Co przywiesc ze sobom do Polski z USA na sprzedarz?

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: Co przywiesc ze sobom do Polski z USA na sprzedarz?

Post 31 sty 2012, o 14:29

FUX pisze: więc nie dziwmy się, że oni są tam, gdzie my jeszcze długo nie będziemy

Mowa o tzw "ciemnej dupie"? :mrgreen:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 31 sty 2012, o 14:33

FUX pisze:
barbie pisze: Osobiście kupuję towar w sklepie i płacę podatki aż w nadmiarze.
On pewnie także, a co do podatków, to Tam płacą mniejsze, więc nie dziwmy się, że oni są tam, gdzie my jeszcze długo nie będziemy....
Jeżeli płacisz podatki, to chyba dobrze, bo zarabiasz, a te 19% aż takiej wyrwy w budżecie nie robi; gorzej, gdyby to było 43%... ;-)
Nie nie, ja absolutnie nie mam nic przeciwko, żeby kolega coś przywiózł i sprzedał. Skoro jest taka możliwość, to należy z możliwości korzystać, nie mam żadnego problemu w tej kwestii.
Aczkolwiek osobiście z takich okazji korzystam wyłącznie wtedy, kiedy nie mam możliwości nabyć "normalnym" kanałem czegoś w Polsce. Ale to akurat moje osobiste zboczenie. O podatkach tak se wtrąciłam jakoś bez głębszego przesłania ;-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 31 sty 2012, o 15:48

A jak nie widać różnicy to po co przepłacać? Dla szczytnej idei futrowania państwa i tak rżnącego uczciwego obywatela na czym się da?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 31 sty 2012, o 15:59

zostawcie chłopakowi wątek wolny od tego cholerstwa.

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: 2011 Subaru WRX
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 31 sty 2012, o 16:00

damaz pisze:
Chloru pisze:Ja osobiście może bym przytulił jakieś szkło do Nikona - 70-200, 70-300.
70-200 ze stabilizacją i konwerterem

scrmnwrx, w Polsce jest kilka amerykańskich marek, które są dość popularne. na przykład jeep. mosty Dana do XJ cieszą się nieustającą popularnością. drugi przykład: Harley. też są miłośnicy. może w tę stronę się rozejrzyj.
Tak, tesz planuje przywiesc jeden albo dwa motory, tylko nie wiem jaki model HD.
Лукашэнка pisze:scrmnwrx,
masz zamiar zaplacic clo importowe oraz podatki za ten towar, czy bedziesz probowal je przemycic lamiac przepisy prawno-podatkowe?
Czesc... nie, zadnych przepisuw nie bede lamal. Ja nie bede placil podatkuw bo bede przenosil sie i przywoze wszystko na przesiedlenstwo.
FUX pisze:HD Electrę Glide policyjną lub cywilną bym przytulił... ;-)
Czy takie som popularne w Polsce? Jak bedzie mi takiego latwo sprzedac, to jusz zaczne sie rozglondac i do kilku dnie bede go mial.
barbie pisze:Лукашэнка, obstawiam mienie przesiedleńcze.
Tak, mienie przesiedlencze.
cyqan pisze:Mógłbym polemizować. Oczywiście średnio rozgarnięta osoba jest w stanie to odczytać.
Ale nie zapominajmy, że czytać ten chłam (uczyć się języka polskiego) może każdy.
Pomijając już fakt szerzenia analfabetyzmu, pozostają jeszcze kwestie techniczne, takie jak ocena jakości treści, przez którą będzie cierpieć to forum. Nie bez kozery na licznych forach internetowych w regulaminach są punkty nakazujące np. używania znaków diakrytycznych.

Pozostaje kilka smutnych wariantów:
- analfabetyzm
- dysortografia, choć jest to bardzo rzadka choroba, jednak wielu analfabetów posiada świstek na to zaburzenie
- Kali chcieć powiedzieć, Kali pisać
- robienie sobie jaj- sabotaż
Wszystko powyższe trzeba tępić/leczyć.

