Co przywiesc ze sobom do Polski z USA na sprzedarz?

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Oqrek
4 gwiazdki
Auto: Volvo XC70
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Co przywiesc ze sobom do Polski z USA na sprzedarz?

Post 31 sty 2012, o 18:55

W Polsce jest popyt na Volkswagena.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 31 sty 2012, o 18:58

Oqrek pisze: W Polsce jest popyt na Volkswagena.
Ale raczej nie ze stanów :cofee:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 31 sty 2012, o 18:59

scrmnwrx pisze:
Konto usunięte napisał(a):cyqan, nawet jeśli to fake, to bardzo nieszkodliwy. Zawsze to trochę kolorytu na tym nudnawym forum 8-)

Czesc Fido... czy prosze morzesz mi wytlumaczyc, czy wy tutaj myslicie ze ja nie mam zamiaru przyjechac do Polski? Czy wy mislicie ze ja nie jestem prawdziwym czlowiekiem? :( Jak by chcial ktos po rozmawiac ze mnom na telefonie, to ja chentnie zadzwonie, ale prosze niech ktos sie z glosi ktury morze mi odpowiedziec wiencej na temat handlu i samocodach w Polsce... ja moge zadwonic kiedy kolwiek. :(

Tu na forum często zdarzają się różne prowokacje. Pewnie dlatego nie wszyscy uwierzyli w Twoją historię. Ja wierzę, że jesteś tym kim jesteś. Cygan chyba nie wierzy ;-)

Nie przejmuj się tym, większość jak widać Cię lubi. Starasz się pisać po Polsku, szacunek za to. A jak już przyjedziesz do Łodzi to zaprosimy Cię na jakiś zlot i będziesz miał okazję pokazać się w całej okazałości :-)

Pisz dalej :thumb:

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: 2011 Subaru WRX
Polubione posty: 0

Post 31 sty 2012, o 19:00

inquiz pisze:scrmnwrx, z wtyczkami jest tak że są różne i sam prąd (ilość voltów) też. jak sprzęt ma napisane na zasilaczu albo na tabliczce 110 -230 V to znaczy że trzeba kupić przejściówkę za parę groszy aby wetknąć do gniazdka. Ale jak jest tylko na 110V USA to trzeba kupić transformator oddzielny (np do telewizora) albo europejski zasilacz (np do laptopa). AFAIR w USA można dostać wiele rzeczy działających tutaj tylko trzeba to zamówić.

Z ciekawostek które schodzą to możesz np wziąć robota Kitchen Aid. Ogólnie polecam wejść na nasze allegro - http://www.allegro.pl i szukać w zakończonych aukcjach po ile co schodzi. Porównasz sam na spokojnie i pamiętaj o odejmowaniu od ceny wartości np gwarancji. Oszustów też sporo na aukcjach więc musisz filtrować z głową wyniki wyszukiwania. Od droższych rzeczy sprzedawanych jako osoba prywatna możesz teoretycznie zapłacić podatek 2%.
Dziekuje. Ja patrzylem sie na narzeczonej Apple Macbook Air, i pisze ze jest 110-230V, to bym tylko potrzebowal wtyczke do sciany.

Ja wlasnie nie jestem przyzwyczajony jak sie u was szuka i kto jest prawdziwym sprzedawcom a kto nie. A te 2% procent to ja moge zaplacic... tylko zebym cos zarobil i zeby ktos kupil cos za dobrom cene i zeby nie siedzial mi przez dlugi czas z bieralo kurzu.
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 31 sty 2012, o 19:03

Konto usunięte pisze:
scrmnwrx pisze:
Konto usunięte napisał(a):cyqan, nawet jeśli to fake, to bardzo nieszkodliwy. Zawsze to trochę kolorytu na tym nudnawym forum 8-)

Czesc Fido... czy prosze morzesz mi wytlumaczyc, czy wy tutaj myslicie ze ja nie mam zamiaru przyjechac do Polski? Czy wy mislicie ze ja nie jestem prawdziwym czlowiekiem? :( Jak by chcial ktos po rozmawiac ze mnom na telefonie, to ja chentnie zadzwonie, ale prosze niech ktos sie z glosi ktury morze mi odpowiedziec wiencej na temat handlu i samocodach w Polsce... ja moge zadwonic kiedy kolwiek. :(

