OBK 01-03 - końcowy tłumik

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
galtom
2 gwiazdki
Auto: Previa GL
Polubił: 0
Polubione posty: 0

OBK 01-03 - końcowy tłumik

Post 31 sty 2012, o 15:14

Ktoś wymieniał?
Wrażenia? :-)

Pozdrawiam,
galtom

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Re: OBK 01-03 - końcowy tłumik

Post 31 sty 2012, o 15:52

Ale, że chodzi Ci o to, by wymienić na jakiś lepiej brzmiący?

Z tego co kojarzę celujesz w H6. Alex kiedyś próbował wsadzić tłumiki z STI i wywalić katy. Bez sukcesów.
http://www.subaru.pl/forum/viewtopic.ph ... view=print
czarne jest piękne...

galtom
2 gwiazdki

Post 31 sty 2012, o 19:57

Nie, nie chodzi o brzmienie - chodzi o potencjalny klopot.
Mam zamiar kupic OBK z rocznika 00-01, wiec raczej nie najmlodszego -stad pewna obawa o to kiedy trzeba bedzie zaczac wymieniac po kolei rozne jego elementy.
Dowiedzialem sie, ze koncowy tlumik to porazka pt. - 1700 zł i brak szans na zamiennik.
Usiluje to potwierdzic zanim kupie auto i bede miec klopot.
Pozdrawiam,
galtom

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 31 sty 2012, o 20:38

końcowy tłumik w oryginale to zapomnij - ok 2000 pln do ściągnięcia z japonii przez ASO
ze wzgl na dodatkowy kanał boczny nie ma zamienników - podobne rozwiązanie jest w starszych bmw, ale cena takiego tłumika podobna.

Ja mam zamontowany tłumik z VW od silnika 2.8 VR6 - najbardziej mi pasował dźwiękiem (cisza w aucie) na zew ładnie mruczy. W warsztacie trochę rzeźby mieli żeby go dopasować, ale dali radę.
NIe robiłem remapu silnika po tym, bo spalanie spadło o dobry litr na setke - moc też delikatnie spadła, ale jak trzeba to 2 złote i tak idzie na hajłeju, więc daje radę ;-)
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

galtom
2 gwiazdki

Post 31 sty 2012, o 21:42

A z ktorego roku Twoj H6?
Pozdrawiam,
galtom

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 sty 2012, o 23:30

02' - z tego co widzę to wersja dokładnie taka której szukasz ;-)
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

galtom
2 gwiazdki

Post 2 lut 2012, o 08:13

Sprzedajesz? ;-)
Dyche dam :giggle:
Pozdrawiam,
galtom

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 lut 2012, o 10:33

musiałbys jeszcze ze dwie/trzy dołożyć - za dobrze utrzymane auto :-)
Prawdę mówiąc, trochę się naszukasz OBK w dobrym stanie z tym silnikiem - prędzej za gramanicą uświadczysz dobrze utrzymanego auta. Podpytaj Pitera35 czy nie znalazłby Ci czegoś w Szwajcarii

galtom
2 gwiazdki

Post 2 lut 2012, o 10:49

Pisałem do niego - ma dać znać jak to wyglada od strony tech./finasowej gdy zalatwia sie przez niego.
Mam tez namiar na OBK z okolic Zielonej Gory (nie ma go w ogloszeniach), gdzie wymienilem juz ze 20 maili z wlascicielem ;-)
Auto za duze dla Zony ale nie ma cisnienia na sprzedanie wiec czeka az moj kumpel wroci z wypadu na narty (mechanik) coby mnie wspomogl w merytorycznej ocenie egzemplarza.
Tym bardziej, ze bedzie to to serwisowal, wiec niech sobie "zdrowego" wybierze :giggle:
Pozdrawiam,
galtom

ODPOWIEDZ