Tak więc kolego scrmnwrx - podaj chociaż jeden powód, dla którego robisz z nas idiotów?
Tak ciężko ustawić w przeglądarce język PL, który w formularzu podkreśliłby Ci 90% celowo zamieszczanych błędów...?
Jeśli zamierzasz opuścić swój ciepły kurwidołek i przyjechać do Polski, a nie jesteś Joanną Krupą - czas zacząć się przystosowywać :evilgrin:
Czesc. Ja za bardzo tego wszystkiego nie z rozumialem. Przeprasam, ale ja troche odebralem to jak bys ty nie za bardzo lubial mnie tutaj. Jak bym ja urzywal Google Translator, to ja bym musial jeszcze dlurzej sidziec przy komuterze, ale ze jestem i pisze z pracy to chcem jak naj mniej na internecie siedziec. Dodatkowo, jak ja jusz po pracy pujde do domu to wy wszyscy jusz spicie. :) Jest mi o wiele lepiej miec odpowiedzi teras nisz czekac as wszyscy w stanom. Prosze o nie atakowanie mnie, byc po za Polskom i nie miendzy Polakuw przez 24 lata w Ameryce i miec 6 lat jak wyjechalem, to jest mi bardzo trudno pisac i rozmawiac po Polsku. Ja tylko do Polski przyjezdzam na studia medyczne w Lodzi, a po to na pewno wracam do stanuw z zonom.

Przeprasam za muj jenzyk, ze nigdy nie bedzie asz taki dobry jak twuj.
Konto usunięte pisze:cyqan, nawet jeśli to fake, to bardzo nieszkodliwy. Zawsze to trochę kolorytu na tym nudnawym forum 8-)
Czesc Fido... czy prosze morzesz mi wytlumaczyc, czy wy tutaj myslicie ze ja nie mam zamiaru przyjechac do Polski? Czy wy mislicie ze ja nie jestem prawdziwym czlowiekiem? :( Jak by chcial ktos po rozmawiac ze mnom na telefonie, to ja chentnie zadzwonie, ale prosze niech ktos sie z glosi ktury morze mi odpowiedziec wiencej na temat handlu i samocodach w Polsce... ja moge zadwonic kiedy kolwiek. :(
citan pisze:scrmnwrx, nierównoodległościowe kolektory wydechowe (Borla) też pewnie szybko by zeszły, do tego kable przedłużające do podłączenia sond lambda, może chlapacze?
Dziekuje, ale co to jest chlapace? I tesz kable przedłużające do podłączenia sond lambda?
burat pisze:scrmnwrx, podpisuje się pod tą Borlą co pisze citan, :thumb: :thumb:
Powiedzcie mi jaki dokladnie to przywioze i dwa +.
barbie pisze:
Лукашэнка pisze:
barbie pisze:Лукашэнка, obstawiam mienie przesiedleńcze.
ta...
na przyklad hurtowe ilosci nowych kamer :giggle:
Chyba nie o hurcie tu mówimy, tylko o czymś, co można wsadzić do auta, więc zakładam że po kilka sztuk różnych rzeczy. Aczkolwiek nie wiem, nie wtrancam się. Osobiście kupuję towar w sklepie i płacę :x podatki aż w nadmiarze.
Ja wykupuje caly kontyner i calego prubuje przywiesc na pelnego. Nawet jest morzliwosc przywiesc 4 auta w jedny, dane jeden na drugiego, tylko puzniej bedzie problem odbieranie zeczy z kontynera od portu... tego co nie wejdzie do auta i przywioze do domu z autem.
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 31 sty 2012, o 16:23

scrmnwrx pisze: Dziekuje, ale co to jest chlapace? I tesz kable przedłużające do podłączenia sond lambda?

Rallye mud flaps. Oxygen sensors extension cable. Albo jakoś tak to trzeba przetłumaczyć ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 31 sty 2012, o 16:26

Chloru pisze:
scrmnwrx pisze: Dziekuje, ale co to jest chlapace? I tesz kable przedłużające do podłączenia sond lambda?