Tu na forum często zdarzają się różne prowokacje. Pewnie dlatego nie wszyscy uwierzyli w Twoją historię. Ja wierzę, że jesteś tym kim jesteś. Cygan chyba nie wierzy ;-)

Nie przejmuj się tym, większość jak widać Cię lubi. Starasz się pisać po Polsku, szacunek za to. A jak już przyjedziesz do Łodzi to zaprosimy Cię na jakiś zlot i będziesz miał okazję pokazać się w całej okazałości :-)

Pisz dalej :thumb:
Dziekuje Fido. Jak ja pisze to mi sie w glowie krenci kiedy pisac ch lub h, ale to jest dopiero poczontek i mnie glowa boli jak nie kiedy sie dlugo zastanawiam.

Dla wszystkich- jak odpisuje to na dole mam trzy opcje... SAVE, PRVIEW, SUBMIT, po co jest ten save? Ja jusz kilka razy tutaj chcialem odpowiedziec i mi wszystko zniklo, musialem jeszcze ras pisac. I jak przecisne SAVE, to gdzie to idzie?
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 31 sty 2012, o 19:10

scrmnwrx pisze: Ja wlasnie nie jestem przyzwyczajony jak sie u was szuka i kto jest prawdziwym sprzedawcom a kto nie.
to działa tak jak ebay, masz system komentarzy od kupujących i czytasz opisy. jak ktoś sprzedaje dużo i ma dobrą opinię to można się tym wstępnie kierować.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 31 sty 2012, o 19:11

scrmnwrx pisze: Dla wszystkich- jak odpisuje to na dole mam trzy opcje... SAVE, PRVIEW, SUBMIT, po co jest ten save? Ja jusz kilka razy tutaj chcialem odpowiedziec i mi wszystko zniklo, musialem jeszcze ras pisac. I jak przecisne SAVE, to gdzie to idzie?

scrmnwrx, when you click SAVE forum saves draft copy of your post (without attachements so it seems). And when you come out of the thread and come back to it later on you can click REPLY and then READ and your draft copy should re-appear allowing you to further edit or post it.
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 31 sty 2012, o 19:17

Bergen pisze:FUX, ty nie masz Apple? Bo potrzeba kogoś kto by rzucił okiem na parametry zasilacza
Input: AC 1.5A 100-240V 50/60 MHz

Wychodzi na to, że pociągnie.
W opakowaniu MBP i iPhone są różne końcówki.

Sprzęt zakupiony w RP.

Fuck. Mniejszym fontem już nie mogą pisać... :wall:
Dolce far niente ;-)

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 31 sty 2012, o 19:31

vicu pisze:
scrmnwrx pisze: Dla wszystkich- jak odpisuje to na dole mam trzy opcje... SAVE, PRVIEW, SUBMIT, po co jest ten save? Ja jusz kilka razy tutaj chcialem odpowiedziec i mi wszystko zniklo, musialem jeszcze ras pisac. I jak przecisne SAVE, to gdzie to idzie?

scrmnwrx, when you click SAVE forum saves draft copy of your post (without attachements so it seems). And when you come out of the thread and come back to it later on you can click REPLY and then READ and your draft copy should re-appear allowing you to further edit or post it.
Thank you. All of the forums that I visit here in the states, there is no option to save, only preview and submit. It's frustrating enough to write in Polish, even more frustrating having to retype it again. :lol:

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 31 sty 2012, o 19:38

See, the conclusion is our forum kicks ass :-)
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 31 sty 2012, o 19:42

vicu pisze:See, the conclusion is our forum kicks ass :-)
True... at the very least much better than the official Polish Subaru forum. Everyone there is so uptight and very censored. Oh well, at least most of the members here are accepting of me.

