tzn. ?jarmaj pisze: Auto jest ponoć już nieserwisowalne.
200KM + ale nie Subaru
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Re: 200KM + ale nie Subaru
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Przedziwna i niezrozumiała polityka Forda. Do takich aut jak dawne Cosworth'y czy ten RS nie robią części. Jest ich ograniczona ilość na rynku, już bardzo mała i z każdą chwilą coraz mniejsza. ASO uznaje te modele za niebyłe.
Więc ceny części z kosmosu (co jest mniejszym problemem chyba nawet) i niczego nie można dostać.
Więc ceny części z kosmosu (co jest mniejszym problemem chyba nawet) i niczego nie można dostać.
jarmaj pisze: Przedziwna i niezrozumiała polityka Forda.
A po co mają robić części ? Sprzedali, więc się martw właścicielu. A na lemingach omamionych że Fjordy takie ŁAŁ, co i tak się tylko na Mondeło w dyszlu rzucą, zarobią więcej niż stracą (o ile na tych RS-ach coś zarabiają).
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Bo na częściach zarabia się dużo więcej, niż na samochodach?
Tak, wiem, nie dotyczy to takich unikatowych modeli.
Ale dalej to dziwactwo Forda. Np idziesz do salonu Toyoty i kupujesz z katalogu wszystkie części do każdej generacji Celici turbo AWD. W Subaru w sumie też. I u innych. A we Fiordzie nie. Bo nie.
Tak, wiem, nie dotyczy to takich unikatowych modeli.

Ale dalej to dziwactwo Forda. Np idziesz do salonu Toyoty i kupujesz z katalogu wszystkie części do każdej generacji Celici turbo AWD. W Subaru w sumie też. I u innych. A we Fiordzie nie. Bo nie.

A takiemu Mercedesowi się opłaca. Nie ma problemów z dostaniem części do starych modeli, nawet materiały tapicerek są dostępne.leon pisze: A po co mają robić części ?
jarmaj pisze: Bo nie.
Może założyli, że nie przetrwają okresu gwarancji? W końcu nie jest to Toyka, czy MB.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
tutaj jeździ dość sporo Focusów XR5, chyba ciągle można je kupić, bo widuję nówki.
http://www.webwombat.com.au/motoring/ne ... review.htm
chociaż z fordów to bym się nie bawił w jakieś wózki sklepowe tylko poszedł grubiej:
http://www.ford.com.au/servlet/Satellit ... r&site=FOA
http://www.webwombat.com.au/motoring/ne ... review.htm
chociaż z fordów to bym się nie bawił w jakieś wózki sklepowe tylko poszedł grubiej:
http://www.ford.com.au/servlet/Satellit ... r&site=FOA
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Nie wiem jak ten XR5 ma się do RS'a, ale aktualny RS jest całkiem normalnie serwisowalny i pewnie nie będzie z nim takich jaj jak z tą poprzednią Foką RS o której tu mowa.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
xr5 = rs, ma jakieś tam wyposażenie specyficzne, ale w sumie to to samo ponoć.jarmaj pisze: Nie wiem jak ten XR5 ma się do RS'a, ale aktualny RS jest całkiem normalnie serwisowalny i pewnie nie będzie z nim takich jaj jak z tą poprzednią Foką RS o której tu mowa.
wożę się Roverem małzonki dzisiaj, naprawdę super sprzęt do miasta, komfortowy, mięciutki, nie trzeba sie martwic o ciasne parkowanie bo i tak cały pokiereszowany
ale te 104kucyki chyba wzystkie jeszcze żyja, i nie ma ABS co mnie raz zaskoczyło
jak wsiadałem chwilę po jeździe Legasiem to wydawało sie że tragedia....teraz zmieniam zdanie
taka chwila bez subaru to świetne odkażenie zmysłów

jak wsiadałem chwilę po jeździe Legasiem to wydawało sie że tragedia....teraz zmieniam zdanie

taka chwila bez subaru to świetne odkażenie zmysłów

-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
A mnie się wydaje że to odpowiednik Foki ST.Alan, Alan, Alan! pisze: xr5 = rs, ma jakieś tam wyposażenie specyficzne, ale w sumie to to samo ponoć.
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Ja się nie zajmowałem jak do tej pory zabytkowymi samochodami.WRC fan pisze:A takiemu Mercedesowi się opłaca. Nie ma problemów z dostaniem części do starych modeli, nawet materiały tapicerek są dostępne.leon pisze: A po co mają robić części ?
Dlatego ciekawi mnie czy określone zapasy takich dawnych tapicerek i innych części do starych modeli, np. mercedesów, są przechowywane w magazynach, czy są one obecnie produkowane pod zamówienia klientów?
Z tego co wiem, do mercedesa są produkowane cały czas. Nie ma żadnych problemów żeby kupić choćby potrzebny wzór tapicerki czy części, o zamiennikach nie wspominając rzecz jasna.
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
lukass pisze:A mnie się wydaje że to odpowiednik Foki ST.Alan, Alan, Alan! pisze: xr5 = rs, ma jakieś tam wyposażenie specyficzne, ale w sumie to to samo ponoć.
Bleeeee.... ST.....
Alan, Alan, Alan!, my tu autach dla mężczyzn rozmawialiśmy.

wybieranie samochodu który ma spełniać kilka warunków jednocześnie w tym 2 sprzeczne przestało byc przyjemne
szczególnie jak sie nie ma czym jeździc
szczególnie jak sie nie ma czym jeździc

Się przebił na szczyt w potencjalnych zakupach...
Kiedyś...
Kiedyś...

Dolce far niente 

Wiesz....
Jest trochę bardziej dyskretny, jeżeli to jest stosowne określenie....
A poważnie jest za.......
Jest trochę bardziej dyskretny, jeżeli to jest stosowne określenie....

A poważnie jest za.......
Dolce far niente