Rallye mud flaps. Oxygen sensors extension cable. Albo jakoś tak to trzeba przetłumaczyć ;-)
Oh, tak, dziekuje. Teras to lepiej rozumie. Bym wolal te O2 sensor cables przywiesc komus jusz tak jak by zamuwione, bo napewno tylko pracujom w jednym modelu samochodu a nie w drugim.
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 31 sty 2012, o 16:34

scrmnwrx pisze: Przeprasam za muj jenzyk, ze nigdy nie bedzie asz taki dobry jak twuj.
nie przejmuj się, większość z nas doskonale Cię rozumie i nie zwracamy uwagi.

Ja mam trójkę przyrodniego rodzeństwa. Jeden urodził się w PL, po roku wyjechał. Dójka urodziła się już tutaj. Doskonale wiem jak trudno Ci myśleć po polsku. ;-)

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 31 sty 2012, o 17:03

Alan, Alan, Alan! pisze:
scrmnwrx pisze: Przeprasam za muj jenzyk, ze nigdy nie bedzie asz taki dobry jak twuj.
nie przejmuj się, większość z nas doskonale Cię rozumie i nie zwracamy uwagi.

Ja mam trójkę przyrodniego rodzeństwa. Jeden urodził się w PL, po roku wyjechał. Dójka urodziła się już tutaj. Doskonale wiem jak trudno Ci myśleć po polsku. ;-)
Dzieki. Ja mysle ze ja nic zlego tutaj nie robie, przeciesz nie muwie zle na nikogo anie nie atakuje/przeklinam/wyzywam albo zaczynam klutnie. ;) Tylko jestem tutaj bo na stronie forum.subuar.pl to jest bardziej stucznie, bardziej napiente nisz tutaj, tutaj jest bardziej lepsza atmosfere bardziej z relaksowana.

Ja tylko chcem informacje co ludzi w Polsce kupujom, co chcom, zebym ja mugl to przywiesc na sprzedarz... na sprzedarz a nie na wykorzystanie Polakuw takich jak ja sam jestem. Ja zaczne nowy 'wontek' morze, (nigdy tego slowa nie slyszal asz dopiero tutaj), to prosze tam zaczonc rozmowe bardziej napientom, mam na dzieje ze tak bedzie. :)

Wracajonc do tematu... ja mam prawie 30 lat (bedzie w lutym). Pieniendzy mam tyle ile mam ale bede mial zawrucenie glowy jak zaczne studia medyczne w Lodzi. Chcem ze sobom przyjechac ze Subaru jako auto dla mnie, i ze mam morzliwosc przywiesc inne auto/motory/czensci/aparaty na maly zarobek, to czemu nie? Mam na dzieje ze karzdy by tak chcial zrobic. Ja NIE chcem od nikogo koszuli zerwac z placuw wysokimi cenami... daje przyklad: jak motor Harley Davidson kosztuje w Polsce 100,000 zloty, ja go w stanach kupuje za 50,0000 zloty (po przeliczniku i przywiezienie) i go sprzedaje za 75,000 zloty to czemu nie? I ja zarobie na szkole troche i tesz kupca sie bedzie ucieszony bo durzo tesz za oszczendzi. Ja to tylko tak to po to robie. Ja tesz nie chcem miec ten motor przez dlugi czas, chcem szybko sprzedac.

Dziekuje za wysluchanie.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 31 sty 2012, o 17:09

scrmnwrx, chłopie Ty się nie przejmuj , przyjeżdżaj szczęśliwie z za wielkiej wody ,bądź z Nami i baw się dobrze .
A w Łodzi to jest taki jeden a właściwie dwóch Gagatków ( Citan i L_ewy ) fajne Chłopaki, na pewno się poznacie :thumb: i oczywiście na jakiś Zlot musisz wpaść :thumb:

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 31 sty 2012, o 17:14

Piter 35 pisze:scrmnwrx, chłopie Ty się nie przejmuj , przyjeżdżaj szczęśliwie z za wielkiej wody ,bądź z Nami i baw się dobrze .
A w Łodzi to jest taki jeden a właściwie dwóch Gagatków ( Citan i L_ewy ) fajne Chłopaki, na pewno się poznacie :thumb: i oczywiście na jakiś Zlot musisz wpaść :thumb:
Dziekuje. Napweno planuje spotkac sie z wamy. Morze ja nie kiedy z po nie rozumienia odczuwam nie kture pisanie od was innaczej nisz wy chcecie je przekazac, ale to jest to ze muj jenzyk nie jest taki mocny po Polsku.