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 31 sty 2012, o 19:51

scrmnwrx pisze: A ty gdzie jestes w Lodzi? Jak teras bylem, to widzialem srebrny WRX kolo McDonald's i tego durzego kosciola, zaparkowany na placu kolo domuw.
Nie mieszkam w Łodzi, tylko pracuję, w centrum. To nie mój, u mnie nie ma turbo. :)

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 31 sty 2012, o 20:32

scrmnwrx pisze: at least most of the members here are accepting of me.

In every society we can find morons. Don't bother.

DROGI KOLEGO CYQANIE

Czytam, oczom nie wierzę i podjudzony przez "Radę" muszę się odezwać.

Obserwując Twoją ostatnią aktywność na forum nie mogę się oprzeć wrażeniu, że cały swój temperament wkładasz zapewne w udzielanie się na forum polskiej literatury pięknej, stamtąd czerpiąc inspirację i pławiąc się w oparach bohemy, rozprawiając trzynastozgłoskowcem o Norwidzie, Szymborskiej, Filomatach i Filaretach. Jeśli tak, to nic dziwnego że tak rzadko zaglądasz na nasze skromne forum, a jeśli już to się stanie przypadkiem, to nie dziwota że tak spazmatycznie reagujesz na owo w Twoim mniemaniu haniebne kaleczenie Mowy Polskiej w wykonaniu Grzegorza. Bo jakżesz tu zgadać się z tym grzechem o pomstę do nieba wołającym przeciw Szlachetnemu Językowi Ojców Naszych, gdy na codzień obcuje się z dziełami Wieszczy, śniadania jada się w towarzystwie Bralczyka a na podwieczorki bywa u Miodków z wizytą!
O tempora! O mores!

No inaczej być nie może.

A jeśli jest inaczej, to jak pokrętną logiką trzeba operować, żeby nazywać trolem, czy też prowokatorem osobę, który nikomu krzywdy nie robi, nikogo nie obraża, wykazuje się dobrymi manierami, zadaje logiczne, sensowne pytania i logicznie odpowiada na wątpliwości, a jedyne co go wyróżnia to nie przestrzeganie zasad pisowni. Cyqan, człowieku!

1. jesteśmy na forum MOTORYZACYJNYM, a nie fanów ą ę nie rzucim ziemi skąd nasz ród
2. jesteśmy na forum Z KRESKĄ, które rządzi się specyficznymi zasadami

Nie pasuje? Tak bardzo Ci przeszkadza że Grzegorz kaleczy język próbując się czegoś od nas dowiedzieć?

Zatem jako dobry ziom, ach, wybacz tę skazę na języku, jako dobry druh Twój, proponuję Ci, do wyboru:

1. Użyć funkcji "ignoruj"
2. Zmienić forum. Na "literaturę polską", "fanklub Anny Dymnej", "kropkę" czy inną "elektrodę" - wszędzie gdzie ludzie wykazują się podobną jak Ty logiką - bardziej od tego CO kto pisze zwracają uwagę na to JAK kto pisze
3. Wstąpić do Flat Earth Society czy innego stowarzyszenia gdzie podejrzewanie wszystkich o spisek jest mile widziane i w dobrym tonie

A zapewne wtedy ukojoną dusza Twa będzie.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 31 sty 2012, o 20:59

Bergen, dziękuję :thumb:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 31 sty 2012, o 21:14

Bergen, dobrze powiedziane :thumb:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 sty 2012, o 21:29

√scrmnwrx
mam w domu ze 4 apple kupione w USA , wszystko działa. . Kupujesz przejścôwkę ( adapter ) w sklepie i po ptakach (no worries).
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

pepe
1 gwiazdka
Auto: forek MY 07

Post 31 sty 2012, o 21:34

:whistle: :first: .Bergen

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 31 sty 2012, o 21:37

rrosiak pisze: Bergen, dziękuję :thumb:
Od razu wiadomo kto podjudzał :giggle: Choć stawiałbym na czarownicę :giggle:
Piter 35 pisze: Bergen, dobrze powiedziane :thumb:

No dokładnie :thumb: Cygan jak nabył auto z turbo to chyba się bardziej upierdliwy zrobił .....a to przez jad żmii ,pewnie jeszcze czarnej :giggle:

scrmnwrx, lej na to z góry ,znaczy pisz jak chcesz i jak Ci wygodnie :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 31 sty 2012, o 21:53

