzedam" i oczywiście ma super sprzęty takie jak ludzie potrzebują za 5 dych, za stówę. I tyle go widzieli. IMO to naciągnął już chyba z setkę osób