Zauwarzylem ze mas w czerwono napisane Jak chcesz zakupić ciężarówkę 2-osobową z pełnym odliczeniem Vat ? zadzwoń :) . Co to znaczy z pelnym odliczeniem vat? Czy to jest bardziej atrakcyjna opcja dla kupca w tedy jak tego podatku sie nie liczy? Kiedy trzeba liczyc ten vat a kiedy nie trzeba?

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 31 sty 2012, o 17:30

scrmnwrx,
tutaj możesz poszukać chętnych na kolektor Borla:
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f=26&t=121977
Sporo ludzi szuka UEL (unequal length header) do Subaru bez turbo (niestety nie mogę się połapać na borla.com, więc nie wiem, co teraz oferują).

Jest też kilka wątków o chlapaczach, np. http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f=22&t=151271
Sporym zainteresowaniem cieszą się te chlapacze: http://www.rallyarmor.com/store/

Możesz spróbować zebrać zamówienia. 8-)
Piter 35 pisze: A w Łodzi to jest taki jeden a właściwie dwóch Gagatków ( Citan i L_ewy ) fajne Chłopaki, na pewno się poznacie
:oops: Aż się wziąłem i zawstydziłem, bardzo mi miło. scrmnwrx, daj znać, jak będziesz w PL.

Jeszcze mi się przypomniało...
sprzęt od Apple w Polsce ma zabójcze ceny, import z USA jest chyba wciąż opłacalny, to samo z Kindle (Classic, Touch, Fire), czy B&N NOOK Color.

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 31 sty 2012, o 18:00

scrmnwrx Twój język jest bardzo dobry patrząc na składnię. Niepotrzebnie zamieniasz pisownię, aby wymusić błędy ortograficzne. Widać dokładnie sprzeczności - w Twoich postach W TYCH KURNA SAMYCH WYRAZACH, więc nie wciskaj ciemnoty, że amerykańskie komputery nie mają prawego przycisku, którym w sekundę korygowałbyś większość wątpliwych wyrazów:
Obrazek

Od początku listopada jesteś aktywnym użytkownikiem społeczności subaru. Nie sądzisz, że to wystarczająco wiele czasu, aby ograniczyć popełnianie błędów choćby o kilka %...

Łykajcie dalej historyjkę... Ja poczekam na kolejny temat jak ten już się wyczerpie. Póki co słabo scrmnwrx. Czytałem lepsze seriale :evilgrin:
Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, o 18:40 przez cyqan, łącznie zmieniany 1 raz.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 31 sty 2012, o 18:09

cyqan pisze: nie wciskaj ciemnoty, że amerykańskie komputery nie mają prawego przycisku, którym w sekundę korygowałbyś większość wątpliwych wyrazów:
A nie przyszło Ci do głowy, że kolega pisze w pracy, gdzie nie może ingerować w oprogramowanie zainstalowane na firmowym komputerze?
cyqan pisze: Niepotrzebnie zamieniasz pisownię, aby wymusić błędy ortograficzne. Widać dokładnie sprzeczności - w Twoich postach W TYCH KURNA SAMYCH WYRAZACH,
Przyznam, że nie rozumiem, co masz na myśli. Na czym polega zmiana pisowni nakierowana na wymuszenie błędów ortograficznych? Jakie sprzeczności widzisz w tych samych wyrazach? Czy masz tu na myśli różną pisownię tych samych wyrazów?
Pouczasz innych, a sam piszesz nieskładnie i niegramatycznie.

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 31 sty 2012, o 18:26

cyqan pisze:scrmnwrx Twój język jest bardzo dobry patrząc na składnię. Niepotrzebnie zamieniasz pisownię, aby wymusić błędy ortograficzne. Widać dokładnie sprzeczności - w Twoich postach W TYCH KURNA SAMYCH WYRAZACH, więc nie wciskaj ciemnoty, że amerykańskie komputery nie mają prawego przycisku, którym w sekundę korygowałbyś większość wątpliwych wyrazów:
Obrazek

Od początku listopada jesteś aktywnym użytkownikiem społeczności subaru. Nie sądzisz, że to wystarczająco wiele czasu, aby ograniczyć popełnianie błędów choćby o kilka %...