Bergen, kurna ale ładnie pojechałeś :-)
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 31 sty 2012, o 22:07

Bergen- fajnie to napisales, czytalem czy razy i wszystkiego dalej nie rozumie. Morze zapytam sie narzeczonej o pomoc z rozumienia. :lol:

Ja chcem zebys cie Wy (w Polsce piszecie "wy" z durzom literom pierwszom, w stanach nie) wszyscy z rozumieli przez co ja przechodze. Ja wyjezdzam z komfortu 'sfojego' kraju do 'obcego' kraju gdzie ja nic zabardzo nie wiem. Gdzie wymeblowac dom, gdzie i czy kupic glupi televizor i komputer, takie glupoty to ja mysle miesonce przed przyjazdem zebym sie przygotowal... moja narzeczona nie kiedy mysli ze ja jestem chory ze asz tak sie prubuje przygotowac albo jak ja dokladnie prubuje szukac odpowiedzi na temat ktury ja nie wiem.

Jak sie zapytalem o televizory i komputery, to wy prawie wszystko wiedzieliscie, a ja nawet nie mam po co wiedziec niekture te rzeczy bo wszystkie telewizory som dla mnie dostempne, jak chcem televizor to ide i kupuje i pracuje bez problemu, bez rzadnego trasformatu itd.

Muj Polski sie tylko polepszy. Prosze zobaczyc muj pierwszy napis tutaj i poruwnac do tych z tego tygodnia... sam pisze lepiej bez nawet wiedzonc tego dla tego ze ja wiencej pisze i czytam.

Zobaczycie jak poznacie mnie jak przyjade ze ja jestem bardzo mily z narzeczonom. Ja jusz was kurde zapraszalem do sfojego domu zeby was poznac... haha...

Ale cusz, nie moge sie podobac wszystkim. Nie kturzy z was wierzom ze jest 45 billionuw gwiazd jak sie popatrzycie na niebo, ale jak powie wam ze przyjezdzam do Polski na studia to nie wierzycie... lol.

Grzesiek

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 sty 2012, o 22:28

drogi autorze wątlu - bez histerii. Po pierwsze, nie ty pierwszy relocate-ujesz. Po drugie: mówisz w language'u tyutejszym i się porozumiesz. Nie takie rzeczy ludzie przechodzili. weź kolego się zrelaksuj, zapakuj do samolotu, nie kombinuj za dużo, zostan narzeczoną w USA i się tutaj trochę w local beavers rozglądnij. U nas nie ma bible belt.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 31 sty 2012, o 22:42

Widzę że Arno podłapał klimat :giggle:

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 31 sty 2012, o 22:46

Arno pisze:drogi autorze wątlu - bez histerii. Po pierwsze, nie ty pierwszy relocate-ujesz. Po drugie: mówisz w language'u tyutejszym i się porozumiesz. Nie takie rzeczy ludzie przechodzili. weź kolego się zrelaksuj, zapakuj do samolotu, nie kombinuj za dużo, zostan narzeczoną w USA i się tutaj trochę w local beavers rozglądnij. U nas nie ma bible belt.
Czesc Arno. Dzieki za przypomnienie ze to nie jest koniec swiata przez co ja przechodze... lol. :mrgreen: Morze bede musial isc do domu po pracy i zrelaksowac sie na narzeconej. ;)

l_ewy
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: mat

Post 31 sty 2012, o 23:37

scrmnwrx, zaprosiłeś nas na swój ślub, a teraz czytam, że i do domu. Ty sie lepiej dobrze zastanów :o
Jak będziesz potrzebował jakiejś pomocy w Łodzi "wal jak w dym". Jak napisał Piter35, a nie będę się z nim kłócił, możesz liczyć na dwóch przesympatycznych ludzi z centralnej Polski :oops:
O kolektorze Borla nie zapomnij ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 31 sty 2012, o 23:38

a przypadkiem z miasta Łodzi nie pochodzi nasz internetowy byt zero jedynkowy :?: :?: :mrgreen: :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

ODPOWIEDZ