Łykajcie dalej historyjkę trola... Ja poczekam na kolejny temat jak ten już się wyczerpie. Póki co słabo scrmnwrx. Czytałem lepsze seriale :evilgrin:
cyqan - hmmm... ty chyba nic nie rozumiesz albo jestes za bardzo przemondraly. Ja tutaj nic nikomu nie robie krzywdy. Jak bys nie chcial dodawac do mojego tematu pomoc kturom ja sie pytam, to prosze nic nie pisac. Tesz proponuje dac mnie na twuj "ignore list", w tedy nie bedziesz zadnego mojego pisanie widzial. Czy ty tesz zrozumiales ze ja pisze z pracy? A ze pisze z pracy nie moge zainstalowac Polskiej klawiatury do urzywania ALT, a zeby urzywac Google Translate to ja bede dwa razy dlurzej patrzyl sie na ekran nisz powinienem. I ty mislisz ze ja jestem troll? :wall: Tak, ja chcem marnowac swuj czas na internecie i zawraca glowe sobie przez gadanie durnot. :lol: Ja tobie nic nie zrobilem zlego... jak ty myslisz ze marnuje twuj czas, to tylko napelnij kawe i siondz przy komuterze i smiej sie z czego czytasz mojego. :cofee: A muj jenzyk Polski, to mi durzo ludzi nawet na tym forum muwi ze jest dosyc dobre na to co jest... ja wiem ze nie jest dobre, ale w minimum to sie moge dogadac z wami... odczytac wasze pisanie to mi jest trudniej. Ale jusz sie przestaje tlumaczyc tobie bo ja tobie nawet zadnego tlumaczenia nie jestem winny. Zobaczysz jak przyjade do Polski to bedzie tobie glupio ze kogos za klawiaturom atakujesz pez owodu. I przepraszam jak by to co ja napisalem brzmialo troche agresywnie, bo morze troche jest bardziej wkurzajonce ze ja chcem sie czyc jako Polak ktury wyjechal z Polski w malym wieku i teras wraca na studia do Poslki i tylko bym chcial zebym byl tak jak jeden zwas... pomysl jak by to scenario bylo odwrucone, albo jak ty bys byl w calkiem innym kraju i cibie ludzie byli nie mili. Koniec mojego bzdru pisanie i walenia na klawiature. :wall: :x

Morze najlepiej z nikne z tond, przyjade z tym co przyjade, i jakos sam sobie dam rade.

Dla wsystkich innych- dziekuje za odpowiedzi kture mi pomagajom.
citan pisze:scrmnwrx,
tutaj możesz poszukać chętnych na kolektor Borla:
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f=26&t=121977
Sporo ludzi szuka UEL (unequal length header) do Subaru bez turbo (niestety nie mogę się połapać na borla.com, więc nie wiem, co teraz oferują).

Jest też kilka wątków o chlapaczach, np. http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f=22&t=151271
Sporym zainteresowaniem cieszą się te chlapacze: http://www.rallyarmor.com/store/

Możesz spróbować zebrać zamówienia. 8-)
Piter 35 pisze: A w Łodzi to jest taki jeden a właściwie dwóch Gagatków ( Citan i L_ewy ) fajne Chłopaki, na pewno się poznacie
:oops: Aż się wziąłem i zawstydziłem, bardzo mi miło. scrmnwrx, daj znać, jak będziesz w PL.

Jeszcze mi się przypomniało...
sprzęt od Apple w Polsce ma zabójcze ceny, import z USA jest chyba wciąż opłacalny, to samo z Kindle (Classic, Touch, Fire), czy B&N NOOK Color.
Citan- dziekuje za odpowiedz. A ja nie wiem, jak by to pracowalo jak przywioze laptop z Apple a wtyczka nie jest do prondu taka jaka sie urzywa w Polsce? Czy to jest latwo dokupic Polskom wtyczke?

A ty gdzie jestes w Lodzi? Jak teras bylem, to widzialem srebrny WRX kolo McDonald's i tego durzego kosciola, zaparkowany na placu kolo domuw.

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 31 sty 2012, o 18:30

So What! pisze: Przyznam, że nie rozumiem, co masz na myśli. Na czym polega zmiana pisowni nakierowana na wymuszenie błędów ortograficznych? Jakie sprzeczności widzisz w tych samych wyrazach? Czy masz tu na myśli różną pisownię tych samych wyrazów?
Pouczasz innych, a sam piszesz nieskładnie i niegramatycznie.
Dowiesz się w swoim czasie. Co do drugiego pytania, to chyba wszystko jasne: nieumiejętność kilkukrotnego popełnienia tego samego błędu w taki sam sposób. Posty są dostępne jawnie na obu forach.
Absolutnie nikogo nie pouczam - wyrażam swoją opinię, której też nikomu nie narzucam. Wszystkich Was lubię, nawet zgrywusa!

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 31 sty 2012, o 18:37

cyqan pisze: (...) Co do drugiego pytania, to chyba wszystko jasne: nieumiejętność kilkukrotnego popełnienia tego samego błędu w taki sam sposób. (...)
Zatem "sprzeczność w tych samych wyrazach" polega na "nieumiejętności kilkukrotnego popełnienia tego samego błędu w taki sam sposób". To wiele wyjaśnia :-d To ja już wolę błędy ortograficzne scrmnwrx'a :giggle:

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 31 sty 2012, o 18:38

cyqan- tylko dla ciebie tutaj zaczolem...

http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)

Post 31 sty 2012, o 18:39

scrmnwrx pisze: Citan- dziekuje za odpowiedz. A ja nie wiem, jak by to pracowalo jak przywioze laptop z Apple a wtyczka nie jest do prondu taka jaka sie urzywa w Polsce? Czy to jest latwo dokupic Polskom wtyczke?
Sama wtyczka to nie problem. W Polsce jest inne napięcie w sieci, 230V.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 31 sty 2012, o 18:41

maf1, nie mam Apple, ale bardzo możliwe że zasilacz wyrabia 230V, trzeba sprawdzić u kogoś kto ma

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 31 sty 2012, o 18:42

Czytalem ze laptop, nie desktop, morzna tylko kupic wtyczke do sciany innom bo ta wtyczka jusz ma w sobie to pudelko kture prond morze zmienic.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 31 sty 2012, o 18:44

scrmnwrx, dopytaj u siebie, czy jak do EU pojedziesz, to musisz mieć coś innego.
Dolce far niente ;-)

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 31 sty 2012, o 18:46

FUX, ty nie masz Apple? Bo potrzeba kogoś kto by rzucił okiem na parametry zasilacza

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 31 sty 2012, o 18:48

FUX pisze:scrmnwrx, dopytaj u siebie, czy jak do EU pojedziesz, to musisz mieć coś innego.
A co to znaczy dokladnie?

Ktos mi podpowiedzial zebym sprowadil NIssan GTR, ale nie wiem czy jest na to rynek w Polsce. Czy jest czy nie?

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 31 sty 2012, o 18:54

scrmnwrx, z wtyczkami jest tak że są różne i sam prąd (ilość voltów) też. jak sprzęt ma napisane na zasilaczu albo na tabliczce 110 -230 V to znaczy że trzeba kupić przejściówkę za parę groszy aby wetknąć do gniazdka. Ale jak jest tylko na 110V USA to trzeba kupić transformator oddzielny (np do telewizora) albo europejski zasilacz (np do laptopa). AFAIR w USA można dostać wiele rzeczy działających tutaj tylko trzeba to zamówić.

Z ciekawostek które schodzą to możesz np wziąć robota Kitchen Aid. Ogólnie polecam wejść na nasze allegro - http://www.allegro.pl i szukać w zakończonych aukcjach po ile co schodzi. Porównasz sam na spokojnie i pamiętaj o odejmowaniu od ceny wartości np gwarancji. Oszustów też sporo na aukcjach więc musisz filtrować z głową wyniki wyszukiwania. Od droższych rzeczy sprzedawanych jako osoba prywatna możesz teoretycznie zapłacić podatek 2%.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

ODPOWIEDZ